Przetargi.pl
Usługa żywienia pacjentów Szpitala w Pyskowicach

Szpital w Pyskowicach Sp. z o.o. ogłasza przetarg

  • Adres: 44-120 Pyskowice, ul. Szpitalna
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 322 332 424 , fax. 32 2332424 w. 230
  • Data zamieszczenia: 2020-01-07
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szpital w Pyskowicach Sp. z o.o.
    ul. Szpitalna 2
    44-120 Pyskowice, woj. śląskie
    tel. 322 332 424, fax. 32 2332424 w. 230
    REGON: 27624746500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpitalpyskowice.com.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa żywienia pacjentów Szpitala w Pyskowicach
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Świadczenie usługi w zakresie przygotowania i dostawy całodziennych posiłków, dystrybucji posiłków przez pracowników Wykonawcy do łóżek dla pacjentów Szpitala w Pyskowicach Sp. z o.o. ul. Szpitalna 2 /catering + rozdział posiłków/ w okresie 12 miesięcy, licząc od daty podpisania umowy (prognozowane rozpoczęcie realizacji świadczeniu usługi 16.02.2020), polegającej na wytwarzaniu i dostarczaniu całodziennych posiłków pacjentom szpitala na n/w Oddziały: Oddział: - Wewnętrzny - Ginekologiczno - Położniczy - Chirurgii Ogólnej Posiłki należy przygotowywać z uwzględnieniem diet stosowanych w szpitalu. W podanych dietach należy uwzględniać zalecane produkty i techniki kulinarne (np. zawarte w publikacjach: „Podstawy naukowe żywienia w szpitalach”, Wyd. Instytut Żywności i Żywienia, Warszawa 2001r. „Praktyczny podręcznik dietetyki” Wyd. Instytut Żywności i Żywienia, Warszawa 2010). „Zasady prawidłowego żywienia chorych w szpitalach” Wyd. Instytut Żywności i Żywienia, Warszawa 2011). Szacunkowa ilość posiłków na rok : Dieta śniadania obiady kolacje Podstawowa 1500 1500 1500 Łatwo strawna 9160 8566 7900 Łatwo strawna z ograniczeniem tłuszczu 7396 6700 8682 Ograniczenie łatwo przyswajalnych węglowodanów 5900 5900 5900 O kontrolowanej zawartości kwasów tłuszczowych 100 100 100 Łatwo strawna papkowata, płynna 350 350 350 Bogato białkowa 150 150 150 Bogato białkowa niskosodowa 150 150 150 Płynna wzmocniona( do sondy) 170 170 170 Ubogo resztkowa 20 20 20 inne diety zależnie od zaleceń lekarskich 20 20 20 (np. niskosodowa, bezglutenowa) Razem 24906 23616 24932 Kleik ryżowy w ilości 100 opakowań po 400 gram w okresie 12 miesięcy
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15894220-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie niniejszego zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: 1) nie podlegają wykluczeniu; 2) spełniają warunki udziału w postępowaniu, określone w ogłoszeniu o zamówieniu oraz niniejszej specyfikacji istotnych warunków zamówienia. 2. Warunki udziału w postępowaniu dotyczą: 1) posiadania kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej, - wpis do KRS lub ewidencji działalności gospodarczej obejmujący swym zakresem zakres niniejszego postępowania przetargowego - decyzja lub zezwolenie wydane przez właściwy Państwowy Inspektorat Sanitarny potwierdzający spełnienie wymagań koniecznych do prowadzenia zakładu żywienia zbiorowego z uwzględnieniem żywienia pacjentów szpitala.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach