Przetargi.pl
Wytwarzanie i wydawanie obiadów osobom uprawnionym

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Chodzieży ogłasza przetarg

  • Adres: 64-800 Chodzież, ul. Krasińskiego 14
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 67 2810454 , fax. 67 2810454
  • Data zamieszczenia: 2013-01-21
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Chodzieży
    ul. Krasińskiego 14 14
    64-800 Chodzież, woj. wielkopolskie
    tel. 67 2810454, fax. 67 2810454
    REGON: 57053086000000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Wytwarzanie i wydawanie obiadów osobom uprawnionym
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest wytwarzanie i wydawanie obiadów uczniom 5 szkół na terenie miasta Chodzieży, a w przypadku konieczności dowożenia posiłków do szkoły również ich dostawa. Szczegółowe zasady związane z przygotowywaniem, wydawaniem i dowozem obiadów w poszczególnych szkołach zawarte są w umowach stanowiących załącznik do SIWZ. 1.Przygotowane obiady winny odpowiadać zasadom zdrowego żywienia, uwzględniać potrzeby związane z wiekiem dzieci i młodzieży szkolnej, a pod względem gramatury i kaloryczności być zgodne z normami żywienia określonymi przez Instytut Żywności i Żywienia. 2.Obiady należy sporządzać z produktów i artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia, zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. 3.Obiady powinny składać się z dwóch dań i napoju. 4.Obiady należy wydawać z zastosowaniem naczyń ceramicznych (szklanych) i sztućców wielokrotnego użytku umożliwiających utrzymanie ich w czystości, przeznaczonych do kontaktu z żywnością zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 ze zm.). 5.Posiłki należy wydawać osobom uprawnionym w dni zajęć szkolnych w porze obiadowej. Dokładny czas oraz zasady wydawania obiadów muszą być zgodne z postanowieniami zawartymi w umowach. 6.Temperatura posiłku winna mieścić się w granicach 60-75 stopni Celsjusza. 7.Przygotowanie i wydawanie posiłków, a w przypadku konieczności jego dowożenia do szkoły również transport powinny odbywać się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno-sanitarnych oraz spełniać warunki określone w powszechnie obowiązujących przepisach prawa, w szczególności w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 ze zm.) oraz w przepisach wykonawczych. 8.W przypadku konieczności dowożenia posiłków do szkoły, dostarczane one będą przez Wykonawcę własnym transportem, na własne ryzyko - pojazdem przystosowanym do przewozu żywności, w specjalistycznych termosach, gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. 9.W przypadku przygotowywania i wydawania posiłków w budynkach znajdujących się poza terenem szkoły, Wykonawca ma obowiązek zabezpieczyć: 1)Miejsca (stoły, krzesła) przeznaczone do spożywania obiadów przez osoby uprawnione, z których w wyznaczonym czasie nie będą korzystały inne osoby; 2)Obecność opiekuna dzieci i młodzieży, który zadba o zapewnienie im bezpieczeństwa i właściwych warunków do spożywania posiłków; 3)Pomieszczenia przystosowane do wydawania posiłków w warunkach spełniających wymogi higieniczno-sanitarne oraz gwarantujące poszanowanie godności osobistej osób korzystających z posiłków, posiadające dostęp do toalety, umywalki i szatni. 10. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Opis części zamówienia: Jako poszczególne części zamówienia należy rozumieć wytwarzanie i wydawanie obiadów, a w przypadku konieczności dowożenia ich do szkoły również dostawa posiłków, w ilościach i do szkół określonych poniżej: Część I-Szkoła Podstawowa Nr 1 ul. Staszica 19, 64-800 Chodzież średnia ilość posiłków: 4 508, z czego 98 posiłków (1 posiłek dziennie) musi być dowożony do Ośrodka Dziennej Aktywności w Chodzieży przy ul. Reymonta 12. Uwagi:Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania i wydawania posiłków na terenie pozostającym w jego dyspozycji (za wyjątkiem Ośrodka Dziennej Aktywności). Część II-Miejskie Gimnazjum ul. Paderewskiego 13, 64-800 Chodzież średnia ilość posiłków:2 842. Uwagi:Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania i wydawania posiłków na terenie pozostającym w jego dyspozycji. Część III-I Liceum Ogólnokształcące ul. Żeromskiego 11, 64-800 Chodzież średnia ilość posiłków:392. Uwagi:Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania i wydawania posiłków na terenie pozostającym w jego dyspozycji. Cześć IV-Szkoła Podstawowa Nr 3 ul. Jana Kochanowskiego 1,64-800 Chodzież średnia ilość posiłków:3 234. Uwagi:Wykonawca zobowiązany jest dowozić i wydawać posiłki na terenie danej szkoły. Zasady i warunki korzystania z pomieszczeń danej szkoły, ich wyposażenia oraz miejsce wydawania obiadów Wykonawca zobowiązany jest ustalić we własnym zakresie z Dyrektorem danej szkoły. Część V-Zespół Placówek Oświatowych ul. Siejaka 29,64-800 Chodzież średnia ilość posiłków:882. Uwagi:Wykonawca zobowiązany jest dowozić i wydawać posiłki na terenie danej szkoły.Zasady i warunki korzystania z pomieszczeń danej szkoły, ich wyposażenia oraz miejsce wydawania obiadów Wykonawca zobowiązany jest ustalić we własnym zakresie z Dyrektorem danej szkoły. Podane ilości są szacunkowe i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie, co oznacza, że nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu obniżenia wartości zamówienia lub podstawą odmowy wykonania zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia lub zwiększenia wielkości zamówienia w zależności od ilości osób uprawnionych. Zamawiający przewiduje udzielenie zamówień uzupełniających do wysokości 50% wartości każdej części zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 ustawy Prawo zamówień publicznych. W przypadku części I, II i III zamówienia Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania i wydawania posiłków na terenie pozostającym w jego dyspozycji (za wyjątkiem Ośrodka Dziennej Aktywności), natomiast w przypadku części IV i V zamówienia - zasady i warunki korzystania z pomieszczeń danej szkoły, ich wyposażenia oraz miejsce wydawania obiadów Wykonawca zobowiązany jest ustalić we własnym zakresie z Dyrektorem danej szkoły. Wymagania dotyczące sposobu realizacji zamówienia zawarto w projektach umów, które stanowią załączniki nr od 11 do 15 do SIWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.wokiss.pl/chodziezm/
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach