Przetargi.pl
Przetarg nieograniczony na dostawę artykułów żywnościowych na potrzeby Przedszkola nr 3 w Zakopanem przy ul. Kasprusie 27

Przedszkole Nr 3 im. Karola Szymanowskiego ogłasza przetarg

  • Adres: 34-500 Zakopane, ul. Kasprusie 27
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 18 20 152 21 , fax. 18 20 152 21
  • Data zamieszczenia: 2012-11-30
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Przedszkole Nr 3 im. Karola Szymanowskiego
    ul. Kasprusie 27 27
    34-500 Zakopane, woj. małopolskie
    tel. 18 20 152 21, fax. 18 20 152 21
    REGON: 12131643600000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przetarg nieograniczony na dostawę artykułów żywnościowych na potrzeby Przedszkola nr 3 w Zakopanem przy ul. Kasprusie 27
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych na potrzeby Przedszkola nr 3 w Zakopanem z siedziba przy ul. Kasprusie 27 Zakres zamówienia obejmuje : Zadanie nr 1 - Dostawa nabiału l.p. Nazwa jm ilość 1. Maślanka naturalna kg 40 2. Mleko świeże typu Mlekowita (luz)2,5% t lub równoważne l. 3000 3. Masło ekstra 82% tłuszczu 200g typu Mlekowita lub równoważne szt. 700 4. Twaróg półtłusty wiejski 200g typu Mlekowita lub równoważne kg 250 5. Serek homog. owocowy 135g (typu Darek Mlekowita) lub równoważny MIX. szt. 600 6. Ser żółty (edamski) typu Mlekowita lub równoważny kg 20 7. Jogurt typu Jogobella 150g (mix) lub równoważny szt. 600 8. Śmietana 400ml. 18 % typu Mlekowita lub równoważna szt 720 9. Serek topiony l00g krem typu Mlekowita lub równoważna kg 25 10. Margaryna mleczna typu Mlekowita 250 g lub równoważna kg 55 11. Kefir naturalny 2% typu Mlekowita lub równoważny 1. 70 12. Ser żółty (Prymus,Dziurdamer) kg. 30 13. Mleko spożywcze Polskie 2% tł. top l. 500 14. Śmietanka 30%200ml. z Mlekowity szt. 40 Zadanie nr 2 - Dostawa owoców i warzyw Lp. Nazwa jm. ilość 1 Banany Kg. 240 2 Buraki ćwikłowe Kg. 250 3 Cebula Kg. 200 4 Cytryny Kg. 50 5 Fasola Jaś 0,5 kg Kg. 40 6 Groch łuszczony połówki 0,5 kg Kg. 25 7 Gruszki Kg. 300 8 Jabłka deserowe Kg. 500 9 Maliny (400g) Szt. 50 10 Kalafior Szt. 40 11 Kapusta biała Kg. 190 12 Kapusta czerwona Kg. 60 13 Kapusta kwaszona Kg. 220 14 Mandarynki Kg. 80 15 Marchew korzeń Kg. 420 16 Ogórek kwaszony 400g Szt. 72 17 Ogórek świeży Kg. 80 18 Papryka świeża Kg. 35 19 Pieczarki Kg. 30 20 Pietruszka korzeń Kg. 120 21 Pomidor Kg. 100 22 Rzodkiewka Pęcz. 120 23 Sałata zielona Szt. 140 24 Seler Kg. 100 25 Szczypior Pęcz. 120 26 Śliwki Kg. 50 27 Ziemniaki Kg. 4000 28 Pietruszka natka 25g Pęcz. 400 29 Por Szt. 70 30 Koperek zielony Pęcz. 400 31 Kapusta pekińska Szt. 100 32 Kapusta włoska Szt. 75 33 Brokuły Szt. 25 34 Botwinka Pęcz. 20 35 Winogrona Kg. 50 36 Kiwi Kg. 100 37 Brzoskwinia lub nektarynka Kg. 90 38 Pomarańcza Kg. 100 39 Czosnek polski Szt. 60 40 Truskawki Kg. 80 41 Arbuz Kg. 50 42 Ogórek konserwowy słoik 0,9 L. Szt. 60 43 Jaja kurze XL kl. I Szt. 3600 Zadanie nr 3 - Dostawa mięsa i podrobów, wyrobów wędliniarskich, drobiu, wyrobów drobiarskich. Lp. Nazwa j.m. ilość 1 Karczek bk kg. 80 2 Kiełbasa szynkowa (wieprzowa) kg. 25 3 Kiełbasa toruńska kg. 15 4 Szynka konserwowa wieprzowa kg. 30 5 Kurczak świeży kg. 250 6 Serdelki kg. 80 7 Szynka wiejska wieprzowa kg. 20 8 Szynka drobiowa,filet z indyka kg. 10 9 Szynka wieprzowa gotowana kg. 20 10 Mięso wołowe pieczeniowe kg. 43 11 Kiełbasa zwyczajna kg. 60 12 Parówki cielęce kg. 50 13 Porcja rosołowa drobiowa kg. 250 14 Schab wieprzowy bkości kg. 130 15 Szynka wieprzowa bk surowa,kulki kg. 80 16 Mięso rosołowe wołowe kg. 50 17 Wątroba drobiowa kg. 25 18 Łopatka wieprzowa bk kg. 50 19 Boczek wędzony kg. 45 20 Filet z indyka kg. 36 21 Filet z kury kg. 120 22 Mięso mielone wieprzowo cielęce kg. 120 23 Mięso wołowe, gulasz, pręga kg. 60 24 Słonina świeża i wędzona kg. 50 25 Udziec z indyka kg. 60 26 Smalec luzem kg. 50 Zadanie nr 4 - Dostawa pieczywa Lp. Nazwa jm ilość 1. Chleb graham 500 g szt. 180 2. Chleb krojony 600g pszenno-żytni szt. 600 3. Chałka z kruszonką 600g szt. 80 4. Bułka mała kajzerka 0,06 szt. 150 5. Chleb pszenny 500g szt. 600 6. Drożdżówki mieszane 80g szt. 1200 7. Chleb słonecznikowy szt. 100 8. Rogaliki z marmoladą 80g szt. 600 Zadanie nr 5 - Dostawa różnych produktów spożywczych Lp. Nazwa j.m. ilość 1 Galaretka owocowa 75g (MIX) typu WINIARY lub równoważne szt. 300 2 Cukier biały l kg ( królewski) kg 600 3 Cukier puder 0,5 kg kg 35 4 Cukier waniliowy 32g szt. 40 5 Dżem słoik 300g (mix) typu Łowicz lub równoważny szt. 90 6 Groszek konserwowy 400g typu Kwidzyn lub równoważny szt. 80 7 Herbata cz. granulowana typu saga 100g lub saga (mix) owocowa 100g. szt. 120 8 Kakao ciemne 200gDecamoreno szt. 30 9 Kasza jęczmienna typu mazurska l kg kg 100 10 Kawa zbożowa Inka 15Gg lub równoważne szt. 60 11 Ketchup 250g typu Tortex lub równoważny szt. 90 12 Konserwa rybna w sosie pomidorowym 170g(szprot) szt. 120 13 Kukurydza 400g typu Kwidzyn lub równoważna szt, 50 14 Liść laurowy 7g szt 30 15 Maggi typu Winiary lub równoważna 11 szt. 66 16 Majeranek 7g szt. 30 17 Majonez typu kielecki 310 ml lub równoważny szt. 30 18 Miód wielokwiatowy 400g szt. 40 19 Płatki śniadaniowe Nestle Kangus 250g lub równoważne kg 25 20 Kucharek przyprawa do potraw 1 kg szt. 60 21 Olej kujawski 1l. szt. 220 22 Pieprz mielony czarny 20g szt. 100 23 Płatki śniadaniowe kukurydziane 250g kg 25 24 Przecier pomidorowy 30% typu Bażant 800g lub równoważny szt. 80 25 Ryż 1 kg biały kg 130 26 Syrop Malinowy 0,5 1 typu Paola lub równoważny szt. 35 27 Sól jodowana l kg kg 150 28 Ziele angielskie 15g szt. 45 29 Makaron typu Lubella - świderki, kolanka 0,5 kg lub równoważny szt. 200 30 Makaron nitki Lubella 0,5 kg lub równoważny szt. 100 31 Płatki owsiane górskie 500g ekstra kg 15 32 Ciastka kruche różne 2 kg (maślane Babuni) lub równoważne szt. 60 33 Kminek 30g szt. 25 34 Kwasek cytrynowy 20g szt. 40 35 Makaron łazanka mała 0,5 kg typu lubella szt. 70 36 Przyprawa Delikat do drobiu l kg lub równoważne Knorr szt. 5 37 Kasza kukurydziana 0,5kg ( drobna) kg 25 38 Kasza manna l kg kg 50 39 Bułka tarta 0,5 kg Wrocławska kg 110 40 Cynamon 20 g szt. 15 41 Budyń śmietankowy 38 g bez cukru typu Winiary lub równoważne szt. 60 42 Kisiel mix typu Winiary 38g bez cukru lub równoważne szt. 300 43 Mąka ziemniaczana 0, 5 kg kg 30 44 Makaron Zacierka Babuni 250g. szt 60 45 Pasztet drobiowy 160g szt. 120 46 Mąka typ 450 pszenna typu Poznańska lub równoważne kg 400 47 Sok w kartonie 21 Caprio lub równoważne szt. 500 48 Szczaw w słoiku 180 g szt. 60 49 Chrzan tarty typu Polonez 180 g lub równoważne szt. 30 50 Kompot z czarnej porzeczki 0,9 1 szt. 32 51 Kompot z aronii 0,91 szt. 32 52 Kompot z truskawek 0,91. szt. 32 53 Przyprawa Delikat Prymat do mięs i ryb lub równoważne100g. szt. 30 54 Woda mineralna lekko gazow, typu Muszynianka lub równoważna 1,51 szt. 500 55 Musztarda delikatesowa 180g typu Roleski lub równoważna szt. 30 56 Krem orzechowy Nutella lub równoważny230g. szt. 90 57 Konserwa rybna (tuńczyk w oleju w kawałkach) 175g szt. 100 58 Wafle różne typu Grześki lub równoważne szt. 700 59 Żelki jogurtowe nim 2 -100g. szt. 150 60 Morele suszone luz kg 20 61 Rodzynki sułtańskie 100g. szt. 15 62 Orzechy włoskie luz kg. 6 63 Herbatniki bebe (48szt w opakowaniu). szt 80 64 Makaron MIX Knorr kg 30 65 Princpolo 36g. klasyczne szt. 900 66 Filet z (dorsz,panga,mintaj,morszczuk -schaterpak) kg 100 67 Kalafior 2,5kg kg 50 68 Mieszanka jarzynowa 6 składnikowa kg 55 69 Mieszanka kompotowa 500g. kg 100 70 Brokuły mrożone kg 40 71 Szpinak mielony kg 15 72 Fasola szparagowa 2,5kg kg 50 73 Miód spadziowy 400g szt 30 74 Sok owocowyKubuś900ml MIX szt 1000 75 Czekolada deserowa typu Wawel lub równoważna 100g szt 300 Zamawiający informuje ,że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów po cenach jednostkowych podanych w ofercie. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia jak również zgodność z odpowiednimi normami. Zamawiający wymaga, aby wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2006 r. Nr 171 poz. 1225 z późn. zm.) oraz obowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie. Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300. Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy Przedszkola Nr 3 w Zakopanem ul. Kasprusie 27 Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłane faxem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercie wykonawcy z zastrzeżeniem, że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środków finansowych przeznaczonych na ten cel. Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 8.00, licząc od daty złożenia, najpóźniej poprzedniego dnia do godz. 9.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie nie zostanie złożone wcześniej, niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającego konkretny termin realizacji dostawy. W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu. Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w Przedszkolu nr 3 przy ul. Kasprusie 27 Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy (atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez Państwową Inspekcję Handlową W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego. W przypadku nie przestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia. Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art.spoż, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.) Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów. Jaja, przy każdej dostawie, muszą posiadać dokument identyfikacyjny dla jaj konsumpcyjnych spełniających wymogi art. 27 ust. 3 ustawy z dn20.01.2004r o wymaganiach weterynaryjnych produktów pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. nr 33, poz. 288 z późn. zm.) Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami Mrożonki mają być dostarczane do przedszkola w formie nie rozmrożonej, Nie wykonanie pełnego zakresu ilościowego umowy nie rodzi roszczenia o zakup nie zrealizowanej w okresie obowiązywania umowy ilości towaru. Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych. Zamawiający podał nazwy producentów wyłącznie w celu określenia wymaganego asortymentu i parametrów jakościowych, jakim powinny odpowiadać zamawiane produkty. Zamawiający dopuszcza produkty równoważne. W przypadku zaoferowania asortymentu równoważnego, Wykonawca jest zobowiązany wykazać, że oferowany przez niego produkt spełnia wymagania określone przez Zamawiającego. Na potwierdzenie spełniania wymagań, Wykonawca przedłoży do oferty specyfikację produktu równoważnego oferowanego przez Wykonawcę która ma zawierać wyszczególnione cechy charakterystyczne, potwierdzające zgodność oferowanego asortymentu z asortymentem opisanym przez Zamawiającego ( np skład, wagę , gramaturę itp.)
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 155100006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wnoszenia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zakopane.eu pod linkiem Zamówienia publiczne postępowania poniżej wartości art.11.8
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach