Przetargi.pl
Usługi żywienia w oparciu o dzierżawę kuchni

Urząd Gminy ogłasza przetarg

  • Adres: 81-198 Kosakowo, ul. Żeromskiego 69
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2010-08-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Urząd Gminy
    ul. Żeromskiego 69 69
    81-198 Kosakowo, woj. pomorskie
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.kosakowo.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługi żywienia w oparciu o dzierżawę kuchni
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Usługi żywienia w oparciu o dzierżawę kuchni w trybie przetargu nieograniczonego o wartości szacunkowej zamówienia powyżej kwoty określonej w art. 11 ust. 8 Ustawy Prawo Zamówień Publicznych Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług żywienia w oparciu o dzierżawę kuchni i zaplecza bez wyposażenia w urządzenia i sprzęty. Wykonawca, korzystając z pomieszczeń zamawiającego tj. pomieszczenia kuchennego na parterze szkoły podstawowej w Mostach o łącznej powierzchni 142 m? i pomieszczenia gospodarczego o łącznej powierzchni 109,94 m? bez ich wyposażenia będzie przygotowywał posiłki w oparciu o własny profesjonalny sprzęt kuchenny, wydawał je w jadalni szkolnej w Mostach, dostarczał je własnym transportem do jadalni szkolnych w podstawówkach w Pogórzu i Dębogórzu oraz sprzątał wszędzie po wydanym posiłku. Odbiorcami posiłków będą: a) uczniowie oraz pracownicy gminnych szkół podstawowych i gimnazjum b) osoby objęte opieką socjalną gminy c) grupy dzieci na koloniach i goście imprez organizowanych na terenie i przy współudziale Gminy Kosakowo d) na zlecenie Wójta Gminy Kosakowo, ekipy ratownicze i mieszkańcy Gminy, którzy zostali poszkodowani w czasie klęsk żywiołowych (po cenach każdorazowo negocjowanych) e) na zlecenie Wójta Gminy Kosakowo obsługa cateringowa imprez organizowanych na terenie gminy (po cenach każdorazowo negocjowanych) f) turyści korzystający ze Szkolnego Schroniska Młodzieżowego w Dębogórzu (na zasadzie zamówień indywidualnych) Przyjmujący zamówienie (wykonawca) będzie przygotowywał 1 posiłek dziennie (obiad lub niepełny obiad - tzw. połówkę), a w czasie pobytu grup kolonijnych w szkole 4 posiłki dziennie (śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja). Obiady muszą składać się z dwóch dań: zupy i ciepłego dania głównego. Wydawane posiłki muszą być przygotowane według zasad racjonalnego żywienia. Wartość kaloryczna posiłku - wg norm Instytutu Żywności i Żywienia. Temperatura w granicach 50-75 °C Jadłospisy powinny być skomponowane różnorodnie, tak aby posiłki nie powtarzały co najmniej przez 7 dni. Menu w cyklu 5 dniowym (od pn. do pt.) musi zawierać co najmniej: a) 3 razy w tygodniu dania mięsne (z ziemniakami , ryżem, lub kaszą), surówka, kompot b) 2 razy w tygodniu zupa z wkładką lub danie mączne, rybne ( z ziemniakami, surówką) oraz kompot. Tygodniowe jadłospisy podlegają zatwierdzeniu przez osobę wskazaną przez zamawiającego. Posiłki muszą być podane estetycznie. Obiady w szkole musza być wydawane w dwóch wielkościach tzw. pełne i połówki: a) Obiad pełny: Zupa 450 ml., drugie danie : mięso, ziemniaki, ryż, kaszę, surówkę, kompot lub sok, chleb stosownie do potrzeb, lub zupę z wkładką. b) Obiad połówka: Zupa 250 ml ,? drugiego dania Szacowana wielkość zamówienia tj. obiadów w stołówkach i całodziennego wyżywienia kolonii letnich, w okresie trwania umowy (ok. 4 lata) l wynosi: Szkoły (razem) Opieka socjalna Kolonie letnie Razem Obiady połówki 231 000 - - 231 000 Obiady pełne 47 000 7000 - 54 000 Całodzienne wyżywienie - - 6000 6000 Zamawiający zastrzega, że podana ilość posiłków jest wartością szacunkową a faktyczne zapotrzebowanie na posiłki może wahać w granicach 30% (na plus lub na minus) w całym okresie trwania umowy. Godziny wydawania posiłków ustalone będą w porozumieniu z Zamawiającym. Wydawanie obiadów dla uczniów pokrywać się będzie z kalendarzem zajęć szkolnych. Osoby zatrudnione przy przygotowywaniu i podawaniu jedzenia muszą posiadać odpowiednie zaświadczenie dokumentujące dopuszczenie tych osób do pracy przy żywieniu zbiorowym. Wykonawca przedstawi Zamawiającemu wykaz personelu, który będzie zatrudniony przy przygotowywaniu i podawaniu posiłków. Wykonawca będzie dbał o estetyczny wygląd zatrudnionego personelu i czystość urządzeń gastronomicznych. Sprzątanie dzierżawionych powierzchni należy do strony korzystającej. W cenie posiłku powinien być zawarty koszt produktów spożywczych użytych do jego przygotowania (określony poniżej przez zamawiającego) na własnym sprzęcie gastronomicznym, koszt transportu i wydania posiłku oraz utrzymywania czystości. Wykonawca zapewni własny, sprawny, profesjonalny sprzęt gastronomiczny pozwalający na wykonywanie usług będących przedmiotem zamówienia. Minimalne wymagania dotyczące dysponowania sprzętem określone zostały w warunkach udziału w postępowaniu. Dzienny koszt surowca (wkład do kotła), w przeliczeniu na jedną osobę, potrzebnego na przygotowanie posiłków ustala się na poziomie cen netto w wysokości: - 2,50 zł za pełen obiad, - 1,5 zł za połówki obiadu - 11 zł za całodzienne wyżywienie w przypadku grup kolonijnych Wykonawca musi przedstawić zamawiającemu jadłospis w ujęciu tygodniowym zapewniający średnią wartość (wkładu do kotła) na wskazanym poziomie. Zamawiający będzie obciążony kosztami tylko za faktycznie wydane posiłki uczniom. Czynsz dzierżawy kuchni wraz z zapleczem jest ceną ryczałtową i wynosi 1000 zł. Czynsz obejmuje opłaty za: Z.W. C.W., C.O. i kanalizacja. Wykonawca samodzielnie zawrze umowy na wywóz nieczystości stałych oraz zlewek, na dostawę energii elektrycznej oraz serwis urządzeń kuchennych (w tym z UDT na nadzór nad dźwigiem towarowym), serwis urządzeń gaśniczych. Wykonawca samodzielnie będzie przeprowadzał ekspertyzy wymagane przepisami prawa dla obiektów gastronomicznych (przeglądy instalacji elektrycznej, gaśniczej itp.). Zamawiający wyraża zgodę na korzystanie przez Wykonawcę z dzierżawionych pomieszczeń na potrzeby własne w okresie dni wolnych od nauki szkolnej, tj. soboty, niedziele, dni świąteczne, ferie, wakacje. Na potrzeby dodatkowego najmu (w okresie dni wolnych od nauki) zostaną sporządzone dodatkowe umowy najmu.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555000005
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: W tym postępowaniu wadium nie stosuje się na podst. art. 5 ust 1 ustawy PZP

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.kosakowo.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach