Przetargi.pl
Dostawa gorących posiłków do wskazanych przez Zamawiającego szkół na terenie gminy Zatory w 2014 roku

Gmina Zatory ogłasza przetarg

  • Adres: 07-217 Zatory, ul. Jana Pawła II 106
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 29 741 03 94 , fax. 29 7410394
  • Data zamieszczenia: 2013-12-11
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Zatory
    ul. Jana Pawła II 106 106
    07-217 Zatory, woj. mazowieckie
    tel. 29 741 03 94, fax. 29 7410394
    REGON: 55066814300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zatory.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa gorących posiłków do wskazanych przez Zamawiającego szkół na terenie gminy Zatory w 2014 roku
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest: Wykonawca zobowiązany jest do codziennego przygotowywania, gotowania i dowożenia gorących posiłków do wskazanych przez Zamawiającego szkół na terenie gminy Zatory w 2014 roku. 2. Skład posiłków na zmianę: jeden dzień: zupa + pieczywo; drugi dzień: (ziemniaki, ryż, kasza, kluski (śląskie, kopytka) lub makaron + sztuka mięsa + surówka); wartość odżywcza i kaloryczna powinna być zgodna z wymogami obowiązującymi w żywieniu dzieci i młodzieży. 3. Jedna porcja zupy powinna mieć objętość 400 ml ma zawierać wkładkę w postaci mięsa 50g. 4. Drugie danie o gramaturze nie mniejszej niż 400 gramów: ziemniaki lub zamiennik (ryż, makaron lub inne) 200g oraz mięso 100g dania mięsne powinny zawierać sztukę mięsa na osobę a podawane mięso nie może być tłuste i przerośnięte (m.in. stek z kurczaka, udziec z kurczaka, kotlet schabowy, bitki wołowe, gulasz), ewentualnie 1 raz w tygodniu ryba 100 g (za wyjątkiem Pangi) i surówka 100g. Drugie danie mogą stanowić: pierogi, naleśniki, kopytka, krokiety, gołąbki (waga jednego dania - 400 g). 5. Posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym transportem, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Temperatura dania około 65 stopni Celsjusza. 6. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia Zamawiającemu wykazu do zatwierdzenia proponowanych posiłków stanowiących przedmiot umowy - jadłospisu z co najmniej 7 - dniowym wyprzedzeniem. 7. Wraz z dostarczonym posiłkiem Wykonawca dostarcza naczynia jednorazowe i sztućce w ilości zgodnej z ilością porcji dostarczonego posiłku w danym dniu. 8. Posiłek, sposób jego przygotowania oraz transport powinien spełniać warunki określone w powszechnie obowiązujących przepisach prawa, w szczególności w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 Nr 136, poz. 914) oraz w przepisach wykonawczych. 9. Miejsca i godziny dostawy posiłków: 1) Zespół Szkół w Pniewie, ul. 18 Maja 6, 07-214 Zatory godz. 9:00; 2) Szkoła Podstawowa w Ciskach, Ciski 23, 07-217 Zatory godz. 10:00. Posiłki należy dostarczyć do stołówek wyżej wymienionych placówek oświatowych. 10. Zamawiający przewiduje dostarczenie łącznie 175 posiłków dziennie do w/w szkół. Ilość dostawy posiłków może ulec zmianie, co uzależnione jest od otrzymanych dotacji na ten cel. 11. Dostawy nie będą realizowane przez Wykonawcę w dni wolne od zajęć szkolnych oraz ferie i wakacje szkolne. Jeśli dzieci będą uczęszczać do szkoły w inny dzień np. odpracowywać zajęcia w szkole, dzieci objęte są tą formą pomocy lecz ten fakt należy zgłosić z 3 dniowym wyprzedzeniem dowożącemu i wydającemu gorące posiłki. 12. W przypadku braku środków na dożywianie dzieci w trakcie realizacji zamówienia - Zamawiający może rozwiązać umowę z Wykonawcą. 13. Zapłata za dostarczone zamówienie będzie następować w okresach jednomiesięcznych w ciągu 14 dni po złożeniu faktury. 14. Zamawiający zastrzega, że ilość uczniów i dzieci korzystających z gorących posiłków może zmieniać się w trakcie obowiązywania zamówienia i każdorazowo na bieżąco Wykonawca będzie informowany o ilości posiłków, które ma dostarczyć. 15. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i dostarczenia posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami. 16. Zaleca się, aby wykonawcy dokonali wizji lokalnej na terenie realizacji przedmiotu zamówienia w celu dokonania oceny informacji przekazywanych w ramach niniejszego postępowania przez zamawiającego. 17. Zamawiający żąda wskazania przez wykonawcę w ofercie części zamówienia, której wykonanie powierzy podwykonawcom
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158942106
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zatory.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach