Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Zakopanem ogłasza przetarg
- Adres: 34-500 Zakopane, ul. Jagiellońska 7
- Województwo: małopolskie
- Telefon/fax: tel. (018) 20 147 33 , fax. (018) 20 147 33
- Data zamieszczenia: 2012-06-26
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Zakopanem
ul. Jagiellońska 7 7
34-500 Zakopane, woj. małopolskie
tel. (018) 20 147 33, fax. (018) 20 147 33
REGON: 00440436100000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.mopszakopane.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługa przygotowywania i dostarczania gorących posiłków dla podopiecznych Placówki Opiekuńczo - Wychowawczej Wsparcia Dziennego Świetlicy Promyczkowo w Zakopanem. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
jest usługa przygotowywania i dostarczania gorących posiłków dla podopiecznych Placówki Opiekuńczo - Wychowawczej Wsparcia Dziennego Świetlicy Promyczkowo w Zakopanem. w okresie od 23-07-2012 do 31-08-2012r. Zakres zamówienia obejmuje: 1. Dowóz posiłków gotowych dla podopiecznych Placówki Opiekuńczo - Wychowawczej Wsparcia Dziennego Świetlicy Promyczkowo w Zakopanem. 2. Dowóz na miejsce jest to Świetlica Promyczkowa w Zakopanem ul. Kasprusie 35a około godziny 15 00 w pojemnikach jednorazowych utrzymujących ciepło wraz ze sztućcami. 3. Szczegółowe zamówienie uwzględniające dokładną godzinę oraz ilość posiłków w danym dniu będzie przekazywał zamawiający do godziny 1000 w dniu dostarczania posiłku. 4. Wykonawca zobowiązany jest dostarczać posiłki gorące. 5. Maksymalna ilość posiłków przez cały okres umowy nie przekroczy 535 posiłków w tym maksymalnie 30 posiłków dziennie. Każdorazowy posiłek dla jednej osoby winien zawierać: - zupa - 250 ml. - drugie danie - 400 ml. 6. Jadłospis musi być zróżnicowany, należy dołączyć do oferty. 7. Przestrzeganie przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m.in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2012r. Nr 136 poz. 914 ze zm.) 8. Świadczenie usług wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych. 9. Posiłki powinny być przygotowywane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, muszą być zróżnicowane, sporządzone z pełnowartościowych produktów z uwzględnieniem sezonowości ich występowania, pokrywać ? dziennego zapotrzebowania kalorycznego. 10. W miesiącu lipcu przewiduje się maksymalnie 55 posiłków gotowych: 23-07-2012r. - do 5 gotowych posiłków 24-07-2012r. - do 5 gotowych posiłków 25-07-2012r. - do 5 gotowych posiłków 26-07-2012r. - do 5 gotowych posiłków 27-07-2012r. - do 5 gotowych posiłków 30-07-2012r. - do 30 gotowych posiłków 11. W miesiącu sierpniu przewiduje się maksymalnie 480 posiłków gotowych: 01-08-2012r.- do 30 gotowych posiłków 03-08-2012r. - do 30 gotowych posiłków 06-08-2012r. - do 30 gotowych posiłków 07-08-2012r. - do 30 gotowych posiłków 08-08-2012r. - do 30 gotowych posiłków 10-08-2012r. - do 30 gotowych posiłków 13-08-2012r. - do 30 gotowych posiłków 17-08-2012r. - do 30 gotowych posiłków 20-08-2012r. - do 30 gotowych posiłków 21-08-2012r. - do 30 gotowych posiłków 22-08-2012r. - do 30 gotowych posiłków 24-08-2012r. - do 30 gotowych posiłków 27-08-2012r. - do 30 gotowych posiłków 28-08-2012r. - do 30 gotowych posiłków 29-08-2012r. - do 30 gotowych posiłków 31-08-2012r. - do 30 gotowych posiłków 12. Wykonawca określi cenę jednostkową jednego posiłku wraz z podatkiem VAT i cena ta będzie stała niezależnie od rodzaju posiłku. 13. Wykonawca musi posiadać zezwolenie SANEPID-u na prowadzenie działalności gastronomicznej. 14. Zamawiający jest uprawniony do bieżącej kontroli jakości wydawanych posiłków, ich zgodności z opisem przedmiotu zamówienia, walorów smakowych oraz estetyki. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: nie dotyczy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mopszakopane.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie, dostarczanie i podawanie posiłków w ramach realizacji wieloletniego programu wspierania gmin w zakresie dożywiania Pomoc państwa w zakresie dożywiania w roku szkolnym 2016/2017 dla osób uprawnionych na terenie Gminy Podegrodzie wraz z najmem stołówek i kuchni w Gimnazjum w miejscowości Brzezna, przy Szkole Podstawowej w miejscowości Olszana, a także żywienie całodzienne dzieci w Przedszkolu w Brzeznej, nie korzystających z programu dożywiania - II
Dodano: 2016-07-26 - Usługa cateringu dla dzieci, które będą uczęszczać do Przedszkola Samorządowego w Modlniczce w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-07-08 - Usługa cateringu - przygotowanie i dostawa posiłków do Gminnego Zespołu Szkół w Kozłowie w roku szkolnym 2016/2017.
Dodano: 2016-07-07 - Najem pomieszczeń i wyposażenia oraz prowadzenie stołówki i kuchni szkolnej w Gimnazjum w ŁUKOWICY z możliwością świadczenia usług gastronomicznych dla ludności oraz realizację programu: Pomoc państwa w zakresie dożywiania - przygotowanie posiłków dla osób uprawnionych na terenie Gminy ŁUKOWICA.
Dodano: 2016-07-06 - Przygotowanie, dostarczanie i podawanie posiłków w ramach realizacji wieloletniego programu wspierania gmin w zakresie dożywiania Pomoc państwa w zakresie dożywiania w roku szkolnym 2016/2017 dla osób uprawnionych na terenie Gminy Podegrodzie wraz z najmem stołówek i kuchni w Gimnazjum w miejscowości Brzezna, przy Szkole Podstawowej w miejscowości Olszana oraz przy Gminnym Żłobku w Podegrodziu, a także żywienie całodzienne dzieci w Przedszkolu w Brzeznej, w Gminnym Przedszkolu w Podegrodziu i Gminnym Żłobku w Podegrodziu nie korzystających z programu dożywiania
Dodano: 2016-07-05 - Usługa cateringu - przygotowanie i dostawa posiłków do Gminnego Zespołu Szkół w Kozłowie w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-06-27 - Przygotowanie wyżywienia dla uczniów Zespołu Szkół Mistrzostwa Sportowego w Zakopanem, ulica Droga do Olczy 26 przez okres 2 lat
Dodano: 2016-06-14 - Usługa w zakresie zorganizowanego i kompleksowego żywienia pacjentów hospitalizowanych przez Zamawiającego, polegająca na przygotowywaniu gotowych posiłków (poszczególnych diet) i zagospodarowaniu odpadów pokonsumpcyjnych
Dodano: 2016-06-07 - Usługa cateringu dla dzieci, które będą uczęszczać do Przedszkola Samorządowego w Wielkiej Wsi z Oddziałem Zamiejscowym w Białym Kościele w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-06-02 - Usługa gotowania, dowożenia i wydawania gotowych posiłków dla żołnierzy zabezpieczających Światowe Dni Młodzieży. Sygn.28/ŻYW/16.
Dodano: 2016-05-20