Przetargi.pl
ZAKUP GORĄCEGO POSIŁKU I ZAKUP USŁUGI WYDANIA GORĄCEGO POSIŁKU w okresie od 28.11.2011r. do 31.12.2011r.

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Tomaszowie Mazowieckim ogłasza przetarg

  • Adres: 97-200 Tomaszów Mazowiecki, ul. Cekanowska 5
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 044 7237353 , fax. 044 7233489
  • Data zamieszczenia: 2011-11-09
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Tomaszowie Mazowieckim
    ul. Cekanowska 5 5
    97-200 Tomaszów Mazowiecki, woj. łódzkie
    tel. 044 7237353, fax. 044 7233489
    REGON: 00470072800000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    ZAKUP GORĄCEGO POSIŁKU I ZAKUP USŁUGI WYDANIA GORĄCEGO POSIŁKU w okresie od 28.11.2011r. do 31.12.2011r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiot zamówienia składa się z 2 zakresów (części), z których każdy nie może być realizowany samodzielnie przez poszczególnych wykonawców. 1.1 Część 1. Przedmiotem zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego jest zakup gorącego posiłku i zakup usługi wydania go osobom wskazanym przez Zamawiającego w okresie od 28.11.2011r. do 31.12.2011r. we wszystkie dni tygodnia w punkcie żywieniowym należącym do Wykonawcy, zlokalizowanym na terenie miasta Tomaszowa Mazowieckiego. Na dni wolne od pracy tj. niedzielę i święta przewiduje się wydawanie gorącego posiłku w soboty lub w dni poprzedzające święta. Gorący posiłek winien składać się z dwóch dań tj. zupy i drugiego dania: - zupy - minimum 0,5 l zupy gotowanej na wywarze mięsnym lub warzywnym oraz minimum 200g pieczywa; - drugie danie - 200g porcja mięsa (waga po przetworzeniu), 250g gotowanej kaszy (waga po przetworzeniu), ryżu, makaronu, klusek (kopytka) lub 300g ziemniaków (waga po przetworzeniu), oraz 150g surówki (waga po przetworzeniu). Zamawiający dopuszcza przygotowywanie i podawanie następujących dań obiadowych: gulasz wieprzowy, wołowy, drobiowy, wieprzowina po chińsku do ryżu lub makaronu - nie mniej niż 200 g (waga po przetworzeniu); bigos z mięsem - nie mniej niż 250 g (waga po przetworzeniu); gołąbki mięsne w sosie pomidorowym - nie mniej niż 200 g (bez sosu - waga po przetworzeniu); naleśniki - nie mniej niż dwie sztuki, łącznie nie mniej niż 300g (waga po przetworzeniu); krokiety z kapustą, mięsem, grzybami nie mniej niż 250g (waga po przetworzeniu); pierogi z kapustą i mięsem lub z kapustą i grzybami - nie mniej niż 250 g (waga po przetworzeniu). Dopuszcza się raz w tygodniu przygotowanie posiłku bez mięsa i zastąpieniem go produktami z zawartością białka zwierzęcego tj.: ryba - 200g (waga po przetworzeniu) lub jaja - 4 szt. oraz z zawartością sera białego 150g, jogurtu naturalnego (150 ml.), jogurtu owocowego (150 ml.) lub śmietany (150 ml.). Obiady powinny być przygotowywane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, muszą być zróżnicowane, sporządzone z pełnowartościowych produktów. Gorący posiłek będzie wydawany w dni robocze w godzinach od 11.00 do 14.00, w ilości maksymalnie 50 posiłków dziennie w punkcie żywieniowym, który spełnia wymogi sanitarne na terenie miasta Tomaszowa Mazowieckiego w dzielnicy Niebrów. Jadłospis posiłków na 4 tygodnie wraz z gramaturą stanowić będzie integralną część oferty. W przypadku wyboru oferty wykonawca zobowiązany jest realizować przedłożony jadłospis. Kolejność poszczególnych pozycji jadłospisów określa i realizuje samodzielnie wykonawca. Dzielnica Niebrów obejmuje w rozumieniu niniejszej specyfikacji obszar miasta Tomaszowa Mazowieckiego znajdująca się pomiędzy ulicami: Barlickiego, Orzeszkowej, Zawadzkiej, Milenijnej, Ujezdzkiej, Warszawskiej, Wysokiej, Piaskowej, Głównej, Dworcowej, Spalskiej, Nowowiejskiej, Konstytucji 3 Maja. 1.2 Część 2. Przedmiotem zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego jest zakup gorącego posiłku i zakup usługi wydania go osobom wskazanym przez Zamawiającego w okresie od 28.11.2011r. do 31.12.2011r. we wszystkie dni tygodnia w punkcie żywieniowym należącym do Wykonawcy, zlokalizowanym na terenie miasta Tomaszowa Mazowieckiego. Na dni wolne od pracy tj. niedzielę i święta przewiduje się wydawanie gorącego posiłku w soboty lub w dni poprzedzające święta. Gorący posiłek winien składać się z dwóch dań tj. zupy i drugiego dania: - zupy - minimum 0,5 l zupy gotowanej na wywarze mięsnym lub warzywnym oraz minimum 200g pieczywa; - drugie danie - 200g porcja mięsa (waga po przetworzeniu), 250g gotowanej kaszy (waga po przetworzeniu), ryżu, makaronu, klusek (kopytka) lub 300g ziemniaków (waga po przetworzeniu), oraz 150g surówki (waga po przetworzeniu). Zamawiający dopuszcza przygotowywanie i podawanie następujących dań obiadowych: gulasz wieprzowy, wołowy, drobiowy, wieprzowina po chińsku do ryżu lub makaronu - nie mniej niż 200 g (waga po przetworzeniu); bigos z mięsem - nie mniej niż 250 g (waga po przetworzeniu); gołąbki mięsne w sosie pomidorowym - nie mniej niż 200 g (bez sosu - waga po przetworzeniu); naleśniki - nie mniej niż dwie sztuki, łącznie nie mniej niż 300g (waga po przetworzeniu); krokiety z kapustą, mięsem, grzybami nie mniej niż 250g (waga po przetworzeniu); pierogi z kapustą i mięsem lub z kapustą i grzybami - nie mniej niż 250 g (waga po przetworzeniu). Dopuszcza się raz w tygodniu przygotowanie posiłku bez mięsa i zastąpieniem go produktami z zawartością białka zwierzęcego tj.: ryba - 200g (waga po przetworzeniu) lub jaja - 4 szt. oraz z zawartością sera białego 150g, jogurtu naturalnego (150 ml.), jogurtu owocowego (150 ml.) lub śmietany (150 ml.). Obiady powinny być przygotowywane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, muszą być zróżnicowane, sporządzone z pełnowartościowych produktów. Gorący posiłek będzie wydawany w dni robocze w godzinach od 11.00 do 14.00, w ilości maksymalnie 300 posiłków dziennie w punkcie żywieniowym w punkcie żywieniowym, który spełnia wymogi sanitarne na terenie miasta Tomaszowa Mazowieckiego w dzielnicy Centrum. Jadłospis posiłków na 4 tygodnie wraz z gramaturą stanowić będzie integralną część oferty. W przypadku wyboru oferty wykonawca zobowiązany jest realizować przedłożony jadłospis. Kolejność poszczególnych pozycji jadłospisów określa i realizuje samodzielnie wykonawca. Dzielnica Centrum - obejmuje w rozumieniu niniejszej specyfikacji obszar miasta Tomaszowa Mazowieckiego znajdująca się pomiędzy ulicami: Mościckiego, Mireckiego, Nowy Port, Wodnej, Św. Antoniego, O. Lange, Jana Pawła II, Podleśnej, Legionów, Piłsudskiego, Gen. Józefa Hallera, Mostowej, Zawadzkiej, Orzeszkowej, Barlickiego, Warszawskiej, Św. Antoniego, Granicznej, Jana Pawła II, Podleśnej, Gen. Józefa Bema. 2. Miejsce wydawania posiłków - lokal (punkt żywieniowy) spełniający wymogi sanitarno-higieniczne dopuszczony przez SANEPID do prowadzenia zbiorowego żywienia, wyposażony w wc. z umywalką (wyposażony w podstawowe środki sanitarne), dostępny bezpłatnie dla klientów MOPS. W lokalu winno znaleźć się miejsce na pozostawienie okrycia wierzchniego (wieszaki). Punkt żywieniowy musi być zlokalizowany w budynku ogrzewanym, w którym zorganizowane będzie co najmniej 25 miejsc siedzących (przy stołach) dla punktu żywieniowego wydającego dziennie 50 posiłków oraz co najmniej 100 miejsc siedzących (przy stołach) dla punktu żywieniowego wydającego dziennie 300 posiłków; - każdy z posiłków określony w punkcie 2.2 specyfikacji musi zawierać minimum 1000 kalorii; - posiłki muszą być wydawane w punkcie żywieniowym jako produkty o temperaturze 60?C - 80?C - zgodnie z normami żywieniowymi; - nie można zaniżać ustalonej wagi posiłków pod groźbą zastosowania kar umownych, łącznie z odstąpieniem od umowy; - wykonawca nie może wydawać klientom MOPS w zamian za obiad suchy prowiant, półproduktów ani równowartości obiadu w gotówce; - posiłki powinny być przygotowywane w punkcie gastronomicznym znajdującym się na terenie miasta Tomaszowa Mazowieckiego oraz wydawane w punktach żywieniowych znajdujących się na terenie miasta Tomaszowa Mazowieckiego. - w miejscu wydawania gorącego posiłku powinna znajdować się waga elektroniczna, na której wykonawca winien ważyć wydawane porcje dla klientów wskazanych przez MOPS. Waga powinna posiadać ważne cechy legalizacyjne. 2.1 Posiłki będą wydawane za pokwitowaniem uprawnionym klientom i wynagrodzenie należne wykonawcy obejmować będzie rzeczywistą liczbę posiłków wydanych w danym okresie rozliczeniowym. Ustala się miesięczny okres rozliczeniowy (miesiąc kalendarzowy). Po upływie każdego miesiąca kalendarzowego wykonawca przedstawi miesięczne zestawienie wydanych posiłków wraz z potwierdzeniem ich przyjęcia przez uprawnionych odbiorców, które będzie stanowić podstawę wypłaty wynagrodzenia. 2.2 W każdej z części zamówienia określone zostały przez zamawiającego przewidywane maksymalne ilości dzienne wydawanych posiłków w poszczególnych punktach żywieniowych odpowiadających poszczególnym częściom zamówienia. Realizowane zamówienie w poszczególnej części nie może przekroczyć określonej maksymalnej ilości dziennej wydawanych posiłków. Konkretna ilość posiłków wydawanych w trakcie realizacji zamówienia uzależniona będzie od posiadanych przez zamawiającego środków budżetowych oraz potrzeb społecznych i przyznanych posiłków w ramach pomocy społecznej. Zamawiający nie jest zobowiązany zrealizować przewidywanej maksymalnej ilości dziennej wydawanych posiłków w trakcie realizacji zamówienia
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553200009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://mopstomaszow.nbip.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach