Przetargi.pl
Usługi z zakresu obsługi hotelowo-gastronomicznej w Ośrodku Szkoleniowo-Wypoczynkowym przy Nadleśnictwie Solec Kujawski

Nadleśnictwo Solec Kujawski ogłasza przetarg

  • Adres: 86-050 Solec Kujawski, ul. Leśna 64
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 052 3871471 , fax. 052 3871305
  • Data zamieszczenia: 2016-04-20
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Nadleśnictwo Solec Kujawski
    ul. Leśna 64 64
    86-050 Solec Kujawski, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 052 3871471, fax. 052 3871305
    REGON: 09055075600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.solec-kujawski.torun.lasy.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Skarb Państwa Państwowe Gospodarstwo Leśne Lasy Państwowe Nadleśnictwo Solec Kujawski

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługi z zakresu obsługi hotelowo-gastronomicznej w Ośrodku Szkoleniowo-Wypoczynkowym przy Nadleśnictwie Solec Kujawski
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są usługi z zakresu obsługi hotelowo-gastronomicznej w Ośrodku Szkoleniowo-Wypoczynkowym przy Nadleśnictwie Solec Kujawski w Solcu Kujawskim (ul. Leśna 64, 86-050 Solec Kujawski) polegające na utrzymaniu części konferencyjno-hotelowej, przeznaczonej na potrzeby przedsięwzięć Lasów Państwowych i klientów indywidualnych (zewnętrznych), zapewnieniu obsługi recepcji oraz zapewnieniu wyżywienia na potrzeby wszelkich przedsięwzięć organizowanych przez jednostki Lasów Państwowych. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: Zakres usług obejmuje: 1. Sprzątanie. Części wspólne: Na części wspólne składają się: sala konferencyjna, korytarz prowadzący z recepcji do sali konferencyjnej, szatnia, pomieszczenia zaplecza socjalnego, łazienki na parterze (damska, męska, dla niepełnosprawnych oraz przy pomieszczeniu planowanej sauny) i na piętrze (łazienka damska, męska i w pomieszczeniu jaccuzi), recepcja z lobby, korytarze w części hotelowej - parter i piętro oraz na piętrze - korytarz wraz z miejscem spotkań wspólnych, sala bilardowa, klatka schodowa, winda i pomieszczenie jaccuzi. Ponadto dach użytkowy (widokowy) z drewnianymi elementami wyposażenia. We wszystkich w/w pomieszczeniach (poza windą) podłoże stanowią płytki ceramiczne, wyjątek stanowią dach oraz korytarze w części hotelowej, gdzie ułożona jest wykładzina. Sprzątanie polega na: - korytarze, lobby, recepcja, sala konferencyjna, klatka schodowa, miejsce spotkań wspólnych, sala bilardowa, szatnia, pomieszczenia zaplecza socjalnego: odkurzaniu wykładzin (codziennie), praniu wykładzin (1 raz/kwartał), zamiataniu (codziennie), zmywaniu na mokro posadzek ceramicznych (codziennie), ścieraniu kurzu (codziennie), myciu elementów wyposażenia (codziennie), myciu drzwi i futryn (codziennie), opróżnianiu koszy na śmieci (z wymianą worków na śmieci) i popielniczek (codziennie), myciu luster (codziennie), - łazienki i pomieszczenie jaccuzi: zmywaniu na mokro posadzek (codziennie), czyszczeniu wraz z dezynfekcją ich wyposażenia (sanitariaty) (codziennie), czyszczeniu płytek ściennych (codziennie), myciu luster (codziennie), uzupełnianiu papieru toaletowego, mydła w płynie, ręczników papierowych - dedykowanych dla zamontowanych dozowników (codziennie), opróżnianiu koszy na śmieci (z wymianą worków na śmieci) (codziennie), myciu drzwi i futryn (codziennie), - dach użytkowy (widokowy): zamiataniu (codziennie), czyszczeniu wyposażenia (codziennie), opróżnianiu popielniczek (codziennie) oraz podlewaniu roślinności (w okresie wegetacyjnym), - myciu kabiny windy (codziennie), - myciu okien: w sali konferencyjnej (1 raz na miesiąc), pozostałych (codziennie). Pokoje hotelowe: Pokoje rozmieszczone na dwóch kondygnacjach - parter i piętro, liczba pokoi - 25 oraz 3 apartamenty, z czego: - na parterze: 2 pokoje jednoosobowe, 1 pokój czteroosobowy, 10 pokoi 2/3 (dostawki)-osobowe, - na piętrze: 2 pokoje jednoosobowe, 1 pokój czteroosobowy, 9 pokoi 2/3 (dostawki)-osobowych, 3 apartamenty o podwyższonym standardzie (w tym 1 w standardzie wysokim). UWAGA: zamawiający informuje, że w okresie realizacji zamówienia należy przyjąć prognozowane, szacunkowe obłożenie pokoi hotelowych na poziomie 60 %: Sprzątanie polega na: odkurzaniu wykładzin (codziennie), ścieraniu kurzu i myciu elementów wyposażenia (codziennie), myciu drzwi i futryn zewnętrznych i wewnętrznych (codziennie), czyszczeniu łazienek wg opisu dot. części wspólnych z uzupełnianiem środków higieny oraz miniatur (żel pod prysznic, szampon) (codziennie), myciu okien (1 raz na kwartał), praniu firan i wykładzin (1 raz na 0,5 roku), wymianie pościeli i ręczników (codziennie) i przekazaniu ich zamawiającemu (w uzgodnieniu z zamawiającym) w celu wykonania przez niego prania specjalistycznego, myciu okien nieotwieralnych w apartamentach (codziennie). UWAGA: Zakup wszelkich środków higienicznych służących zarówno do sprzątania, jak i uzupełniania w pokojach leży po stronie wykonawcy. UWAGA: W całym obiekcie należy zapewnić także bieżącą obsługę w zakresie deratyzacji i dezynsekcji. UWAGA: Zamawiający informuje, że obiekt pełni także funkcje komercyjne tzn. przyjmuje gości indywidualnych, spoza Lasów Państwowych. 2. Tereny zielone. Obiekt otoczony jest terenem zielonym, którego utrzymanie musi zapewnić wykonawca. Polegać ma ono na m.in. podlewaniu roślinności, koszeniu trawników, przycinaniu żywopłotów, grabieniu, przycinaniu krzewów, zamiataniu, odśnieżaniu i posypywaniu piaskiem i solą ścieżek i chodników - wykonywane w zależności od potrzeb. Powierzchnia terenów zielonych wynosi 5260 m2. 3. Parking i pozostałe tereny utwardzone. Obiekt posiada parking na 24 samochody. Wykonawca zobowiązany będzie do zapewnienia utrzymania czystości poprzez zamiatanie, wycinanie przerastającej spomiędzy kostki brukowej roślinności, odśnieżanie, posypywanie piaskiem i solą - wykonywane w zależności od potrzeb. Powierzchnia parkingu wynosi 550 m2. Powierzchnia chodników, dróg wewnętrznych i pozostałych terenów utwardzonych wynosi 1750 m2. UWAGA: Zamawiający informuje, że łączna powierzchnia użytkowa obiektu wynosi 1501,22 m2 (pater - 835,83 m2, piętro - 665,39 m2). Szczegółowy obmiar obiektu przedstawia schemat układu pomieszczeń ośrodka wraz z ich powierzchniami, stanowiący Załącznik nr 1A do SIWZ. Ponadto zamawiający udostępni obiekt i jego otoczenie na potrzeby przygotowania oferty w niniejszym zamówieniu. Odbędzie się to po wcześniejszym uzgodnieniu z zamawiającym i w obecności jego przedstawiciela. 4. Bieżące naprawy. Wykonawca zapewni bieżącą usługę na zasadzie tzw. złotej rączki (bieżące czynności naprawcze i konserwatorskie nie wymagające szczególnych uprawnień), polegającą na dokonywaniu bieżących drobnych napraw. W tym celu zapewni zestaw niezbędnych, podstawowych narzędzi (np.: zestaw śrubokrętów, kluczy, młotek, wkrętarko-wiertarka, kombinerki). 5. Recepcja. Zapewnienie obsługi recepcji ośrodka polegającej na całodobowym przebywaniu recepcjonisty w pomieszczeniu recepcji we wszystkie dni tygodnia, wraz z dniami wolnymi od pracy i świętami. Do zadań recepcjonisty należy m.in. obsługa telefonu i przekierowanie rozmów, obsługa osób przychodzących i wychodzących, kierowanie przybywających gości (przyjęcie, zapowiedzenie, skierowanie do odpowiedniego miejsca), doradztwo, udzielanie informacji, wystawianie faktur klientom indywidualnym (spoza Lasów Państwowych). 6. Wyżywienie. Zamawiający wymaga zapewnienia wyżywienia dla uczestników narad, szkoleń, konferencji i wszelkich innych przedsięwzięć (także połączonych z noclegami) organizowanych przez jednostki organizacyjne Lasów Państwowych. Zamawiający szacuje, że w okresie wykonywania zamówienia wymagane będzie zapewnienie następującej liczby posiłków: - śniadanie - 2200 szt., - obiad - 2200 szt., - kolacja - 600 szt., - serwis kawowy - 2200 szt. Podane ilości są ilościami szacunkowymi, natomiast rzeczywiste ilości będą regulowane zgodnie z zapisami tej SIWZ. Wymagania dotyczące serwowanych posiłków: - śniadanie - bufet szwedzki, z min. dwoma daniami na ciepło*, tzw. zimną płytą, w skład której wchodzi ser żółty min. dwa rodzaje, wędliny min. trzy rodzaje, ser biały, wyroby garmażeryjne min. dwa rodzaje, porcjowane: masło, miód i dżem, serki topione, pieczywo mieszane (chleb biały, wieloziarnisty, bułki), pomidor, ogórek i warzywa sezonowe, jogurty, napoje - kawa (z ekspresu, rozpuszczalna), herbata (czarna, miętowa, owocowe), mleko, sok, woda - bez ograniczeń, - obiad - dwudaniowy, tj.: zupa min. 250 ml, drugie danie - sztuka mięsa lub ryby min. 180 g, dodatki skrobiowe min. 200 g, surówki lub warzywa gotowane min. 200 g, soki, woda - bez ograniczeń, - kolacja - wg opisu dot. śniadania, w formie bufetu szwedzkiego lub serwowana na stół, bez jogurtu i sera białego i z innego rodzaju daniami na ciepło, - serwis kawowy - kawa (z ekspresu, rozpuszczalna), herbata (czarna, miętowa, owocowe), ciastka kruche, porcja ciasta na osobę, sok, woda, cukier, mleko, cytryna - bez ograniczeń. dania na ciepło* - temperatura dla zup minimum 75°C, a dla pozostałych dań min. 63°C, przykładowa propozycja śniadania: jajecznica, parówki, frankfurterki, kiełbasa biała, naleśniki, przykładowa propozycja kolacji: spaghetti, risotto, pierogi wytrawne (ruskie z mięsem, że szpinakiem, kapusta i grzybami), tagliatelle z łososiem, tagliatelle wegetariańskie, placki ziemniaczane, flaki, zupa gulaszowa, bigos.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 550000000
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: W przedmiotowym postępowaniu jest wymagane wadium. Zamawiający wymaga wniesienia wadium w wysokości 2 000 zł (słownie: dwa tysiące złotych 00/100). Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach: 1) pieniądzu; 2) poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo - kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; 3) gwarancjach bankowych; 4) gwarancjach ubezpieczeniowych; 5) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt.2 ustawy z dnia 9 listopada 2000r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2016 r., poz. 359). Wadium w formie pieniężnej należy wnieść przelewem na rachunek bankowy zamawiającego: PKO SA. O/Solec Kujawski nr: 26 1240 3507 1111 0000 3057 6287 z dopiskiem jakiego postępowania dotyczy: Usługi z zakresu obsługi hotelowo-gastronomicznej w Ośrodku Szkoleniowo-Wypoczynkowym przy Nadleśnictwie Solec Kujawski (lub skrót pozwalający na identyfikację w/w nazwy zadania) (Znak sprawy ZG.270.1.1.2016). Wadium wnoszone w formie: poręczenia bankowego, gwarancji bankowej, gwarancji ubezpieczeniowej, lub poręczeniach udzielanych przez podmioty, których mowa w art. 6b ust. 5 pkt. 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości, należy w formie nienaruszonego oryginału zdeponować u zamawiającego w kasie - pokój nr 6. Z treści wadium wnoszonego w formie: poręczenia bankowego, gwarancji bankowej, gwarancji ubezpieczeniowej, lub poręczeniach udzielanych przez podmioty, których mowa w art. 6 b ust. 5 pkt. 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości powinno wynikać bezwarunkowe, na pierwsze pisemne żądanie zgłoszone przez zamawiającego w terminie związania ofertą, zobowiązanie gwaranta do wypłaty zamawiającemu pełnej kwoty wadium w okolicznościach określonych w art. 46 ust. 4a i 5 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wadium musi być wniesione najpóźniej przed upływem terminu składania ofert. Wniesienie wadium w pieniądzu będzie skuteczne, jeżeli w podanym terminie zostanie zaliczone na rachunku bankowym zamawiającego. Nie należy załączać oryginału dokumentu złożenia wadium do oferty. Wadium musi zabezpieczać cały okres związania ofertą. Wykonawca, który nie wniesie wadium lub nie zabezpieczy oferty akceptowalną formą wadium w wyznaczonym terminie zostanie wykluczony z postępowania, a jego oferta zostanie odrzucona. Za moment wniesienia wadium w formie pieniądza uznaje się moment zaliczenia na rachunku bankowym zamawiającego. W przypadku wniesienia wadium w innej formie niż pieniądz, termin ważności wystawionego dokumentu musi być minimum zgodny z terminem związania ofertą. W przypadku wniesienia wadium w formie gwarancji/poręczenia, gwarancja/poręczenie powinna być sporządzona zgodnie z obowiązującym prawem i winna zawierać między innymi następujące elementy: 1) nazwę dającego zlecenie (wykonawcy), beneficjenta gwarancji/poręczenia (zamawiającego), gwaranta (banku lub instytucji ubezpieczeniowej udzielających gwarancji/poręczenia) oraz wskazanie ich siedzib, 2) określenie wierzytelności, która ma być zabezpieczona gwarancją/poręczeniem - określenie przedmiotu zamówienia, 3) kwotę gwarancji/poręczenia, 4) bezwarunkowe zobowiązanie gwaranta/poręczyciela do zapłacenia kwoty gwarancji/poręczenia na pierwsze pisemne żądanie zamawiającego w okolicznościach określonych w art. 46 ust. 4a ustawy Pzp oraz art. 46 ust. 5 ustawy Pzp. Pozostałe zasady dotyczące wadium określa art. 45 i 46 ustawy Pzp. Wadium takie powinno obejmować cały okres związania ofertą, poczynając od daty składania ofert. Wadium wniesione przez jednego ze wspólników konsorcjum uważa się za wniesione prawidłowo. Zamawiający zatrzyma wadium wraz z odsetkami, jeżeli wykonawca w odpowiedzi na wezwanie, o którym mowa w art. 26 ust. 3 ustawy Pzp, z przyczyn leżących po jego stronie, nie złożył dokumentów lub oświadczeń, o których mowa w art. 25 ust. 1 ustawy Pzp, pełnomocnictw, listy podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej o której mowa w art. 24 ust. 2 pkt. 5 ustawy Pzp lub informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej lub nie wyraził zgody na poprawienie omyłki, o której mowa w art. 87 ust. 2 pkt. 3 ustawy Pzp, co spowodowało brak możliwości wybrania oferty złożonej przez wykonawcę jako najkorzystniejszej. Zamawiający będzie żądać od wykonawcy, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza, wniesienia zabezpieczenia należytego wykonania umowy w wysokości 2 % ceny całkowitej podanej w ofercie.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Odległość miejsca przygotowania i serwowania posiłków od obiektu
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.solec-kujawski.torun.lasy.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach