Wojewódzki Szpital Chorób Płuc im. dr A. Pawelca ogłasza przetarg
- Adres: 44-300 Wodzisław Śląski, Bracka 13
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2024-04-19
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Wojewódzki Szpital Chorób Płuc im. dr A. Pawelca
Bracka 13
44-300 Wodzisław Śląski, woj. śląskie
REGON: 000297690 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.wscp.wodzislaw.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługa kompleksowego żywienia pacjentów Wojewódzkiego Szpitala Chorób Płuc im. dr Alojzego Pawelca w Wodzisławiu Śląskim” - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest:a) sporządzanie całodziennych posiłków w kuchni Wykonawcy, zgodnie z warunkami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (Dz. U. t. j. 2023 poz. 1448 z późn. zm.), wraz z wydanymi na jej podstawie aktami wykonawczymi,b) dostarczenie przygotowanych przez Wykonawcę posiłków całodziennych w ilości szacunkowej 65 pełnych całodziennych posiłków na dobę, tj. około 35500 w czasie trwania umowy dla pacjentów Wojewódzkiego Szpitala Chorób Płuc im. dr Alojzego Pawelca, - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15894220-9
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:Zamawiający wymaga, aby Wykonawca:- był wpisany do rejestru zakładów, o których mowa w art. 61 i 62 ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia, podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej.- posiadał aktualną decyzję właściwego miejscowo organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej wydaną na podstawie art. 65 ust. 1 pkt 2 ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia, zatwierdzającą zakład wraz ze środkami transportu w zakresie przygotowania i przewozu posiłków objętych przedmiotem zamówienia.3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie4) zdolności technicznej lub zawodowej:Zamawiający wymaga, aby Wykonawca:- dysponował osobami, które będą wykonywać zamówienie lub uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji niezbędnych do wykonania zamówienia, a także zakres wykonywanych przez nich czynności:a. minimum jedna osoba na stanowisku dietetyka legitymującą się wykształceniem o profilu dietetyka i minimum 5-cio letnim doświadczeniem w zawodzie, zastępowany w razie nieobecności także przez dietetyka z minimum 5 letnim stażem pracy w zawodzie. (Załącznik nr 5 do SWZ)b. minimum dwóch pracowników legitymujących się minimum 5-letnim stażem pracy na stanowiskach: kucharz - Załącznik nr 5 do SWZoraz oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia posiadają wymagane uprawnienia, a także kserokopie dokumentów potwierdzających posiadanie wymaganych uprawnień. Ocena wg formuły spełnia-nie spełnia na podstawie złożonych dokumentów i oświadczeń,- dysponował samochodem służącym do wykonywania zamówienia, spełniającym odpowiednie wymagania sanitarne tj. zakwalifikowany do przewozu środków spożywczych (posiłków),- dysponował pomieszczeniami kuchennymi spełniającymi wymagania konieczne do zapewnienia higieny w procesie produkcji i w obrocie środkami spożywczymi oraz do zapewnienia właściwej, jakości zdrowotnej tych artykułów w zakresie produkcji żywności, dozwolonych substancji dodatkowych lub innych składników żywności oraz materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością lub obrotem nimi.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2024-04-30
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługi cateringowe na całodobowe żywienie pacjentów Szpitala Chorób Płuc w Siewierzu
Dodano: 2024-05-08 - Usługi przygotowywania i dostarczania posiłków dla pacjentów szpitala
Dodano: 2023-10-31 - Usługi cateringowe na całodobowe żywienie pacjentów Szpitala Chorób Płuc w Siewierzu
Dodano: 2023-06-30 - Usługi cateringowe na całodobowe żywienie pacjentów Szpitala Chorób Płuc w Siewierzu
Dodano: 2023-05-11 - Katering – przygotowanie oraz dostarczanie całodziennego wyżywienia pacjentów
Dodano: 2021-04-08 - Katering – przygotowanie oraz dostarczanie całodziennego wyżywienia pacjentów
Dodano: 2020-12-30 - Usługa kompleksowego żywienia pacjentów Wojewódzkiego Szpitala Chorób Płuc im. dr Alojzego Pawelca w Wodzisławiu Śląskim
Dodano: 2020-06-23 - Wykonanie usługi przygotowywania i dostarczania posiłków w ramach realizacji projektu „Drugi Dom” - powtórzenie
Dodano: 2020-01-30 - Wykonanie usługi przygotowywania i dostarczania posiłków w ramach realizacji projektu „Drugi Dom”
Dodano: 2020-01-17 - Usługa żywienia pacjentów Szpitala w Pyskowicach
Dodano: 2020-01-07