Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 63-600 Kępno, ul. ks. Piotra Wawrzyniaka 10
- Województwo: wielkopolskie
- Telefon/fax: tel. 062 7824767 , fax. 062 7824767
- Data zamieszczenia: 2013-12-05
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. ks. Piotra Wawrzyniaka 10 10
63-600 Kępno, woj. wielkopolskie
tel. 062 7824767, fax. 062 7824767
REGON: 00334082500000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.mgops.kepno.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Wytworzenie i dostarczenie gorących posiłków, przystosowanych do klientów Całodziennego Klubu Seniora w Kępnie - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest: 1) Usługa obejmująca wytworzenie gorących posiłków, przystosowanych do klientów Całodziennego Klubu Seniora w Kępnie, mieszkańców Miasta i Gminy Kępno oraz ich dostarczenie do siedziby klubu; 2) Przez gorące posiłki, o których mowa w pkt 1, należy rozumieć posiłki dwudaniowe typu obiadowego, występujące w trzech wariantach: a) pełny zestaw obiadowy (zupa, drugie danie i napój), b) częściowy zestaw obiadowy (drugie danie i napój), c) posiłek jednodaniowy (zupa), obejmujące wymienione poniżej przykładowe składniki, zawierające co najmniej następującą gramaturę: a) zupa - 500 ml b) ziemniaki, kasza, ryż - 200 g, c) kluski - 270 g, d) mięso - 100 g, e) gulasz - 200 g, f) ryba - 120 g, g) naleśniki, placki ziemniaczane - 270 g, h) surówka - 100 g, i) warzywa na ciepło - 100 g, j) napój - 250 ml, uwzględniające rację pokarmowe dla osób powyżej 60 roku życia, przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzone z pełnowartościowych produktów. Dany rodzaj posiłku nie może powtarzać się w ciągu 10 dni. Posiłki przygotowywane będą przez 5 dni w tygodniu, od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni świątecznych. Zamawiający wymaga, aby pełne zestawy obiadowe co najmniej 3 razy w tygodniu przygotowywane były z drugim daniem mięsnym; 3) W ramach wykonywanego zamówienia wykonawca zapewnia również dystrybucję przygotowanych posiłków w stanie gotowym do spożycia, własnym środkiem transportu spełniającym warunki sanitarne dotyczące transportu żywności, w specjalistycznych termosach gwarantujących zachowanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przywożonych posiłków, do siedziby Całodziennego Klubu Seniora w Kępnie znajdującej się przy Al. Marcinkowskiego 13a, 63-600 Kępno, przez 5 dni w tygodniu od poniedziałku do piątku, oprócz dni świątecznych na godz. 1200; 4) Wykonawca odpowiada za zgodność jakości przygotowanych posiłków z obowiązującymi w kraju normami Instytutu Żywności i Żywienia. Posiłki, sposób ich przygotowania oraz dostarczania powinien odbywać się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno-sanitarnych oraz spełniać warunki określone w powszechnie obowiązujących przepisach prawa, w szczególności w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn.: Dz. U. z 2010, Nr 136, poz. 914 z późn. zm.) oraz w aktach wykonawczych wydanych na jej podstawie; 5) Całkowita szacunkowa wielkość zamówienia, tj. liczba gorących posiłków w skali roku wynosi: a) 10.920 pełnych zestawów obiadowych, b) 850 częściowych zestawów obiadowych, c) 447 posiłków jednodaniowych, dla przewidywanej liczby 45 klientów Całodziennego Klubu Seniora w Kępnie; 6) Zamawiający zastrzega sobie prawo do zlecania liczby posiłków w wymiarze odpowiadającym rzeczywistym dziennym potrzebom klientów klubu seniora, tj. w zależności od frekwencji w różnej ilości miesięcznie, jednak liczba całkowita posiłków nie może przekroczyć wartości określonej w pkt 5. Wykonawcy nie przysługują wobec zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu dostarczenia mniejszej ilości posiłków niż określona w pkt 5 oraz w § 3 ust. 1 umowy; 7) Rozliczenie za wytworzone i dostarczone gorące posiłki będzie dokonywane na podstawie liczby rzeczywiście zrealizowanych zamówień; 8) Szczegółowy zakres przedmiotu zamówienia oraz pozostałe warunki dotyczące realizacji zamówienia zostały określone we wzorze umowy, na zał. nr 5 do SIWZ - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mgops.kepno.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usług gastronomicznych - catering w zakresie przygotowania i przywozu całodziennych posiłków z uwzględnieniem zaleceń dietetycznych
Dodano: 2016-07-21 - ZZP-2380-64/2016 Świadczenie usług gastronomicznych dla osób zatrzymanych i przebywających w Policyjnych Pomieszczeniach dla Osób Zatrzymanych, na terenie woj. wielkopolskiego
Dodano: 2016-07-15 - Świadczenie usług gastronomicznych w zakresie przygotowania, dostarczania i wydawania posiłków w formie suchych prowiantów oraz ciepłych posiłków dla policjantów biorących udział w akcjach ochrony porządku publicznego
Dodano: 2016-07-13 - Świadczenie usług żywienia dzieci i młodzieży
Dodano: 2016-06-08 - Przetarg na żywienie zbiorowe Szpitala
Dodano: 2016-06-08 - ZZP-2380-26/2016 Usługi gastronomiczne w zakresie wyżywienia osób zatrzymanych, przebywających w Policyjnych Pomieszczeniach dla Osób Zatrzymanych
Dodano: 2016-04-14 - Świadczenie usług cateringowych podczas realizacji Kursów dla lekarzy uczestniczących w procesie kształcenia specjalizacyjnego na potrzeby projektu pn. Rozwój kształcenia specjalizacyjnego lekarzy w dziedzinach istotnych z punktu widzenia potrzeb epidemiologiczno-demograficznych kraju współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój 2014 - 2020
Dodano: 2016-04-07 - Przetarg nieograniczony na świadczenie usług przygotowania i dostarczania posiłków dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej im. s. M. Benodyny - Koterbianki w Ostrowie Wielkopolskim
Dodano: 2016-03-24 - Usługa żywienia pacjentów Szpitala Powiatowego w Wyrzysku Sp. z o. o.
Dodano: 2016-03-16 - Usługa żywienia pacjentów Szpitala Powiatowego w Wyrzysku Sp. z o. o.
Dodano: 2016-02-23