Przetargi.pl
Świadczenie usługi żywienia w oparciu o dzierżawę kuchni wraz z zapleczem wyposażonej w urządzenia i sprzęt kuchni.

Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy w Damnicy ogłasza przetarg

  • Adres: 76-231 Damnica, ul. Korczaka 1
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 0-59 8113069 , fax. 0-59 8113069
  • Data zamieszczenia: 2016-06-16
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy w Damnicy
    ul. Korczaka 1 1
    76-231 Damnica, woj. pomorskie
    tel. 0-59 8113069, fax. 0-59 8113069
    REGON: 00018004800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.oswdamnica.edu.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usługi żywienia w oparciu o dzierżawę kuchni wraz z zapleczem wyposażonej w urządzenia i sprzęt kuchni.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie, sporządzanie i podawanie posiłków uczniom Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Damnicy przez 5 dni w tygodniu (dni nauki szkolnej) w okresie od 01.09. 2016 r. do 30.06.2017 r. Przyjmujący zamówienie (wykonawca) będzie przygotowywał tzn; gotował w dzierżawionej kuchni Specjalnego Ośrodka Szkolno -Wychowawczego w Damnicy 5 posiłków w ciągu dnia dla faktycznie przebywających w danym dniu wychowanków Ośrodka, tj. śniadanie, II -śniadanie, obiad, podwieczorek, kolację. Posiłki będą podawane w godzinach uzgodnionych z Zamawiającym odpowiednio do organizacji pracy placówki na podstawie list podopiecznych Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego, które Zamawiający dostarczy Wykonawcy. Dane ogólne o przedmiocie dzierżawy. a) Wykonawca dzierżawi od Zamawiającego kuchnię wraz zapleczem o powierzchni łącznej 209,71 m? wraz z wyposażeniem. Powierzchnia poszczególnych pomieszczeń kształtuje się następująco: - pomieszczenie kuchenne - 30,80 m?, - pomieszczenia pomocnicze: zmywalnia naczyń, zmywalnia sprzętu gastronomicznego, magazyny, obieralnia, szatnia, wc dla personelu - 178,91 m? b) Urządzenia i sprzęt znajdujący się w dzierżawionych pomieszczeniach: Kocioł warzelny -gazowy 1 szt. Szafa przelotowa z suwakami 1 szt. Regał ażurowy nierdzewny 2 części Garnki gastronomiczne nierdzewne (zestaw) Szafa chłodnicza S-147 1 szt. Zmywarka przemysłowa 1 szt. Patelnia elektryczna PE-025Y/K0037 1 szt Zbiornik gazu na propan-butan pojemność 6,7 m3 - 1 szt c) Miesięczny czynsz dzierżawny za pomieszczenia kuchenne i wyposażenie wynosić będzie 1.000 zł ( netto ). d) Wykonawca zobowiązany jest zapewnić realizowanie zajęć praktycznych z przysposobienia do pracy uczniom Specjalnej Szkoły Przysposabiającej do Pracy. e) Zamawiający wyraża zgodę na korzystanie przez Wykonawcę z dzierżawionych pomieszczeń zgodnie z ich przeznaczeniem na potrzeby własne w okresie dni wolnych od nauki szkolnej, tj. soboty, niedziele, dni świąteczne, ferie. f Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany organizacji dnia żywieniowego przewidzianym kalendarzem imprez np. DEN, Wigilia, Poranek Wielkanocny, Dzień Dziecka, Święto Szkoły. g) Media (zimna i ciepła woda, ścieki ) rozliczane będą przez Zamawiającego na podstawie podliczników wg ich wskazań , natomiast za zużycie energii elektrycznej i gazu oraz utylizację odpadów stałych Wykonawca będzie rozliczał się bezpośrednio z dostawcą energii elektrycznej i gazu oraz odbiorcą odpadów na podstawie odrębnych umów . Umowy należy przedłożyć Zamawiającemu do wglądu . Przeciętna ilość osób korzystających z całodziennych posiłków dziennie - 40 wychowanków przebywających w internacie z wyłączeniem ; dni wolnych od nauki w szkole tj. sobót i niedziel , ferii zimowych , przerw świątecznych oraz usprawiedliwionych nieobecności np. choroba , o których Przyjmujący zamówienie będzie każdorazowo informowany. Zamawiający będzie obciążony kosztami tylko za faktycznie wydane posiłki wychowankom. Dzienny koszt surowca potrzebnego na przygotowanie posiłków wynosi 12,00 zł ( brutto) w przeliczeniu na jedną osobę. Wydawane posiłki muszą być przygotowane z pełnowartościowych produktów spożywczych, świeżych warzyw bez używania półproduktów z wysokim wskaźnikiem konserwantów -sztucznych składników organizowanych przez Wykonawcę we własnym zakresie i na własny koszt, według zasad racjonalnego żywienia. Posiłki powinny być skomponowane w różnych proporcjach - np. minimum trzy razy w tygodniu obiady mięsne; jeden dwa razy dania rybne z odpowiednią ilością warzyw przy ograniczeniu słodkich posiłków. Wartość kaloryczna posiłku powinna uwzględniać wiek ucznia. Posiłki muszą być estetycznie podane , a przynajmniej jeden posiłek w ciągu dnia gorący (w tym obiad). Zamawiający będzie sprawdzał jakość posiłków przez upoważnione do tego osoby. Wykonawca przedstawia jadłospis na okres 10 dni żywieniowych, zawierający m. in. dane o kaloryczności posiłku, składzie, gramaturze. Zamawiający dopuszcza możliwość powtarzania jadłospisu po 14 dniach kalendarzowych z możliwością zamiany kolejności zestawów np. obiadowych. Osoby zatrudnione przy przygotowywaniu i podawaniu posiłków muszą posiadać odpowiednie zaświadczenie dokumentujące dopuszczenie tych osób do pracy przy żywieniu zbiorowym. Zamawiający oczekuje wykazu personelu wraz z oświadczeniem o posiadaniu aktualnych badań sanitarno - epidemiologicznych . Wykonawca będzie dbał o estetyczny wygląd zatrudnionego personelu , czystość i bezpieczne użytkowanie urządzeń gastronomicznych , zastawy stołowej i pomieszczeń .
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555000005
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termin płatności
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.oswdamnica.biposwiata.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach