Przetargi.pl
Przygotowywanie dostarczanie i wydawanie gorących posiłków jednodaniowych klientom Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Głownie w 2016 roku,

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Głownie ogłasza przetarg

  • Adres: 95-015 Głowno, ul. Ludwika Norblina 1
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 42 719 27 25 , fax. 42 719 27 09
  • Data zamieszczenia: 2015-11-12
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Głownie
    ul. Ludwika Norblina 1 1
    95-015 Głowno, woj. łódzkie
    tel. 42 719 27 25, fax. 42 719 27 09
    REGON: 00428198700000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mops.glowno.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka organizacyjna samorządu gminnego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowywanie dostarczanie i wydawanie gorących posiłków jednodaniowych klientom Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Głownie w 2016 roku,
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia publicznego jest przygotowywanie, dostarczanie i wydawanie gorących posiłków jednodaniowych klientom MOPS w Głownie w 2016 roku, zgodnie z obowiązującymi przepisami, w szczególności ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. z 2015r., poz. 594) oraz przepisami wykonawczymi wydanymi na podstawie wyżej wymienionej ustawy. Przedmiot zamówienia realizowany będzie w ramach Programu wieloletniego Pomoc państwa w zakresie dożywiania w latach 2014-2020 dla klientów MOPS w Głownie. Wielkość i zakres przedmiotu zamówienia: 1. Przewidywana przez Zamawiającego liczba osób, objętych pomocą i uprawnionych do otrzymywania jednego gorącego posiłku dziennie w 2016r. będzie wynosiła 50 osób i może ulec zmianie. Zakres usług, będących przedmiotem zamówienia będzie obejmował odpowiednio: w skali dnia - przygotowanie, dostarczenie i wydanie 50 posiłków, ogółem w 2016r. - 12.600 posiłków. Zamawiający zastrzega sobie prawo skorzystania z prawa opcji: Minimalny zakres usług w 2016r. będzie obejmował nie mniej niż 12.600 posiłków z możliwością rozszerzenia zakresu do nie więcej niż 22.680 posiłków. Rozszerzenie zakresu zamówienia będzie efektem zwiększenia się liczby wydanych decyzji administracyjnych, uprawniających klientów MOPS do pomocy w zakresie dożywiania. 2. Wykonawca zapewni posiłki przez 5 dni w tygodniu tj. od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni świątecznych, przy czym w ciągu 5 dni serwuje po jednym daniu z każdej grupy od 1-5 wymienionej w załączniku nr 2 do umowy. 3. Gorący posiłek jednodaniowy oznacza zupę z wkładką mięsną podawaną 2 razy w tygodniu o pojemności nie mniejszej niż 500 ml z porcją pieczywa - 2 duże kromki chleba lub 1 duża bułka (co najmniej 100 gram pieczywa) oraz drugiego dania podawanego 3 razy w tygodniu o gramaturze nie mniejszej niż 400g. Wartość kaloryczna posiłku min 700 kcal. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania posiłków na bazie własnych produktów.Wykonawca nie może wykorzystywać do przygotowywania posiłków produktów nieświeżych, złej jakości oraz produktów wysokoprzetworzonych (np. zupy w proszku). Wydawane przez Wykonawcę posiłki nie mogą być przygotowywane wcześniej niż w dniu ich wydania. Posiłki muszą być świeże, dobrej jakości, posiadać odpowiednie walory smakowe i estetyczne. Zamawiający wymaga, aby posiłki były urozmaicone, co oznacza, że posiłki będą przygotowywane wg zróżnicowanych jadłospisów przez kolejne tygodnie zgodnie z załącznikiem nr 2 do umowy. Każdy tygodniowy jadłospis musi się różnić od poprzedniego przynajmniej dwoma daniami. Wykonawca jest zobowiązany do przygotowywania dwutygodniowego jadłospisu (z załącznika nr 2 do umowy) i przedstawieniania go Zamawiającemu nie później niż w ostatnim dniu roboczym tygodnia poprzedzającego jego wprowadzenie. Jadłospis może być przekazany Zamawiającemu faxem lub pocztą elektroniczną. 4. Posiłki będą wydawane klientom codziennie tj. od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni świątecznych, w godzinach 12:00-15:00. 5. Wykonawca zobowiązany będzie do wydawania posiłków każdej osobie uprawnionej, posiadającej decyzję administracyjną o przyznanej pomocy w zakresie dożywiania dla siebie i członków rodziny, na podstawie imiennego talonu, ważnego na dany miesiąc ( wzór talonu stanowi załącznik nr 1 do umowy). Nie dopuszcza się wydawania zamiast gorącego jednodaniowego posiłku, innych zamiennych produktów żywnościowych lub gotówki. Talon wydawany przez Zamawiającego zawierać będzie: pieczęć Zamawiającego, numer, imię i nazwisko osoby uprawnionej, liczbę przyznanych posiłków dla osoby uprawnionej i członków jej rodziny na każdy dzień danego miesiąca ze wskazaniem okresu przyznania posiłku. Wykonawca zobowiązany będzie do dostarczenia Zamawiającemu uzupełnionych i podpisanych przez klientów talonów za dany miesiąc nie później niż 2 dnia miesiąca następnego po miesiącu wykonania usługi. Wykonawca zobowiązany jest do rozliczania się z MOPS w Głownie na podstawie faktur lub rachunków uproszczonych za faktycznie wydane posiłki. 6. Zamawiający wymaga, aby Wykonawca świadczył usługę w lokalu zlokalizowanym w centrum Miasta Głowna, w którym będą wydawane posiłki. Przez centrum Miasta Głowna rozumie się teren w odległości nie większej niż 1000 metrów w linii prostej licząc od siedziby Urzędu Miejskiego w Głownie przy ul. Młynarskiej 15. Lokal w którym będą wydawane posiłki musi spełniać wymogi w zakresie świadczenia usług zbiorowego żywienia, zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami i wymogami sanitarnymi, w szczególności przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywieniu (t.j. Dz.U. z 2010r. Nr 136 poz. 914 ze zm.). Lokal ma być ogrzewany. Zamawiający wymaga, aby Wykonawca zapewnił możliwość spożywania posiłku w miejscu jego wydawania dla min. 25 osób - miejsca siedzące przy stołach. W przypadku konsumpcji posiłku na miejscu, Wykonawca musi zapewnić klientom własne, czyste naczynia i sztućce. Zamawiający nie dopuszcza stosowania sztućców jednorazowych. Pozostałe osoby uprawnione do otrzymania posiłku będą otrzymywały posiłki na wynos, w naczyniach jednorazowych; Wykonawca zapewni naczynia jednorazowe, odpowiednie do rodzaju posiłku, tj, naczynie głębokie na zupę i naczynie na drugie danie oraz odzielne naczynie na surówkę; posiadających atesty higieniczne PZH, dopuszczające naczynia do kontaktu z żywnością. W lokalu, w którym będą przygotowywane i wydawane posiłki zabrania się sprzedaży i spożywania alkoholu w godzinach 12:00-15:00, tj. w czasie wydawania posiłków. 7. W przypadku posiłków dowożonych do lokalu, gorący posiłek musi być dowieziony przez Wykonawcę na własny koszt, w pojemnikach zbiorczych przeznaczonych do przewożenia żywności i spełniających wymogi sanitarne w godzinach 12:00-14:00. Wydawane posiłki muszą być gorące, tj. temperatura wydawanej zupy nie może być niższa niż 750 C, temperatura wydawanego drugiego dania nie może być niższa niż 650 C. Nie dopuszcza się podgrzewania posiłków w kuchenkach mikrofalowych. 8. Wykonawca zapewni obsługę przy wydawaniu posiłków. 9. Wykonawca na swój koszt zapewni w miejscu wydawania posiłków, wagę elektroniczną (waga powinna posiadać cechy legalizacyjne), na której winien ważyć wydawane porcje dla klientów oraz termometr do sprawdzania temperatury wydawanych posiłków. 10. Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli przeprowadzanej przez upoważnionych pracowników w zakresie należytej realizacji zamówienia, w tym zakresie jakości posiłków, gramatury, temperatury i menu.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553200009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termoin płatności
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mops.glowno.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach