Przetargi.pl
Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na codziennym przygotowaniu , gotowaniu oraz wydaniu w dniach nauki szkolnej w szkołach na terenie gminy Dzikowiec gorących posiłków uczniom oraz osobom dorosłym w godzinach od 8.30 do 13.00. Przedmiot usługi będzie realizowany ze środków finansowych Ośrodka Pomocy Społecznej w ramach wieloletniego programu wspierania finansowego gmin w zakresie dożywiania -Pomoc państwa w zakresie dożywiania

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 36-122 Dzikowiec 2,
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 17 7442 107 , fax. 17 7442 107
  • Data zamieszczenia: 2015-12-11
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
    36-122 Dzikowiec 2, woj. podkarpackie
    tel. 17 7442 107, fax. 17 7442 107
    REGON: 69000892600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.dzikowiec.itl.pl/bip
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na codziennym przygotowaniu , gotowaniu oraz wydaniu w dniach nauki szkolnej w szkołach na terenie gminy Dzikowiec gorących posiłków uczniom oraz osobom dorosłym w godzinach od 8.30 do 13.00. Przedmiot usługi będzie realizowany ze środków finansowych Ośrodka Pomocy Społecznej w ramach wieloletniego programu wspierania finansowego gmin w zakresie dożywiania -Pomoc państwa w zakresie dożywiania
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    3.1.1. Przygotowanie, gotowanie oraz wydanie podopiecznym GOPS i uczniom w szkołach jednego jednodaniowego gorącego posiłku dziennie dla wytypowanych przez GOPS uczniów dożywianych w 1.Zespołach Szkół w Dzikowcu i Wilczej Woli, oraz .Publicznych Szkołach Podstawowych w : Lipnicy, Mechowcu, Kopciach i Spiach tj. w tygodniu : 2 x zupa i 3 razy drugie plus kompot zgodnie z procedurami niezbędnymi do zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia z uwzględnieniem zapisów określonych w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2010r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.) oraz obowiązującymi przepisami wykonawczymi w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży. W okresie kolejnych 10 dni posiłki nie mogą się powtarzać. Zakres zamówienia obejmuje 210 posiłków dziennie w dni nauki szkolnej. Przy czym liczba uczniów w ciągu roku może ulec zmianie. 3.1.2. Przygotowanie w dniach nauki szkolnej dla dzieci jednego dwudaniowego gorącego posiłku tj. zupa i drugie danie, kompot oraz podwieczorku tj. owoce, jogurt i inne w Przedszkolach Samorządowych 9- godzinnych w Dzikowcu, Przedszkolu Samorządowym w Mechowcu, Oddziale Przedszkolnym Wilczej Woli i Oddziale Przedszkolnym w Spiach dla wytypowanych przez GOPS dzieci zgodnie z procedurami niezbędnymi do zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia z uwzględnieniem zapisów określonych w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2010r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.) oraz obowiązującymi przepisami wykonawczymi do ustawy w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży. W okresie kolejnych 10 dni posiłki nie mogą się powtarzać. Zakres zamówienia obejmuje 31 posiłków dziennie. Przy czym liczba uczniów w ciągu roku może ulec zmianie. 3.1.3 Przygotowanie i gotowanie posiłków winno odbywać się w kuchniach na terenie gminy Dzikowiec 3.1.4 Wydanie i spożywanie posiłków w formie dożywiania dzieci i uczniów musi odbywać się na terenach szkół i przedszkoli, które należy uzgodnić z dyrektorami placówek oświatowych. 3.1.5 Na potwierdzenie dysponowania pomieszczeniami o których mowa w punkcie 3.1.3 i 3.1.4 w okresie od 04.01.2016r. do 31.12.2016r. należy przedłożyć oświadczenie (wg załącznika nr 6 do SIWZ). 3.1.6. Posiłki mają być podawane uczniom w naczyniach wraz ze sztućcami , a osobom starszym w termosach. Brudne naczynia mają być uprzątnięte, umyte i wyparzone przez Wykonawcę natychmiast po spożyciu posiłku. 3.1.7 Zamawiający nie dopuszcza możliwości wydawania posiłków w jednorazowych naczyniach. 3.1.8 Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego oraz przygotowane zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz.U. z 2010r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.) oraz obowiązującymi przepisami wykonawczymi w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży. 3.1.9 Posiłki muszą być gorące, urozmaicone, smaczne i estetyczne. Musza posiadać wymagana przepisami kaloryczność oraz wykonywane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. 3.1.10 Wymaga się bezwzględnego przestrzegania przepisów higieniczno-sanitarnych podczas przygotowywania i wydawania posiłków. Zamawiający nie dopuszcza możliwości przygotowywania posiłków z półproduktów. 3.1.11 Wykonawca będzie podawał tygodniowy jadłospis dożywianym uczniom w sposób zwyczajowo przyjęty w danej szkole , z 3-dniowym wyprzedzeniem Dyrektorom szkół i Przedszkoli do wcześniejszego zatwierdzenia w formie pisemnej. Wykonawca nie może zaniżać wagi, kaloryczności posiłków pod groźbą zastosowania kar umownych, łącznie z zerwaniem umowy. Zobowiązuje się Wykonawcę do załączenia do oferty jadłospisu na pierwsze 10 dni żywienia. 3.1.12 Posiłki muszą być przygotowywane i wydawane przez osoby posiadające odpowiednie zaświadczenia lekarskie do celów sanitarno-epidemiologicznych. 3.1.13 Wykonawca jest zobowiązany zapewnić sobie we własnym zakresie i na własny koszt miejsce przygotowania, gotowania posiłków spełniające wymagania sanitarne na terenie gminy Dzikowiec. 3.1.14. Podana liczba dzieci objętych dożywianiem jest szacunkowa i może ulec zmianom. 3.1.15.Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia lub zmniejszenia liczby dożywianych uczniów w zależności od potrzeb i wydanych decyzji administracyjnych na bezpłatny posiłek. Podana liczba uczniów może ulegać zmianom np. z powodu zmian przepisów prawa pomocy społecznej, zmian liczby dzieci uczęszczających do szkoły, przedszkola, zmiany zamożności społeczeństwa , chęci lub nie chęci korzystania z posiłków przez dzieci i uczniów, absencji i innych powodów. Powyższa okoliczność nie może być powodem zerwania umowy bądź też powodem zmiany ceny posiłków. 3.1.16.Zamawiaczy przekaże Wykonawcy wykaz uczniów i dzieci , osób dorosłych na 3 dni przed rozpoczęciem dożywiania.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Czas zgłoszenia dodatkowej liczby posiłków(zapotrzebowanie)
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dzikowiec.itl.pl/bip
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach