Przetargi.pl
PRZYGOTOWYWANIE I WYDAWANIE PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH W RAMACH SERWISU KAWOWEGO ORAZ GORĄCEGO POSIŁKU DLA UCZESTNIKÓW PROJEKTU INTEGRACJA

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Tomaszowie Mazowieckim ogłasza przetarg

  • Adres: 97-200 Tomaszów Mazowiecki, ul. Cekanowska 5
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 044 7237353 , fax. 044 7233489
  • Data zamieszczenia: 2016-03-17
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Tomaszowie Mazowieckim
    ul. Cekanowska 5 5
    97-200 Tomaszów Mazowiecki, woj. łódzkie
    tel. 044 7237353, fax. 044 7233489
    REGON: 00470072800000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    PRZYGOTOWYWANIE I WYDAWANIE PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH W RAMACH SERWISU KAWOWEGO ORAZ GORĄCEGO POSIŁKU DLA UCZESTNIKÓW PROJEKTU INTEGRACJA
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia w trybie przetargu nieograniczonego jest przygotowywanie i wydawanie produktów spożywczych w ramach serwisu kawowego oraz gorącego posiłku dla uczestników biorących udział w warsztatach, wynikających z zadań projektu INREGRACJA, którego realizatorem jest Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Tomaszowie Mazowieckim w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2014-2020, Aktywna integracja osób zagrożonych ubóstwem lub wykluczeniem społecznym. Projekt Integracja jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. Przedmiot zamówienia wykonywany będzie w okresie od 1 kwietnia 2016r. do 13 grudnia 2016r., zgodnie z harmonogramem. Terminy warsztatów mogą ulec zmianie, o czym Zamawiający niezwłocznie poinformuje Wykonawcę. Serwis kawowy i gorący posiłek będzie wydawany od poniedziałku do piątku w dni robocze w godzinach od 7.50 do 15.00. Planowane jest 114 spotkań w 13 grupach po ok. 6-16 osób w każdej, łącznie dla 100 uczestników projektu w dni robocze przez cały okres realizacji zamówienia we wskazanej przez zamawiającego sali warsztatowej na terenie miasta Tomaszowa Mazowieckiego. Maksymalna ilość wydawanych produktów spożywczych oraz gorących posiłków dla uczestników projektu wynosi 1.329. Wykonawca zostanie powiadomiony o adresie dostawy oraz dokładnej ilości osób biorących udział w warsztatach na 1 dzień przed dostawą przedmiotu zamówienia, zaś potwierdzenie faktycznej ilości uczestników Wykonawca otrzyma w każdym dniu realizacji przedmiotu zamówienia do godz. 10:00. Zamówienie będzie realizowane na terenie miasta Tomaszów Mazowiecki. Przy dostawie serwisu kawowego i gorących posiłków do miejsca wskazanego przez zamawiającego, wykonawca zobowiązany jest przestrzegać normy sanitarne oraz BHP. Pod pojęciem serwisu kawowego w czasie 1 dniowego spotkania dla 1 grupy należy rozumieć: 1) Minimum 1 ekspres do parzenia kawy, kawa mielona do zasypania ekspresu na minimum 3 kubki kawy dla każdego uczestnika warsztatów, naczynia jednorazowego użytku - kubki nie mniej niż 3 sztuki na osobę, mieszadełka - nie mniej niż 3 sztuki na osobę, cukier w saszetkach jednorazowych - nie mniej niż 6 sztuk na osobę, śmietanka do kawy w płynie w pojemnikach jednorazowych (10 g) - nie mniej niż 3 sztuki na osobę, serwetki jednorazowe; w/w produkty spożywcze winny być najwyższej jakości oraz naczynia jednorazowego użytku muszą posiadać atest PZH; 2) Minimum 1 czajnik elektryczny o pojemności min. 1,7 l., herbata w saszetkach jednorazowych pakowanych oddzielnie w kopertach w czterech różnych smakach (herbata czarna, herbata czarna owocowa) - nie mniej niż 3 sztuki na osobę, naczynia jednorazowego użytku - kubki - nie mniej niż 3 sztuki na osobę, mieszadełka - nie mniej niż 3 sztuki na osobę, cukier w saszetkach jednorazowych - nie mniej niż 6 sztuk na osobę, serwetki jednorazowe; w/w produkty spożywcze winny być najwyższej jakości oraz naczynia jednorazowego użytku muszą posiadać atest PZH; 3) Mieszanka ciastek, w tym między innymi ciastka: kruche, maślane, wafelki, biszkoptowe z galaretką nie mniej niż 15 sztuk na osobę dziennie; 4) Paluszki z solą, z sezamem, o smaku cebuli i sera nie mniej niż 100g na osobę dziennie; 5) Jeden owoc (np. Jabłko, gruszka, banan, pomarańcza itd.) na osobę dziennie; 6) Woda mineralna gazowana lub niegazowana w butelkach plastikowych, zakręcanych - nie mniej niż 1,5 litra wody mineralnej gazowanej lub niegazowanej na osobę dziennie. 7) Serwis kawowy winien być wydawany minimum 10 minut przed rozpoczęciem warsztatów oraz w czasie trwania warsztatów, do wyczerpania potrzeb uczestników projektu Integracja. Produkty podawane podczas serwisu kawowego winny spełniać normy żywieniowe oraz sanitarno-epidemiologiczne. 8) Zamawiający wymaga aby serwis kawowy obsługiwany był przez minimum jednego pracownika oddelegowanego przez wykonawcę. Pod pojęciem gorącego posiłku należy rozumieć obiad składający się z dwóch dań tj. zupy i dania tak zwanego drugiego dania lub dania obiadowego oraz minimum 250 ml soku owocowego w butelce: - zupy - minimum 0,5 l zupy gotowanej na wywarze mięsnym lub warzywnym z zawartością: makaronu lub kaszy lub ryżu lub ziemniaków lub pieczywa; - danie tak zwane drugie danie w postaci: 200g wkładu mięsnego lub ryby (waga po przetworzeniu) np.: klopsiki w sosie, kotlet schabowy, kotlet z piersi z kurczaka, kotlet z pieczarkami, ryba. Dodatki do mięsa: 250g gotowanej kaszy, ryżu, makaronu, klusek (waga po przetworzeniu) lub 300g ziemniaków (waga po przetworzeniu), oraz 150g surówki (waga po przetworzeniu), lub danie obiadowe nie mniej niż 350 g (waga po przetworzeniu): gołąbki mięsne w sosie pomidorowym (waga bez sosu), placki ziemniaczane z sosem, naleśniki np.: z białym serem lub z mięsem, krokiety z mięsem lub z grzybami, pierogi z kapustą i mięsem lub z kapustą i grzybami. Obiady powinny być przygotowywane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, muszą być zróżnicowane, sporządzone z pełnowartościowych produktów z uwzględnieniem sezonowości ich występowania. Posiłki muszą charakteryzować się wysoką jakością, posiadać właściwe walory smakowe i estetyczne oraz właściwą temperaturę. Każdy z posiłków musi zawierać minimum 1000 kalorii. Posiłki muszą być wydawane jako produkty o temperaturze 60?C - 80?C - zgodnie z normami żywieniowymi. Nie można zaniżać ustalonej wagi posiłków pod groźbą zastosowania kar umownych. Gorący posiłek będzie wydawany od poniedziałku do piątku w dni robocze w godzinach od 12:30 do 12:45. Posiłki mają zostać dostarczone do sali warsztatowej, podzielone na porcje, w zamykanych opakowaniach jednorazowego użytku posiadających atest PZH, zabezpieczających przed nadmierną utratą ciepła, w sposób umożliwiający bezpośrednie podanie do spożycia wraz ze sztućcami jednorazowego użytku i serwetkami jednorazowego użytku. W przypadku niewykonania zamówienia w danym dniu zamawiający zastrzega sobie prawo złożenia zamówienia zastępczego na dany dzień i obciążenia kosztami tego zamówienia wykonawcę. Przez niewykonanie zamówienia w danym dniu rozumie się niedostarczenie przez wykonawcę serwisu kawowego oraz gorącego posiłku w godzinach określonych w niniejszej specyfikacji
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553200009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://mopstomaszow.nbip.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach