Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 63-600 Kępno, ul. ks. Piotra Wawrzyniaka 10
- Województwo: wielkopolskie
- Telefon/fax: tel. 062 7824767 , fax. 062 7824767
- Data zamieszczenia: 2011-12-06
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. ks. Piotra Wawrzyniaka 10 10
63-600 Kępno, woj. wielkopolskie
tel. 062 7824767, fax. 062 7824767
REGON: 00334082500000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.mgops.kepno.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Wytworzenie i dostawa zestawów obiadowych, przystosowanych dla klientów Całodziennego Klubu Seniora w Kępnie, w okresie od 1 stycznia 2012 r. do 31 grudnia 2012 r. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest: 1) Usługa obejmująca wytworzenie i dostawę zestawów obiadowych, przystosowanych dla klientów Całodziennego Klubu Seniora w Kępnie, mieszkańców miasta i gminy Kępno, w okresie od 1 stycznia 2012 r. do 31 grudnia 2012 r. ; 2) Przez zestawy obiadowe przystosowane dla klientów Całodziennego Klubu Seniora w Kępnie, należy rozumieć posiłki dwudaniowe z napojem, obejmujące wymienione poniżej przykładowe składniki, zawierające co najmniej następującą gramaturę: a) zupa - 500 ml b) ziemniaki, kasza, ryż - 200 g, c) kluski - 270 g, d) mięso - 100 g, e) gulasz - 200 g, f) ryba - 120 g, g) naleśniki, placki ziemniaczane - 270 g, h) surówka - 100 g, i) warzywa na ciepło - 100 g, j) napój - 250 ml, skomponowane w następujących proporcjach: a) 5 razy w tygodniu - zupa, b) 3 x razy tygodniu - obiady mięsne. Zestawy te powinny uwzględniać rację pokarmową dla osób powyżej 60 roku życia. Posiłki powinny być urozmaicone, sporządzone z pełnowartościowych produktów. Dany rodzaj posiłku nie powinien powtarzać się w ciągu 10 dni; 3) Szacunkowa miesięczna liczba zestawów obiadowych występująca w trzech wariantach wynosi: a) 699 pełnych zestawów obiadowych, tj. - zupa, drugie danie i napój, b) 60 częściowych zestawów obiadowych, tj. - drugie danie i napój, c) 20 częściowych zestawów obiadowych, tj. - zupa. Całkowita szacunkowa wielkość zamówienia, tj. liczba zestawów obiadowych w skali roku wynosi: a) 8.388 pełnych zestawów obiadowych, tj. - zupa, drugie danie i napój, b) 720 częściowych zestawów obiadowych, tj. - drugie danie i napój, c) 240 częściowych zestawów obiadowych, tj. - zupa; 4) Zamawiający zastrzega sobie prawo do zlecania liczby zestawów obiadowych w wymiarze odpowiadającym rzeczywistym dziennym potrzebom klientom klubu seniora, tj. w zależności od frekwencji w różnej ilości miesięcznie, jednak liczba całkowita zestawów nie może przekroczyć wartości określonej w pkt 3. Wykonawcy nie przysługują wobec zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu dostarczenia mniejszej ilości zestawów obiadowych niż określona w pkt 3 oraz w § 3 ust. 1 umowy; 5) W ramach wykonywanej usługi wykonawca zobowiązany będzie dostarczyć zestawy obiadowe w stanie gotowym do spożycia, własnym środkiem transportu, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przywożonych posiłków, do siedziby Klubu, tj. 63-600 Kępno, Al. Marcinkowskiego 13a, przez 5 dni w tygodniu od poniedziałku do piątku, oprócz dni świątecznych na godz. 1200; 6) Rozliczenie za wytworzone i dostarczone zestawy obiadowe będzie dokonywane na podstawie liczby rzeczywiście zrealizowanych zamówień; 7) Szczegółowy zakres przedmiotu zmówienia określony został we wzorze umowy na zał. nr 5 do SIWZ - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mgops.kepno.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usług gastronomicznych - catering w zakresie przygotowania i przywozu całodziennych posiłków z uwzględnieniem zaleceń dietetycznych
Dodano: 2016-07-21 - ZZP-2380-64/2016 Świadczenie usług gastronomicznych dla osób zatrzymanych i przebywających w Policyjnych Pomieszczeniach dla Osób Zatrzymanych, na terenie woj. wielkopolskiego
Dodano: 2016-07-15 - Świadczenie usług gastronomicznych w zakresie przygotowania, dostarczania i wydawania posiłków w formie suchych prowiantów oraz ciepłych posiłków dla policjantów biorących udział w akcjach ochrony porządku publicznego
Dodano: 2016-07-13 - Świadczenie usług żywienia dzieci i młodzieży
Dodano: 2016-06-08 - Przetarg na żywienie zbiorowe Szpitala
Dodano: 2016-06-08 - ZZP-2380-26/2016 Usługi gastronomiczne w zakresie wyżywienia osób zatrzymanych, przebywających w Policyjnych Pomieszczeniach dla Osób Zatrzymanych
Dodano: 2016-04-14 - Świadczenie usług cateringowych podczas realizacji Kursów dla lekarzy uczestniczących w procesie kształcenia specjalizacyjnego na potrzeby projektu pn. Rozwój kształcenia specjalizacyjnego lekarzy w dziedzinach istotnych z punktu widzenia potrzeb epidemiologiczno-demograficznych kraju współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój 2014 - 2020
Dodano: 2016-04-07 - Przetarg nieograniczony na świadczenie usług przygotowania i dostarczania posiłków dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej im. s. M. Benodyny - Koterbianki w Ostrowie Wielkopolskim
Dodano: 2016-03-24 - Usługa żywienia pacjentów Szpitala Powiatowego w Wyrzysku Sp. z o. o.
Dodano: 2016-03-16 - Usługa żywienia pacjentów Szpitala Powiatowego w Wyrzysku Sp. z o. o.
Dodano: 2016-02-23