Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Tomaszowie Mazowieckim ogłasza przetarg
- Adres: 97-200 Tomaszów Mazowiecki, Cekanowska 5
- Województwo: łódzkie
- Telefon/fax: tel. 44 7237353 , fax. 44 7233489
- Data zamieszczenia: 2024-06-13
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Tomaszowie Mazowieckim
Cekanowska 5
97-200 Tomaszów Mazowiecki, woj. łódzkie
tel. 44 7237353, fax. 44 7233489
REGON: 004700728 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.mopstomaszow.naszops.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
ZAKUP GORĄCEGO POSIŁKU WRAZ Z USŁUGĄ WYDANIA LUB DOWOZU GORĄCEGO POSIŁKU KLIENTOM MOPS w okresie od 01.07.2024 r. do 31.12.2024 r. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest zakup gorącego posiłku (tzw. drugie danie+pieczywo) wraz z usługą wydania go osobom wskazanym przez Zamawiającego w okresie od 01.07.2024 r. do 31.12.2024 r., w tym:a) Maksymalnie 100 posiłków dziennie – maksymalnie 12.700 posiłków w trakcie trwania umowy – w dni robocze od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni wolnych od pracy i dni świątecznych, wydawanych w punkcie żywieniowym w dzielnicy Centrum;b) Maksymalnie 25 posiłków dziennie – maksymalnie 3.175 posiłków w trakcie trwania umowy – wraz z usługą dowozu do domu klienta na terenie miasta Tomaszowa Mazowieckiego w dni robocze od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni wolnych od pracy i dni świątecznych. W przypadku niewykorzystania którejkolwiek z maksymalnej ilości posiłków określonych powyżej niewykorzystana ilość posiłków zwiększa kolejny maksymalny limit posiłków. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55320000-9
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 112 ust. 2 ustawy Pzp dotyczące:1.1 zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:Zamawiający odstępuje od określenia szczegółowych wymagań w tym zakresie.1.2 uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:Wykazanie przez Wykonawcę, że posiada aktualną decyzję, zezwolenie, opinię, protokół lub inny dokument Stacji Sanitarno – Epidemiologicznej lub innego właściwego organu potwierdzający dopuszczenie żywienia zbiorowego w zakładzie gastronomicznym, w którym będą przygotowane posiłki oraz aktualną decyzję zezwalającą na transport artykułów żywnościowych wydaną przez właściwy organ.1.3 sytuacji ekonomicznej lub finansowej:Za minimalny poziom zdolności uznane zostanie, wykazanie przez Wykonawcę, że jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na sumę gwarancyjną nie mniejszą niż 20.000,00 zł.1.4 zdolności technicznej lub zawodowej:Zamawiający uzna spełnienie w/w warunku, jeżeli Wykonawca wykaże, że:1.4.1 dysponuje co najmniej dwiema osobami, które będą przygotowywać i wydawać gorące posiłki posiadają przygotowanie zawodowe gastronomiczne, kucharz lub ukończony kurs gastronomiczny uprawniające do wykonywania usługi – załącznik nr 3;1.4.2 w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wykonał albo wykonuje usługę gastronomiczną na podstawie jednej lub wielu umów, polegającej na przygotowywaniu i wydawaniu lub dostarczaniu gorących posiłków dla co najmniej 110 osób dziennie, średnio 5 razy w tygodniu, niezależnie od okresu jej wykonywania – załącznik nr 4;1.4.3 posiada prawo do dysponowania lokalem (punktem żywieniowym) na czas nie krótszy niż na czas trwania zamówienia.Uwaga: w przypadku świadczenia wydawania posiłków w drugim dodatkowym punkcie żywieniowym, w celu wykazania spełniania dodatkowego kryterium oceny ofert Wykonawca złoży dodatkowo w/w oświadczenie dotyczące tego lokalu.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2024-06-21
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie i podawanie wyżywienia uczestnikomprojektu Tomaszowskie Centrum Usług Środowiskowych w okresie od 19.06.2024 r. do 31.12.2024 r.
Dodano: 2024-05-29 - ZAKUP GORĄCEGO POSIŁKU WRAZ Z USŁUGĄ WYDANIA LUB DOWOZU GORĄCEGO POSIŁKU KLIENTOM MOPS w okresie od 02.01.2024 r. do 28.06.2024 r.
Dodano: 2023-11-30 - Świadczenie usług cateringowych w soboty, niedziele i święta w zakresie przygotowania i dostarczenia pakietów żywnościowych do Bursy Szkolnej Nr 12 w Łodzi w okresie od 01.01.23r. do 26.02.23r.
Dodano: 2023-01-13 - Zakup gorącego posiłku wraz z usługą wydania lub dowozu gorącego posiłku klientom Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Tomaszowie Mazowieckim w okresie od 02.01.2023 r. do 30.06.2023 r.
Dodano: 2023-01-05 - PRZYGOTOWANIE I WYDAWANIE WYŻYWIENIA DLA UCZESTNIKÓW PROJEKTU TOMASZOWSKIE CENTRUM USŁUG SPOŁECZNYCH II w okresie od 01.01.2023 r. do 30.06.2023 r.
Dodano: 2022-12-15 - ŚWIADCZENIE USŁUG GASTRONOMICZNYCH WRAZ Z DYSTRYBUCJĄ POSIŁKÓW NA POSZCZEGÓLNE ODDZIAŁY SPEC. PSYCH. ZOZ W ŁODZI.
Dodano: 2022-12-09 - PRZYGOTOWYWANIE DOSTARCZANIE I WYDAWANIE GORĄCYCH POSIŁKÓW JEDNODANIOWYCH KLIENTOM MIEJSKIEGO OŚRODKA POMOCY SPOŁECZNEJ W GŁOWNIE W ROKU 2023
Dodano: 2022-11-18 - Świadczenie usług cateringowych w soboty, niedziele i święta w zakresie przygotowania i dostarczenia pakietów żywnościowych do Bursy Szkolnej Nr 12 w Łodzi w okresie od 22.10.2022 do 31.12.2022 roku.
Dodano: 2022-10-27 - Świadczenie usług cateringowych w soboty, niedziele i święta w zakresie przygotowania i dostarczenia pakietów żywnościowych do Bursy Szkolnej Nr 12 w Łodzi w okresie od 22.10.2022 do 31.12.2022 roku.
Dodano: 2022-09-26 - Całodobowe żywienie pacjentów oraz posiłki profilaktyczne dla USK im. WAM-CSW w formie cateringu
Dodano: 2020-12-03