Gospodarstwo Pomocnicze Zakład Produkcyjny przy Zakładzie Karnym w Tarnowie ogłasza przetarg
- Adres: 33-100 Tarnów, ul. Konarskiego 2b
- Województwo: małopolskie
- Telefon/fax: tel. 0-14 6210626 , fax. 0-14 6224273
- Data zamieszczenia: 2009-12-31
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gospodarstwo Pomocnicze Zakład Produkcyjny przy Zakładzie Karnym w Tarnowie
ul. Konarskiego 2b 2b
33-100 Tarnów, woj. małopolskie
tel. 0-14 6210626, fax. 0-14 6224273
REGON: 00032000600210 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.zkgptarnow.vel.pl/
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka sektora finansów publicznych nie posiadająca osobowości prawnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Zakup i dostawa produktów mleczarskich celem dalszej odsprzedaży - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
zakres 1: 1 hochland krążek 200g z borow. szt 10 2 hochland krążek kwartett 200g szt 190 3 hochland krążek 200g mixtet szt 506 4 hochland krążek sortett 200g szt 231 5 hochland krążek tercet 200g szt 104 6 hochland krążek z ziołami 200g szt 92 7 hochland krążek 200g z szynką szt 125 8 hochland plaster chester 150 g szt 417 9 hochland plaster emmentaler 150g szt 743 10 hochland plaster gouda 150g szt 491 11 hochland plastry z szynką 150g szt 560 12 hochland plaster tost 150g szt 199 13 hochland plaster chester z 150g szt 284 14 kefir opolski 400g butelka szt 2 929 15 mleko mu 2% 1l sieradz szt 2 628 16 mleko mu 3,2% 1l sieradz szt 8 976 17 gostyń mleko granulowane 250g szt 2 674 18 mleko łaciate zagęszczone 250g szt 819 19 raciąż mleko instant 400g MOLI szt 2 497 20 raisio masmix 225g szt 417 21 ser biały kostka Trzebownisko kg 220 22 ser liliput z oczkiem 300g szt 1 537 23 zott jogobella150g mix szt 16 360 24 zott jogobella musli 200g szt 6 492 25 zott śmietanka do kawy 10x10g szt 11 860 26 łaciate mleko 3,2 1l szt 1 044 27 łaciata śmietana 30% 250ml szt 6 28 łaciata śmietana 30% 500g szt 84 29 łaciata śmietana 18% 500g szt 176 30 łaciata śmietana 18% 250g szt 36 31 łaciate mleko 0,5% 1l szt 1 656 32 łaciate mleko 2% 1l szt 288 33 łaciate mleko 2% 0,5l szt 16 Zakres 2: 1 lody domino 150ml szt 60 2 lody iza 300ml szt 30 3 lody maria 1l szt 60 4 lody rożek 110ml szt 108 - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 155100006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1.O zamówienie mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: Spełniają wymagania określone w art. 22 ust. 1 ustawy, nie podlegają wykluczeniu z ubiegania się o udzielenie zamówienia publicznego, zgodnie z art. 24 ustawy prawo zamówień publicznych, 2.Ocena spełniania powyższych warunków zostanie dokonana na podstawie przedłożonych przez Wykonawcę n/w dokumentów i oświadczeń według formuły spełnia - nie spełnia: a)oświadczenie o treści określonej w art. 22 ust. 1 oraz art. 24 ustawy prawo zamówień publicznych; b)aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; c)Oświadczenie wykonawcy o posiadanej aktualnej decyzji wydanej przez organ Inspekcji Sanitarnej lub Weterynaryjnej stwierdzającej spełnienie przez zakład wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów; d)Oświadczenie wykonawcy potwierdzające, że środki transportu które będą wykorzystywane do realizacji zamówienia, spełniają warunki określone w rozporządzeniu ministra zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 roku w sprawie wymagań sanitarnych dot.: środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności, e)Oświadczenie wykonawcy potwierdzające, że osoby które będą wykonywać zamówienie, spełniają wymagania określone w ustawie z dnia 6 września 2001 o chorobach zakaźnych i zakażeniach oraz posiadającymi aktualne badania lekarskie przeprowadzone na podstawie rozporządzenia ministra zdrowia z dnia 18 grudnia 2002 r. w sprawie badań lekarskich do celów sanitarno-epidemiologicznych f)pełnomocnictwo (jeżeli jest zachodzi konieczność); g)pisemne zobowiązanie innych podmiotów do wykonania części zamówienia lub udostępnienia wiedzy, doświadczenia, potencjału technicznego, osób zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolności finansowych na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia, zgodnie z art. 26 ust. 2b ustawy Pzp (jeżeli zachodzi konieczność) 3.Podmioty występujące wspólnie, są zobowiązane złożyć oddzielne oświadczenia i dokumenty, o których mowa w pkt 2 pkt a i b.