Agencja Rozwoju Regionalnego ARES S.A. w Suwałkach ogłasza przetarg
- Adres: 16-400 Suwałki, ul. Teofila Noniewicza 42A
- Województwo: podlaskie
- Telefon/fax: tel. 87 5666106 , fax. 87 5667497
- Data zamieszczenia: 2013-02-25
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Agencja Rozwoju Regionalnego ARES S.A. w Suwałkach
ul. Teofila Noniewicza 42A 42A
16-400 Suwałki, woj. podlaskie
tel. 87 5666106, fax. 87 5667497
REGON: 00541188300000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.ares.suwalki.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługi cateringowe podczas szkoleń realizowanych w ramach projektu pt.: Regionalny Ośrodek Europejskiego Funduszu Społecznego w Suwałkach. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Usługi cateringowe podczas szkoleń realizowanych w ramach projektu pt.: Regionalny Ośrodek Europejskiego Funduszu Społecznego w Suwałkach.Poprzez świadczenie usług cateringowych Zamawiający rozumie usługę przygotowywania, dostarczania i podawania posiłków w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.Świadczenie usług cateringowych będzie odbywało się w oparciu o poszczególne zlecenia wystawiane przez Kierownika Ośrodka lub Asystenta projektu lub Specjalistę ds. informacji i promocji pt Regionalny Ośrodek Europejskiego Funduszu Społecznego w Suwałkach w okresie obowiązywania umowy, w ramach organizowanych szkoleń. W ramach zamówienia Wykonawca zobowiązany jest do:a)przygotowania, dowozu i podania posiłków w terminie (zgodnie z przedstawionym przez zamawiającego harmonogramem szkoleń) i miejscu, w którym będzie odbywało szkolenie (Siedziba Regionalnego Ośrodka EFS w Suwałkach. Ul. Osiedla II 6a; 16-400 Suwałki) b)przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m.in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2010r. Nr 136 poz. 914 z późn. zm.),c)świadczenia usługi wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych,d)dostarczenia własnych naczyń, sztućców odpowiednio do liczby uczestników kursu; użyte naczynia winny być czyste, nieuszkodzone;e)zapewnienia osoby/osób, które przygotują catering oraz uprzątną i wywiozą pozostałości po zakończonej usłudze,f)estetycznego podawania posiłków,g)dostarczania posiłków na miejsce wskazanie przez Zamawiającego najpóźniej na 30 min. przed rozpoczęciem szkolenia;h)zebrania naczyń oraz resztek pokonsumpcyjnych; uprzątnięcia i wywiezienia wszystkich śmieci pozostałych po posiłkach.Zamawiający każdorazowo zlecając wykonanie poszczególnych usług, określi dokładnie termin (z podaniem daty i godzin świadczenia usługi), miejsce, liczbę uczestników oraz rodzaj menu, przy uwzględnieniu, że:szacunkowa liczebność grupy szkoleniowej: minimalnie siedemnaście osób, a maksymalnie. dwadzieścia osób,łączna liczba dni szkoleniowych: minimalnie piętnaście dni, a maksymalnie dwadzieścia trzy dni, szacunkowa ilość zestawów: minimalnie dwieście pięćdziesiąt pięć zestawów, a maksymalnie czterysta sześćdziesiąt zestawów (jako zestaw rozumie się lunch, o którym mowa w pkt. 6, 7), miejsce świadczenia usługi: Suwałki.W przypadku nie podjęcia szkolenia przez osobę skierowaną na szkolenie rezygnacji uczestnika-czki ze szkolenia mimo wcześniejszych deklaracji uczestnictwa lub niestawienia się uczestnika-czki na szkoleniu pomimo wezwania Zamawiającego, Wykonawca jest zobowiązany do skalkulowania kosztu usługi cateringowej, który stanowić będzie iloczyn kosztu usługi cateringowej dla jednej osoby oraz rzeczywistej liczby osób, które korzystały z usługi cateringu. W ramach świadczonej usługi, Wykonawca będzie zobowiązany do zorganizowania:Lunchu. W ramach usługi, o której mowa w punkcie 6a, Wykonawca zobowiązany będzie do zapewnienia dla każdej osoby uczestniczącej w kursie, co najmniej drugiego dania: a)Przykładowa propozycja menu:filet z ryby + frytki + surówka,kartacze +surówka,kotlet schabowy + ziemniaki + surówka, pierś z kurczaka/podudzie + ryż + surówka, b)Dania winny być podawane na gorąco.Zamawiający zastrzega sobie prawo do zgłaszania uwag w trakcie realizacji usługi, które Wykonawca zobowiązany będzie uwzględnić.Wykonawca zobowiązuje się do wskazania Zamawiającemu osób do kontaktu oraz koordynujących realizację zamówienia i odpowiedzialnych za catering podczas szkoleń - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ares.suwalki.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usług cateringowych podczas czterech spotkań Prezydenta Miasta Białegostoku ze środowiskiem kombatantów i służb mundurowych
Dodano: 2016-06-28 - Świadczenie usług cateringowych dla uczniów Zespołu Szkół Specjalnych im. Jana Pawła II w Grajewie.
Dodano: 2016-06-17 - Świadczenie usług cateringowych podczas czterech spotkań Prezydenta Miasta Białegostoku ze środowiskiem kombatantów i służb mundurowych
Dodano: 2016-06-07 - Świadczenie usługi cateringowej podczas wydarzenia religijnego związanego z Dniami w Diecezji Białostockiej z okazji Światowych Dni Młodzieży 2016
Dodano: 2016-04-14 - Świadczenie usług kompleksowych związanych z codzienną i całodobową usługą polegającą na : sporządzaniu posiłków ( diet ) dla pacjentów SPZOP, dystrybucji posiłków w opakowaniach jednorazowych do kuchenki oddziałowej
Dodano: 2016-04-04 - Świadczenie usług cateringowych dla uczniów Zespołu Szkół Specjalnych im. Jana Pawła II w Grajewie
Dodano: 2015-04-24 - Świadczenie usług kompleksowych związanych z codzienną i całodobową usługa polegającą na sporządzaniu posiłków ( diet ) dla pacjentów SPZOP, dystrybucji posiłków w opakowaniach jednorazowych dla kuchenki oddziałowej
Dodano: 2015-04-13 - Wybór wykonawców usług żywieniowych podczas spotkań warsztatów szkoleniowych w ramach projektu Rozwój doskonalenia nauczycieli w powiecie augustowskim
Dodano: 2015-02-09 - Świadczenie usług cateringowych podczas trzech spotkań Prezydenta Miasta Białegostoku ze środowiskiem kombatanckim
Dodano: 2015-01-05 - USŁUGA W ZAKRESIE PRZYGOTOWYWANIA I WYDAWANIA POSIŁKÓW (PEŁEN OBIAD) DLA ŚWIADCZENIOBIORCÓW MOPS
Dodano: 2014-11-24