Przetargi.pl
Usługi przygotowania i dostaw posiłków dla szpitala w Pilchowicach.

Szpital Chorób Płuc im. Św. Józefa w Pilchowicach ogłasza przetarg

  • Adres: 44-145 Pilchowice, Dworcowa
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 32 331 99 03, , fax. 32 331 99 08
  • Data zamieszczenia: 2019-11-26
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szpital Chorób Płuc im. Św. Józefa w Pilchowicach
    Dworcowa 31
    44-145 Pilchowice, woj. śląskie
    tel. 32 331 99 03, , fax. 32 331 99 08
    REGON: 27621529300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpital-pilchowice.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługi przygotowania i dostaw posiłków dla szpitala w Pilchowicach.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie przygotowania i dostaw posiłków dla pacjentów hospitalizowanych w Szpitalu Chorób Płuc w Pilchowicach. W zakres zamówienia wchodzi: a) świadczenie usług w zakresie przygotowania całodziennych posiłków dla pacjentów przez wszystkie dni w okresie realizacji umowy. b) doposażenie kuchenki oddziałowej w 1 wózek bemarowy trójkomorowy do dystrybucji posiłków szt. 3x1/1 GN (opis sprzętu znajduje się w Załączniku nr 1 do Szczegółowego Opisu Zamówienia). Sprzęt do dystrybucji należy dostarczyć do Zamawiającego do 30.12.2019r. Po zakończeniu umowy bemar zostanie przekazany Wykonawcy. Posiłki należy przygotowywać z uwzględnieniem diet stosowanych w Szpitalu. Przy realizacji poniższych diet należy uwzględniać normy żywienia oraz dozwolone produkty i techniki kulinarne, zgodnie z aktualnymi zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia (wg publikacji "Zasady prawidłowego żywienia chorych w szpitalach", Wyd. Instytut Żywności i Żywienia, Warszawa 2011r.; "Dietetyka. Żywienie zdrowego i chorego człowieka", Ciborowska H., Rudnicka A., Wyd. PZWL, Warszawa 2014, "Normy Żywienia dla populacji Polski- nowelizacja 2017", pod red. M. Jarosza, Instytut Żywności i Żywienia 2017 ). Zamawiający żywienie chorych opiera na następujących dietach: a) Dieta podstawowa. b) Dieta łatwo strawna. c) Dieta łatwo strawna z ograniczeniem tłuszczu d) Dieta łatwo strawna z ograniczeniem substancji pobudzających wydzielanie soku żołądkowego. e) Dieta łatwo strawna papkowata. f) Dieta łatwo strawna płynna. g) Dieta łatwo strawna płynna wzmocniona. h) Dieta do żywienia przez sondę. i) Dieta bogatobiałkowa. j) Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów. k) Dieta wysokokaloryczna. l) Dieta niskokaloryczna 1200; 1500 kcal. m) Dieta o kontrolowanej zawartości kwasów tłuszczowych (przeciwmiażdżycowa) n) Dieta niskopurynowa. o) Dieta niskosodowa. Zamawiający dopuszcza wystąpienie innych diet wyżej nie wymienionych, w przypadku specjalnych zaleceń lekarskich (np. dieta bezmleczna, niskobiałkowa, bezglutenowa, wegetariańska). Diety te będą realizowane przez Wykonawcę na podstawie zaleceń dietetyka Zamawiającego. Szczegóły dotyczące wymaganego składu diet, gramaturę posiłków, opis bemaru zawiera Szczegółowy Opis Zamówienia stanowiący załącznik do SIWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15894220-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia publicznego mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące posiadania kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na zasadzie spełnia/nie spełnia. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na zasadzie spełnia/nie spełnia. Warunek będzie spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że posiada aktualną na dzień składania ofert decyzję właściwego terenowo Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu od surowca do gotowej potrawy z uwzględnieniem działalności cateringowej (transportu posiłków).
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykonawca, w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Pzp, przekazuje Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o którym mowa w art. 24 ust. 1 pkt.23 ustawy Pzp. Do oferty Wykonawca załącza: 1. Wypełniony formularz oferty. 2. Zobowiązanie podmiotów, na zdolnościach lub sytuacji których Wykonawca polega, do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia. 3. Wykaz części zamówienia, której wykonanie wykonawca zamierza powierzyć podwykonawcom. 4. Jeżeli uprawnienie dla osób podpisujących ofertę nie wynika z dokumentów rejestrowych, do oferty należy dołączyć pełnomocnictwo udzielone przez osoby uprawnione, figurujące w rejestrze handlowym lub innym dokumencie. Pełnomocnictwo musi być złożone w formie oryginału lub kopii poświadczonej notarialnie.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach