Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Tryńczy ogłasza przetarg
- Adres: 37-204 Tryńcza, Tryńcza 123
- Województwo: podkarpackie
- Telefon/fax: tel. 16 642 17 32 , fax. 16 642 12 21
- Data zamieszczenia: 2015-11-24
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Tryńczy
Tryńcza 123 123
37-204 Tryńcza, woj. podkarpackie
tel. 16 642 17 32, fax. 16 642 12 21
REGON: 65144118300000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.tryncza.eu
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dożywianie dzieci w szkołach na terenie gminy Tryńcza w 2016 roku - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest dożywianie dzieci w szkołach na terenie gminy Tryńcza w okresie od 04.01.2016 do 22.12.2016 polegające na przygotowaniu, dostarczeniu w termosach i wydaniu gorących posiłków + kompot lub herbata dzieciom w szkołach w naczyniach jednorazowych, ze sztućcami jednorazowymi. Wykonawca będzie zobowiązany do wydawania posiłków. Wykonawca jest zobowiązany do usunięcia zużytych naczyń oraz odpadków. W Zespole Szkół w Gorzycach i w Gniewczynie Łańcuckiej posiłki muszą być wydawane na dwie zmiany. Dostawa posiłków w dniach, w których odbywać się będzie nauka, dla uczniów w następujących szkołach: Zespół Szkół: Szkoła Podstawowa i Gimnazjum w Tryńczy - ilość uczniów ok. 56 Zespół Szkół: Szkoła Podstawowa i Gimnazjum w Gorzycach - ilość uczniów ok. 36 Zespół Szkół: Szkoła Podstawowa i Gimnazjum w Gniewczynie Łańcuckiej - ilość uczniów ok. 58 Publiczna Szkoła Podstawowa w Ubieszynie - ilość uczniów ok. 18 Łączna ilość uczniów: około 168 osób. 2. Szacowana liczba dni nauki, w których będą wydawane uczniom posiłki: 183 3. Ilość i rodzaj posiłków: 5 razy w tygodniu drugie danie oraz do każdego posiłku kubek kompotu lub herbaty. 4. Drugie danie o gramaturze nie mniejszej niż 400 gramów: ziemniaki lub zamiennik (makaron, ryż lub inne) 200g oraz mięso lub ryba 100g i surówka 100g. Drugie danie mogą stanowić: pierogi, naleśniki, krokiety o wadze 400g. Przez gorący posiłek Zamawiający rozumie obiad jednodaniowy (drugie danie) zgodny z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz U. z 2015r. poz. 1256) Jedna porcja kompotu lub herbaty powinna mieć objętość 200 ml Jadłospis należy uzgodnić z Gminnym Ośrodkiem Pomocy Społecznej w Tryńczy w cyklu tygodniowym. 5. Posiłki muszą posiadać wymaganą przepisami kaloryczność, wartości odżywcze i muszą być sporządzane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej. Muszą być wykonywane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. Niedopuszczalne jest przygotowanie posiłków z wykorzystaniem gotowych produktów (np. mrożone pierogi itp.) 6. Posiłek, sposób jego przygotowania oraz transport powinien odbywać się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno-sanitarnych oraz spełniać warunki określone w przepisach ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 roku, Nr 136 poz. 914 z późn. zm.). Wykonawca jest zobowiązany do przechowywania próbek posiłków do celów sanitarno-epidemiologicznych zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa w tym zakresie. 7. Posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym transportem, na własny koszt w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Posiłki podczas odbioru powinny posiadać odpowiednią temperaturę gorącego posiłku, a zatem nie mogą być letnie ani zimne. 8. Harmonogram dostarczania oraz miejsce wydawania posiłków Wykonawca ustali bezpośrednio z Dyrektorami poszczególnych Szkół. Żywienie będzie odbywać się od poniedziałku do piątku z wyłączeniem okresu przerw świątecznych, wakacji, ferii i dni ustawowo wolnych od nauki zastrzega się, że ilość osób korzystających z posiłków może się zmieniać w trakcie obowiązywania umowy i wykonawca każdorazowo będzie o tym informowany przez Zamawiającego. 9. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności posiłków w ciągu jednego tygodnia. Godziny dostarczania posiłków w godzinach umówionych z dyrektorami w/w szkół. Obiady do szkół należy dostarczyć w ramach kosztów własnych. Wykonawca po dostarczeniu posiłków w termosie zbiorczym będzie zobowiązany do ich wyporcjowania do naczyń jednorazowych. Wykonawca będzie zobowiązany do wydawania posiłków uprawnionym uczniom. Brudne naczynia i sztućce wykonawca uprzątnie natychmiast po spożyciu przez dzieci posiłku i wywiezie z terenu szkoły. 10. Dzienny koszt posiłku nie może przekroczyć 4,30 zł. netto/osobę - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Dostępność
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.tryncza.eu
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie i dowóz posiłków dla dzieci uczęszczających do Przedszkola Publicznego w Brzostku
Dodano: 2016-07-22 - Gmina Adamówka. /Przygotowywanie i sprzedaż obiadów w stołówce Gimnazjum w Adamówce/
Dodano: 2016-07-15 - Usługa cateringu - dla dzieci uczęszczających do Żłobka Miejskiego w Ropczycach w 2016 roku
Dodano: 2016-06-01 - Usługa obejmująca całodzienne wyżywienie uczestników szkoleń, kursów i doskonaleń zawodowych organizowanych w 2016 r w Ośrodku Szkolenia w Nisku - Komendy Wojewódzkiej Państwowej Straży Pożarnej w Rzeszowie
Dodano: 2016-02-11 - Usługa cateringu - dla dzieci uczęszczających do Żłobka Miejskiego w Ropczycach w 2016 roku
Dodano: 2015-12-11 - Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na codziennym przygotowaniu , gotowaniu oraz wydaniu w dniach nauki szkolnej w szkołach na terenie gminy Dzikowiec gorących posiłków uczniom oraz osobom dorosłym w godzinach od 8.30 do 13.00. Przedmiot usługi będzie realizowany ze środków finansowych Ośrodka Pomocy Społecznej w ramach wieloletniego programu wspierania finansowego gmin w zakresie dożywiania -Pomoc państwa w zakresie dożywiania
Dodano: 2015-12-11 - Świadczenie usług polegających na produkcji i dostarczaniu posiłków oraz modyfikowanych mieszanek mlecznych, diet eliminacyjnych dla pacjentów Centrum Opieki Medycznej w Jarosławiu
Dodano: 2015-11-18 - na zakup posiłków
Dodano: 2015-11-05 - Dożywianie prowadzone przez MGOPS w Nowej Dębie na terenie Miasta i Gminy Nowa Dęba w okresie od 16.11.2015r. do 31.12.2016r. z podziałem na części - liczba części 2.
Dodano: 2015-10-23 - Świadczenie usługi przygotowywania, dostarczania i rozwożenia posiłków dla pacjentów SP ZOZ MSW w Rzeszowie
Dodano: 2015-09-10