Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Tomaszowie Mazowieckim ogłasza przetarg
- Adres: 97-200 Tomaszów Mazowiecki, ul. Cekanowska 5
- Województwo: łódzkie
- Telefon/fax: tel. 044 7237353 , fax. 044 7233489
- Data zamieszczenia: 2012-01-16
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Tomaszowie Mazowieckim
ul. Cekanowska 5 5
97-200 Tomaszów Mazowiecki, woj. łódzkie
tel. 044 7237353, fax. 044 7233489
REGON: 00470072800000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
ZAKUP GORĄCEGO POSIŁKU WRAZ Z USŁUGĄ WYDANIA GORĄCEGO POSIŁKU BENEFICJENTOM OSTATECZNYM PROJEKTU WSPARCIE w okresie od 6 lutego 2012r. do 21 września 2012r. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia w trybie przetargu nieograniczonego jest zakup gorącego posiłku wraz z usługą wydania gorącego posiłku dla beneficjentów ostatecznych biorących udział w warsztatach, wynikających z projektu WSPARCIE, którego realizatorem jest Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Tomaszowie Mazowieckim w ramach Poddziałania 7.1.1 Rozwój i upowszechnianie aktywnej integracji przez ośrodki pomocy społecznej Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki. Projekt Wsparcie jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. Usługa stanowiąca przedmiot zamówienia wykonywana będzie w okresie od 6 lutego 2012r. do 21 września 2012r. w Tomaszowie Mazowieckim ul. Farbiarska 20, zgodnie z podanym niżej harmonogramem: Grupa I 06.02.2012r. - 02.03.2012r., Grupa II 15.02.2012r. - 13.03.2012r., Grupa III 05.03.2012r. - 29.03.2012r., Grupa IV 14.03.2012r. - 12.04.2012r., Grupa V 02.04.2012r. - 05.04.2012r., 11.04.2012r. - 27.04.2012r., 07.05.2012r. - 08.05.2012r., Grupa VI 16.04.2012r. - 27.04.2012r., 07.05.2012r. - 17.05.2012r., Grupa VII 09.05.2012r. - 04.06.2012r., Grupa VIII 18.05.2012r. - 14.06.2012r., Grupa IX 11.06.2012r. - 05.07.2012r., Grupa X 20.06.2012r. - 16.07.2012r, Grupa XI 09.07.2012r. - 02.08.2012r., Grupa XII 18.07.2012r. - 13.08.2012r., Grupa XIII 06.08.2012r. - 10.08.2012r., Grupa XIV 20.08.2012r. - 24.08.2012r., Grupa XV 10.09.2012r. - 14.09.2012r., Grupa XVI 17.09.2012r. - 21.09.2012r. Gorący posiłek będzie wydawany od poniedziałku do piątku w dni robocze w godzinach od 12.00 do 12.30. Planowane jest 250 spotkań w 16 grupach po 11-18 osób w każdej, łącznie dla ok. 240 beneficjentów ostatecznych w dni robocze przez cały okres realizacji zamówienia w dwóch salach warsztatowych. Maksymalna ilość wydawanych posiłków wynosi 3730. Wykonawca zostanie powiadomiony o dokładnej ilości osób na warsztatach na 3 dni przed dostawą przedmiotu zamówienia, zaś potwierdzenie ilości gorących posiłków, którą ma dostarczyć w danym dniu wykonawca otrzyma w każdym dniu realizacji do godz. 10:00. Zamówienie będzie realizowane na terenie miasta Tomaszów Mazowiecki. Przy dostawie gorących posiłków do miejsca wskazanego przez zamawiającego, wykonawca zobowiązany jest przestrzegać podstawowe normy sanitarne oraz BHP. Pod pojęciem gorącego posiłku należy rozumieć obiad składający się z drugiego dania: 200g porcja mięsa (waga po przetworzeniu), 250g gotowanej kaszy (waga po przetworzeniu), ryżu, makaronu, klusek (kopytka) lub 300g ziemniaków (waga po przetworzeniu), oraz 150g surówki (waga po przetworzeniu). Zamawiający dopuszcza przygotowywanie i podawanie następujących dań obiadowych: gulasz wieprzowy, wołowy, drobiowy, wieprzowina po chińsku do ryżu lub makaronu - nie mniej niż 200 g (waga po przetworzeniu); bigos z mięsem - nie mniej niż 250 g (waga po przetworzeniu); gołąbki mięsne w sosie pomidorowym - nie mniej niż 200 g (bez sosu - waga po przetworzeniu); naleśniki - nie mniej niż dwie sztuki, łącznie nie mniej niż 300g (waga po przetworzeniu); krokiety z kapustą, mięsem, grzybami nie mniej niż 250g (waga po przetworzeniu); pierogi z kapustą i mięsem lub z kapustą i grzybami - nie mniej niż 250 g (waga po przetworzeniu). Dopuszcza się raz w tygodniu przygotowanie posiłku bez mięsa i zastąpieniem go produktami z zawartością białka zwierzęcego tj.: ryba - 200g (waga po przetworzeniu) lub jaja - 4 szt. oraz z zawartością sera białego 150g, jogurtu naturalnego (150 ml.), jogurtu owocowego (150 ml.) lub śmietany (150 ml.). Obiady powinny być przygotowywane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, muszą być zróżnicowane, sporządzone z pełnowartościowych produktów. Każdy z posiłków musi zawierać minimum 1000 kalorii. Posiłki muszą być wydawane jako produkty o temperaturze 60?C - 80?C - zgodnie z normami żywieniowymi. Nie można zaniżać ustalonej wagi posiłków pod groźbą zastosowania kar umownych. Jadłospis posiłków na 4 tygodnie wraz z gramaturą stanowić będzie integralną część oferty. W przypadku wyboru oferty Wykonawca zobowiązany jest realizować przedłożony jadłospis. Kolejność poszczególnych pozycji jadłospisów określa i realizuje samodzielnie wykonawca. Jadłospis powinien być urozmaicony i uwzględniać sezonowość potraw. Posiłki mają zostać dostarczone do sal warsztatowych, podzielone na porcje, w zamykanych opakowaniach jednorazowego użytku, posiadających atest PZH, zabezpieczających przed nadmierną utratą ciepła, w sposób umożliwiający bezpośrednie podanie do spożycia wraz ze sztućcami jednorazowego użytku i serwetkami jednorazowego użytku. W przypadku niewykonania zamówienia w danym dniu zamawiający zastrzega sobie prawo złożenia zamówienia zastępczego na dany dzień i obciążenia kosztami tego zamówienia wykonawcę. Przez niewykonanie zamówienia w danym dniu rozumie się niedostarczenie przez wykonawcę gorącego posiłku w godzinach określonych w niniejszej specyfikacji - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553200009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://mopstomaszow.nbip.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- PRZYGOTOWYWANIE I WYDAWANIE PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH W RAMACH SERWISU KAWOWEGO ORAZ GORĄCEGO POSIŁKU DLA UCZESTNIKÓW PROJEKTU INTEGRACJA
Dodano: 2016-03-17 - ZAKUP GORĄCEGO POSIŁKU WRAZ Z USŁUGĄ WYDANIA LUB DOWOZU GORĄCEGO POSIŁKU KLIENTOM MOPS w okresie od 04.01.2016r. do 31.12.2016r.
Dodano: 2015-12-09 - Przygotowywanie dostarczanie i wydawanie gorących posiłków jednodaniowych klientom Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Głownie w 2016 roku,
Dodano: 2015-11-12 - ZAKUP GORĄCEGO POSIŁKU WRAZ Z USŁUGĄ WYDANIA LUB DOWOZU GORĄCEGO POSIŁKU KLIENTOM MOPS w okresie od 02.02.2015r. do 31.12.2015r.
Dodano: 2015-01-15 - ZAKUP GORĄCEGO POSIŁKU WRAZ Z USŁUGĄ WYDANIA LUB DOWOZU GORĄCEGO POSIŁKU KLIENTOM MOPS w okresie od 08.01.2015r. do 31.12.2015r.
Dodano: 2014-12-18 - usługi w zakresie przygotowywania, gotowania i wydawania śniadania i jednego jednodaniowego gorącego posiłku obiadowego (zupa) dziennie podopiecznym Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Łowiczu
Dodano: 2014-11-19 - Świadczenie usług cateringowych podczas Ogólnopolskiej Spartakiady Pracowników Firm Wodociągowych i Kanalizacyjnych im. Tadeusza Jakubowskiego.
Dodano: 2014-06-13 - ZAKUP GORĄCEGO POSIŁKU WRAZ Z USŁUGĄ WYDANIA LUB DOWOZU GORĄCEGO POSIŁKU KLIENTOM MOPS w okresie od 02.01.2014r. do 31.12.2014r.
Dodano: 2013-12-12 - Dostawa i dystrybucja posiłków dla Centrum Medycznego BORUTA Sp. z o.o. w Zgierzu - II postępowanie
Dodano: 2013-12-06 - Dostawa i dystrybucja posiłków dla potrzeb Centrum Medycznego BORUTA Sp. z o.o. w Zgierzu
Dodano: 2013-11-26