Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy w Damnicy ogłasza przetarg
- Adres: 76-231 Damnica, ul. Korczaka 1
- Województwo: pomorskie
- Telefon/fax: tel. 0-59 8113069 , fax. 0-59 8113069
- Data zamieszczenia: 2014-06-04
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy w Damnicy
ul. Korczaka 1 1
76-231 Damnica, woj. pomorskie
tel. 0-59 8113069, fax. 0-59 8113069
REGON: 00018004800000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.oswdamnica.edu.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie usługi żywienia w oparciu o dzierżawę kuchni wraz z zapleczem wyposażonej w urządzenia i sprzęt kuchni. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie, sporządzanie i podawanie posiłków uczniom Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Damnicy przez 5 dni w tygodniu (dni nauki szkolnej) w okresie od 01.09. 2014 r. do 30.06.2015 r. Przyjmujący zamówienie (wykonawca) będzie przygotowywał w ciągu dnia 5 posiłków dla faktycznie przebywających w danym dniu wychowanków Ośrodka, tj. śniadanie, II -śniadanie, obiad, podwieczorek, kolację. Posiłki będą podawane w godzinach uzgodnionych z Zamawiającym odpowiednio do organizacji pracy placówki na podstawie list podopiecznych Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego, które Zamawiający dostarczy Wykonawcy. Przeciętna ilość osób korzystających z całodziennych posiłków dziennie - 33 wychowanków przebywających w internacie z wyłączeniem ; dni wolnych od nauki w szkole tj. sobót i niedziel , ferii zimowych , przerw świątecznych oraz usprawiedliwionych nieobecności np. choroba , o których Przyjmujący zamówienie będzie każdorazowo informowany. Zamawiający będzie obciążony kosztami tylko za faktycznie wydane posiłki wychowankom. Dzienny koszt surowca potrzebnego na przygotowanie posiłków wynosi 12,00 zł ( brutto) w przeliczeniu na jedną osobę. Wydawane posiłki muszą być przygotowane z produktów spożywczych organizowanych przez Wykonawcę we własnym zakresie i na własny koszt, według zasad racjonalnego żywienia. Posiłki powinny być skomponowane w różnych proporcjach - np. minimum trzy razy w tygodniu obiady mięsne. Wartość kaloryczna posiłku powinna uwzględniać wiek ucznia. Posiłki muszą być estetycznie podane , a przynajmniej jeden posiłek w ciągu dnia gorący (w tym obiad). Zamawiający będzie sprawdzał jakość posiłków przez upoważnione do tego osoby. Wykonawca przedstawia jadłospis na okres 10 dni żywieniowych, zawierający m. in. dane o kaloryczności posiłku, składzie, gramaturze. Zamawiający dopuszcza możliwość powtarzania jadłospisu po 14 dniach kalendarzowych z możliwością zamiany kolejności zestawów np. obiadowych. Osoby zatrudnione przy przygotowywaniu i podawaniu posiłków muszą posiadać odpowiednie zaświadczenie dokumentujące dopuszczenie tych osób do pracy przy żywieniu zbiorowym. Zamawiający oczekuje wykazu personelu wraz z oświadczeniem o posiadaniu aktualnych badań sanitarno - epidemiologicznych . Wykonawca będzie dbał o estetyczny wygląd zatrudnionego personelu i czystość urządzeń gastronomicznych , zastawy stołowej i pomieszczeń . Dane ogólne o przedmiocie dzierżawy. a) Wykonawca dzierżawi od Zamawiającego kuchnię wraz zapleczem o powierzchni łącznej 209,71 m? wraz z wyposażeniem. Powierzchnia poszczególnych pomieszczeń kształtuje się następująco: - pomieszczenie kuchenne - 30,80 m?, - pomieszczenia pomocnicze: zmywalnia naczyń, zmywalnia sprzętu gastronomicznego, magazyny, obieralnia, szatnia, wc dla personelu - 178,91 m? b) Urządzenia i sprzęt znajdujący się w dzierżawionych pomieszczeniach: kuchnia gazowa 1 szt. taboret gazowy 4 szt. patelnia elektryczna 2 szt. maszyna do obierania ziemniaków 1 szt. zamrażarka 2 szt. maszynka Dzik 1 szt jarzyniarka 1 szt smażarka olejowa 1 szt chłodziarko-zamrażarka 1 szt naświetlacz szufladowy ze stali nierdzewnej 1 szt szatkownica do warzyw z kompletem tarcz 1 szt lodówka do przechowywania próbek żywności 1 szt zbiornik gazu na propan-butan pojemność 6,7 m3 - 1 szt c) Miesięczny czynsz dzierżawny za pomieszczenia kuchenne i wyposażenie wynosić będzie 1.000 zł ( netto ). d) Wykonawca zobowiązany jest zapewnić realizowanie zajęć praktycznych z przysposobienia do pracy uczniom Specjalnej Szkoły Przysposabiającej do Pracy w Specjalnym Ośrodku Szkolno-Wychowawczym w Damnicy. e) Zamawiający wyraża zgodę na korzystanie przez Wykonawcę z dzierżawionych pomieszczeń zgodnie z ich przeznaczeniem na potrzeby własne w okresie dni wolnych od nauki szkolnej, tj. soboty, niedziele, dni świąteczne, ferie . f/ Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany organizacji dnia żywieniowego przewidzianym kalendarzem imprez np. DEN, Wigilia, Poranek Wielkanocny, Dzień Dziecka, Święto Szkoły. g) Media (zimna i ciepła woda, ścieki ) rozliczane będą przez Zamawiającego na podstawie podliczników wg ich wskazań , natomiast za zużycie energii elektrycznej i gazu Wykonawca będzie rozliczał się bezpośrednio z dostawcą energii elektrycznej i gazu na podstawie odrębnych umów . h) Wykonawca zobowiązany będzie do utylizacji odpadów z kuchni we własnym zakresie i na własny koszt. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555000005
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: nie dotyczy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.oswdamnica.biposwiata.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usługi żywienia w oparciu o dzierżawę kuchni wraz z zapleczem wyposażonej w urządzenia i sprzęt kuchni.
Dodano: 2016-06-16 - Świadczenie usługi żywienia w oparciu o dzierżawę kuchni wraz z zapleczem wyposażonej w urządzenia i sprzęt kuchni.
Dodano: 2015-06-01 - Przygotowanie i podanie posiłków uczestnikom spotkań, szkoleń oraz konferencji organizowanych w ramach projektu pn.: NORDA - Północny Biegun Wzrostu, współfinansowanego ze środków Mechanizmu Finansowego EOG 2009-2014 oraz dotacji celowej z budżetu państwa w ramach Programu Rozwój miast poprzez wzmocnienie kompetencji jednostek samorządu terytorialnego, dialog społeczny oraz współpracę z przedstawicielami społeczeństwa obywatelskiego.
Dodano: 2014-05-28 - Świadczenie usługi żywienia w oparciu o dzierżawę kuchni wraz z zapleczem wyposażonej w urządzenia i sprzęt kuchni.
Dodano: 2013-05-24 - Usługi żywienia dzieci w przedszkolu
Dodano: 2012-10-17 - Przygotowanie i dostarczanie posiłków dla uczniów szkół oraz przedszkola z terenu Gminy Sierakowice w okresie od 01 sierpnia 2011 do czerwca 2011r.
Dodano: 2011-05-31 - Przygotowanie i wydawanie całodziennego wyżywienia dla uczestników kursów szkoleniowych realizowanych przez Regionalny Ośrodek Szkolenia w Oddziale ZUS w Gdańsku
Dodano: 2010-10-22 - Świadczenie usług gastronomicznych w dniu 25 października 2010 roku na Festiwalu - pozapozy -.
Dodano: 2010-09-21 - Usługi żywienia w oparciu o dzierżawę kuchni
Dodano: 2010-08-10