Gmina Krosno ogłasza przetarg
- Adres: 38-400 Krosno, ul. Lwowska 28a
- Województwo: podkarpackie
- Telefon/fax: tel. 13 47 43 312 , fax. 13 47 43 312
- Data zamieszczenia: 2012-11-23
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gmina Krosno
ul. Lwowska 28a 28a
38-400 Krosno, woj. podkarpackie
tel. 13 47 43 312, fax. 13 47 43 312
REGON: 00052698900000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.krosno.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Wyżywienie uczniów Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 3 w Krośnie - uczestników zajęć kursowych i praktyk oraz uczniów Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 5 w Krośnie - uczestników kursu ECDL w ramach projektu pn. Podkarpacie stawia na zawodowców. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Zakres udzielonego zamówienia: Zadanie I. Wyżywienie uczniów Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 3 w Krośnie uczestniczących w zajęciach kursowych z mechatroniki pojazdowej i odbywających praktykę po zakończeniu tych zajęć - I i II grupa. część 1. Wyżywienie dla uczestników zajęć kursowych z mechatroniki pojazdowej w okresie od XII.2012 - V.2013r.- 240 posiłków ( 12 osób x 20 spotkań). część 2. Wyżywienie dla uczniów odbywających praktykę po zakończeniu zajęć kursowych z mechatroniki pojazdowej w okresie od I - VI.2013r. - 360 posiłków (2 grupy x 6 osób x 30 spotkań). Zadanie II. Wyżywienie uczniów Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 3 w Krośnie uczestniczących w zajęciach kursowych z zakresu operatora obrabiarek CNC i odbywających praktykę po zakończeniu tych zajęć - I i II grupa cześć 1. Wyżywienie dla uczestników zajęć kursowych z zakresu operatora obrabiarek CNC w okresie od XI.2012 - V.2013r.- 240 posiłków (12 osób x 20 spotkań) część 2. Wyżywienie dla uczniów odbywających praktykę po zakończeniu zajęć kursowych z zakresu operatora obrabiarek CNC w okresie od I - VI.2013r. - 360 posiłków ( 2 grupy x 6 osób x 30 spotkań). Zadanie III. Wyżywienie uczniów Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 3 w Krośnie uczestniczących w zajęciach kursowych z zakresu obsługi samolotów ULF i odbywających praktykę po zakończeniu tych zajęć, część 1. Wyżywienie dla uczestników zajęć kursowych z zakresu obsługi samolotów ULF w okresie od XI - XII.2012r.- 120 posiłków ( 12 osób x 10 spotkań) część 2. Wyżywienie dla uczniów odbywających praktykę po zakończeniu zajęć kursowych z zakresu obsługi samolotów ULF w okresie od I - VI.2013r.-180 posiłków ( 2 grupy x 6 osób x 15 spotkań). Zadanie IV. Wyżywienie uczniów Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 5 w Krośnie uczestniczących w kursie ECDL - core - I i II grupa cześć 1. Wyżywienie dla uczestników kursu ECDL - core w okresie od XI - XII.2012r - 72 posiłki ( 12 osób x 6 spotkań) część 2. Wyżywienie dla uczestników kursu ECDL - core w okresie od I - V.2013r.- 288 posiłków ( 12 osób x 24 spotkania) Razem 1860 posiłków dostarczanych w okresie od: XII/2012 do VI/2013. Posiłek wyporcjowany i podany na ciepło powinien składać się z co najmniej (do wyboru): a) ziemniaki lub ryż lub kasza lub makaron lub kopytka lub kluski śląskie; b) sztuka mięsa bez sosu lub z sosem lub kotlet schabowy panierowany lub kotlet z piersi kurczaka w panierce lub ryba panierowana lub udko z kurczaka lub kotlet mielony; c) surówki warzywne sezonowe lub d) pierogi lub gołąbki lub krokiety Ciepły posiłek dla każdego uczestnika zajęć kursowych i praktyk musi być podany w naczyniach dostosowanych do podawania posiłku (pojemniki termoizolacyjne) wraz z kompletem sztućców i serwetkami. 1. Dostawa posiłków odbywać się będzie na koszt Wykonawcy, w terminach i ilościach ustalonych i uzgodnionych na początku danego miesiąca. 2. Dostawa posiłków na pół godziny przed wyznaczonym terminem. 3. Dokładna ilość zamawianych posiłków oraz terminy ich dostarczenia określona zostanie po ostatecznym zatwierdzeniu harmonogramów zajęć i praktyk i uzależniona będzie od liczby osób obecnych na zajęciach i praktykach danego dnia. 4. Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia zróżnicowanego menu. Z początkiem miesiąca Wykonawca przedłoży do akceptacji koordynatorowi projektu jadłospis na dany miesiąc. W uzasadnionych przypadkach Wykonawca obowiązany jest zapewnić odrębne menu dla indywidualnych uczestników (np.: ze względów zdrowotnych, światopoglądowych uczestników). 5. Wykonawca jest zobowiązany do przygotowania posiłków ze świeżych produktów przy zachowaniu wszelkich norm i wymogów sanitarnych. Wartość kaloryczna powinna być zgodna z obowiązującymi normami żywienia. Wykonawca dostarcza posiłki do miejsca spożycia zapewniając utrzymanie właściwej jakości i temperatury. Przygotowanie posiłków odbywać się musi wyłącznie na bazie pełnowartościowych produktów wysokiej jakości. 6. W razie stwierdzenia przez pracownika Zamawiającego niezgodności przygotowania lub dostarczenia posiłku z normami i wymogami sanitarnymi, Wykonawca zobowiązany jest do niezwłocznego dostarczenia innego posiłku w czasie nie dłuższym niż 2 godziny. 7. Wykonawca odpowiada za transport przedmiotu zamówienia oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia. 8. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości dostarczonych posiłków w zależności od faktycznie istniejących potrzeb - poprzez telefoniczną informację najpóźniej na 1 dzień przed planowaną realizacją zajęć lub praktyk. 9. Rozliczenia finansowe za rzeczywistą ilość dostarczonych posiłków będą się odbywać w każdym miesiącu, w którym dostarczone będą posiłki. Wynagrodzenie będzie zapłacone na rachunek bankowy Wykonawcy, wskazany w rachunku/fakturze VAT*. 10. Miejsce dostawy: teren miasta Krosna. 11. Wykonawca odpowiada za usuwanie i utylizację odpadków i śmieci. 12. Zamawiający zapewni Wykonawcy nieodpłatny dostęp do: -sali, na której będą świadczone usługi, -bieżącej wody. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Nie dotyczy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.krosno.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie i dowóz posiłków dla dzieci uczęszczających do Przedszkola Publicznego w Brzostku
Dodano: 2016-07-22 - Gmina Adamówka. /Przygotowywanie i sprzedaż obiadów w stołówce Gimnazjum w Adamówce/
Dodano: 2016-07-15 - Usługa cateringu - dla dzieci uczęszczających do Żłobka Miejskiego w Ropczycach w 2016 roku
Dodano: 2016-06-01 - Usługa obejmująca całodzienne wyżywienie uczestników szkoleń, kursów i doskonaleń zawodowych organizowanych w 2016 r w Ośrodku Szkolenia w Nisku - Komendy Wojewódzkiej Państwowej Straży Pożarnej w Rzeszowie
Dodano: 2016-02-11 - Usługa cateringu - dla dzieci uczęszczających do Żłobka Miejskiego w Ropczycach w 2016 roku
Dodano: 2015-12-11 - Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na codziennym przygotowaniu , gotowaniu oraz wydaniu w dniach nauki szkolnej w szkołach na terenie gminy Dzikowiec gorących posiłków uczniom oraz osobom dorosłym w godzinach od 8.30 do 13.00. Przedmiot usługi będzie realizowany ze środków finansowych Ośrodka Pomocy Społecznej w ramach wieloletniego programu wspierania finansowego gmin w zakresie dożywiania -Pomoc państwa w zakresie dożywiania
Dodano: 2015-12-11 - Dożywianie dzieci w szkołach na terenie gminy Tryńcza w 2016 roku
Dodano: 2015-11-24 - Świadczenie usług polegających na produkcji i dostarczaniu posiłków oraz modyfikowanych mieszanek mlecznych, diet eliminacyjnych dla pacjentów Centrum Opieki Medycznej w Jarosławiu
Dodano: 2015-11-18 - na zakup posiłków
Dodano: 2015-11-05 - Dożywianie prowadzone przez MGOPS w Nowej Dębie na terenie Miasta i Gminy Nowa Dęba w okresie od 16.11.2015r. do 31.12.2016r. z podziałem na części - liczba części 2.
Dodano: 2015-10-23