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: a)oświadczenie o treści określonej w art. 22 ust. 1 oraz art. 24 ustawy prawo zamówień publicznych; b)aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; c)Oświadczenie wykonawcy o posiadanej aktualnej decyzji wydanej przez organ Inspekcji Sanitarnej lub Weterynaryjnej stwierdzającej spełnienie przez zakład wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów; d)Oświadczenie wykonawcy potwierdzające, że środki transportu które będą wykorzystywane do realizacji zamówienia, spełniają warunki określone w rozporządzeniu ministra zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 roku w sprawie wymagań sanitarnych dot.: środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności; e)Oświadczenie wykonawcy potwierdzające, że osoby które będą wykonywać zamówienie, spełniają wymagania określone w ustawie z dnia 6 września 2001 o chorobach zakaźnych i zakażeniach oraz posiadającymi aktualne badania lekarskie przeprowadzone na podstawie rozporządzenia ministra zdrowia z dnia 18 grudnia 2002 r. w sprawie badań lekarskich do celów sanitarno-epidemiologicznych; f)pełnomocnictwo (jeżeli zachodzi konieczność); g)pisemne zobowiązanie innych podmiotów do wykonania części zamówienia lub udostępnienia wiedzy, doświadczenia, potencjału technicznego, osób zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolności finansowych na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia, zgodnie z art. 26 ust. 2b ustawy Pzp (jeżeli zachodzi konieczność); h)jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentu, o którym mowa w punkcie VI ust. 1 pkt b składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio że: 1. nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości, 2. nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu, 3. nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie; Dokumenty, o których mowa w podpunkcie 1 i 3 pkt i powinny być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Dokument, o którym mowa w podpunkcie 2, powinien być wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. i)Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w podpunkcie h), zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.zkgptarnow.vel.pl/
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Mleko, śmietana i produkty mleczarskie
Dodano: 2016-07-27 - Dostawa artykułów mleczarskich dla Szkoły Aspirantów Państwowej Straży Pożarnej w Krakowie
Dodano: 2015-10-14 - Dostawa artykułów mleczarskich dla Szkoły Aspirantów Państwowej Straży Pożarnej w Krakowie
Dodano: 2015-09-28 - Dostawa mleka, śmietany i produktów mleczarskich
Dodano: 2015-09-09 - Dostawa artykułów mleczarskich dla Szkoły Aspirantów Państwowej Straży Pożarnej w Krakowie
Dodano: 2014-09-22 - Dostawa żywności w 2014 r. na potrzeby Przedszkola nr 3 w Zakopanem
Dodano: 2013-11-28 - Dostawa artykułów mleczarskich dla Szkoły Aspirantów Państwowej Straży Pożarnej w Krakowie
Dodano: 2013-09-30 - Przetarg nieograniczony na dostawę artykułów żywnościowych na potrzeby Przedszkola nr 3 w Zakopanem przy ul. Kasprusie 27
Dodano: 2012-11-30 - Dostawa artykułów mleczarskich dla Szkoły Aspirantów Państwowej Straży Pożarnej w Krakowie
Dodano: 2012-10-01 - Dostawa produktów mleczarskich oraz artykułów spożywczych dla ZZOZ w Wadowicach, znak: ZP/PRZET/56/2012
Dodano: 2012-09-21