Urząd Gminy ogłasza przetarg
- Adres: 26-910 Magnuszew, ul. Saperów 24
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 048 6217105 w. 34 , fax. 048 6217025
- Data zamieszczenia: 2010-01-27
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Urząd Gminy
ul. Saperów 24 24
26-910 Magnuszew, woj. mazowieckie
tel. 048 6217105 w. 34, fax. 048 6217025
REGON: 00054529000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: magnuszew.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Zakup z dostawą gorących posiłków do szkół w Mniszewie , Rozniszewie, Chmielewie i Przydworzycach. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Zakup z dostawą gorących posiłków do szkół w Mniszewie , Rozniszewie, Chmielewie i Przydworzycach około 250 szt. dziennie. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158942106
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: nie przewiduje się
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: 1.1. posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności - pobiera i przechowuje próbki żywności oraz stosuje odpowiednie naczynia do przewozu i wydawania posiłków spełniające odpowiednie wymogi higieniczno sanitarne zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa 1.2. posiadają niezbędna wiedzę i doświadczenie : wykonawcy winni udokumentować posiadanie wiedzy i doświadczenia poprzez wykazanie realizacji w ciągu ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, minimum 1 dostawę gorących posiłków, o wartości dostawy co najmniej 80 000zł brutto (każda umowa) 1.3. dysponuje odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia: - posiadają środek transportu dopuszczony przez Inspekcję Sanitarna do przewozu tego typu artykułów spożywczych 1.4. znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej- zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie . 2. Nie podlegają wykluczeniu na podstawie przepisów art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Pzp; 3. Wykonawca może polegać na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolnościach finansowych innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków. Wykonawca w takiej sytuacji zobowiązany jest udowodnić Zamawiającemu, że będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonaniu zamówienia. Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków. Ocena spełniania w/w warunków zostanie przeprowadzona według formuły (spełnia - nie spełnia), wyłącznie na podstawie oświadczeń i dokumentów wymienionych.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Wypełniony formularz oferty (według załączonego wzoru nr 1), 2. Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia - zał.nr 2a; 3. Aktualny odpis z właściwego rejestru w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia oparciu o art. 24 ust. 1 pkt. 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt. 2 ustawy Pzp; 4. Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu w trybie art. 22 ust. 1 zał.nr 2 5. Oświadczenie Wykonawcy o nie zaleganiu lub zaświadczenie z właściwego urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał zgodę na zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności, lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji organu podatkowego, wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 6. Oświadczenie Wykonawcy o nie zaleganiu lub zaświadczenie z właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 7. wykaz wykonanych - minimum 1 dostawę gorących posiłków, o wartości dostawy co najmniej 80 000zł brutto (każda umowa) , a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełnienia warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie; 8. wykazu narzędzi, wyposażenia zakładu i urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy usług lub robot budowlanych w celu realizacji zamówienia wraz z informacja o podstawie dysponowania tymi zasobami wg załącznik nr 4 oraz pozwolenie na przewóz żywności. 9. zaświadczenie (pozwolenie) podmiotu uprawnionego do kontroli jakości potwierdzającego, że dostarczone produkty tj. posiłki i naczynia spełniają określone wymogi i spełniony zostaje warunek określony w pkt.VIII. 10. parafowany wzór umowy - zał.3
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ugmagnuszew.bip.org.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dożywianie uczniów szkół podstawowych z terenu Gminy Liw oraz dorosłych mieszkańców Gminy Liw
Dodano: 2014-12-24 - Dostawa obiadów dla uczniów z terenu Gminy Tarczyn
Dodano: 2014-08-21 - Przygotowanie i dostawa posiłków do Przedszkola Miejskiego Nr 1 w Józefowie.
Dodano: 2014-06-20 - Przygotowanie i dostawa obiadów do Gimnazjum Nr 1 im. Łączniczek Armii Krajowej w Józefowie
Dodano: 2014-06-09 - Dożywianie dzieci w Publicznym Gimnazjum i Publicznych Szkołach podstawowych na terenie gminy Pniewy
Dodano: 2014-05-28 - Dożywianie uczniów szkół podstawowych z terenu Gminy Liw oraz dorosłych mieszkańców Gminy Liw
Dodano: 2014-01-15 - Dostawa gorących posiłków do wskazanych przez Zamawiającego szkół na terenie gminy Zatory w 2014 roku
Dodano: 2013-12-11 - Przygotowanie, dowiezienie i wydanie posiłków dla uczniów w szkołach na terenie Gminy Łyse w 2014 r
Dodano: 2013-12-04 - Dostarczenie posiłków do szkół na terenie gminy Obryte w 2014 roku
Dodano: 2013-11-27 - Dostawa obiadów dla uczniów z terenu Gminy Tarczyn
Dodano: 2013-08-28