Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 66-440 Skwierzyna, ul. Batorego 15
- Województwo: lubuskie
- Telefon/fax: tel. 95 7170928 , fax. 95 7170928
- Data zamieszczenia: 2013-12-12
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Batorego 15 15
66-440 Skwierzyna, woj. lubuskie
tel. 95 7170928, fax. 95 7170928
REGON: 00313262400000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.opsskwierzyna.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Gminna jednostka organizacyjna
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługa przygotowania. dostarczania i wydawania posiłków z komponentów zakupionych przez wykonawcę, do miejsc wskazanych przez Zamawiającego w okresie od stycznia 2014 roku do końca roku 2014 - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania, dostarczania, wydawania gorących posiłków oraz śniadań uczniom szkół oraz wydawanie posiłków w miejscu wskazanym przez Wykonawcę (w Skwierzynie) innym osobom skierowanym przez Ośrodek Pomocy Społecznej w Skwierzynie- składająca się z dwóch części. 2. Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje przygotowanie, dostarczanie i wydawanie gorących posiłków oraz śniadań uczniom szkół oraz innym osobom skierowanym przez Ośrodek Pomocy Społecznej w Skwierzynie w okresie od 02.01.2014 r. do 31.12.2014 r. w następujących formach: Część 1) Zadanie nr 1 przygotowywanie, dostarczanie i wydawanie śniadań do Gimnazjum w Skwierzynie (ul. Batorego 14, 66-440 Skwierzyna) w szacunkowej ilości dla 20 osób. Śniadania powinny być opakowane w odpowiednie torebki lub folię spożywczą. Dostawa śniadań na miejsce spożycia tj. Gimnazjum w Skwierzynie w godz. od 10.30 do 11.00 w dniach nauki szkolnej. Wartość odżywcza jednego śniadania wydawanego w ramach części 1) nie może być niższa niż 250 kcal. przygotowanie w opakowaniach jednorazowych i dostarczanie posiłku jednodaniowego (drugie danie) do Gimnazjum w Skwierzynie w szacunkowej ilości dla 16 osób. Dostawa do Gimnazjum w Skwierzynie w godzinach wskazanych przez Dyrektora Gimnazjum. Wartość odżywcza jednego posiłku jednodaniowego wydawanego w ramach części 1) nie może być mniejsza niż 500 kcal. Zadanie nr 2 - przygotowywanie, dostarczanie i wydawanie posiłków dwudaniowych (z dodatkiem w postaci owocu, jogurtu lub batonika) do szkół w szacunkowych ilościach osób: Szkoła w Trzebiszewie - dla 21 osób Szkoła w Murzynowie - dla 53 osób Szkoła w Świniarach- dla 10 osób Wartość odżywcza posiłku dwudaniowego wydawanego w ramach części 1) nie może być niższa niż 600 kcal. Posiłki wydawane w ramach części 1) realizowane będą w dniach nauki szkolnej. Część 2) Zadanie nr 1 - przygotowywanie i wydawanie posiłków spożywanych w miejscu wskazanym przez Wykonawcę (w Skwierzynie) - dwudaniowe dla szacunkowej ilości 90 osób Wartość odżywcza posiłku dwudaniowego wydawanego w ramach części 2) nie może być niższa niż 600 kcal. Posiłki w ramach części 2) realizowane będą w ciągu 7 dni w tygodniu. W przypadku dni wolnych od pracy oraz świąt, Zamawiający wymaga zorganizowania posiłku zastępczego w formie np. paczki żywnościowej. Wymagania jakościowe posiłków: 1. posiłki jednodaniowe: posiłek jednodaniowy będzie obejmował drugie danie wraz z surówką posiłek zawierać musi: ziemniaki lub zamiennik (ryż, kasza lub makaron) - 220 gram, mięso lub zamiennik (ryba, jajko) - 120 gram, surówkę lub jarzyny gotowane - 150 gram; dopuszcza się 2 raz w tygodniu zamiennie posiłek w postaci naleśników, pierogów, zapiekanki makaronowej - 450 gram 2. posiłki dwudaniowe: dwudaniowy będzie obejmował obiad składający się z zupy i drugiego dania wraz z surówką i napojem lub kompotem posiłek zawierać musi: zupę (z wkładką) - 300 ml, do zupy pieczywo bez ograniczeń, ziemniaki lub zamiennik (ryż, kasza lub makaron) - 220 gram, mięso lub zamiennik (ryba, jajko) - 120 gram, surówka lub jarzyny gotowane - 150 gram, kompot - 200 ml dopuszcza się raz w tygodniu zamiennie drugie danie w postaci naleśników, pierogów lub zapiekani makaronowej- 450 gram 3 śniadania: śniadanie zawierać musi: bułkę dużą - 100 gram lub dwie małe - 2x50 gram, smarowane masłem z zawartością 82% tłuszczu z dwóch stron, wkład w postaci wędliny lub nabiału (ser biały lub żółty), z dodatkiem sałaty zielonej, ogórka, pomidora lub sezonowych warzyw 4. do obiadów realizowanych w szkołach obowiązkowo dodatki w postaci owocu, jogurtu lub batonika - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.opsskwierzyna.pl; www.bip.wrota.lubuskie.pl/ops_skwierzyna
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługa w zakresie całodziennego żywienia pacjentów szpitala
Dodano: 2016-07-15 - Kompleksowe świadczenie usług żywienia pacjentów
Dodano: 2016-07-14 - Świadczenie usług cateringowych w zakresie przygotowania i dostawy gotowych posiłków:drugiego śniadania i obiadów dwudaniowych dla uczniów Zespołu Szkół Mistrzostwa Sportowego w Gorzowie Wlkp. w roku szkolnym 2016/2017.
Dodano: 2016-07-07 - Przygotowanie i dowóz posiłków dla dzieci z przedszkola oraz uczniów szkół z terenu Gminy Stare Kurowo roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-07-07 - Przygotowanie i wydanie posiłków dla uczestników z terenu gminy Sulechów biorących udział w projekcie pn. Lepsze jutro realizowanego przez Miasto Zielona Góra-Centrum Integracji Społecznej w Zielonej Górze - część I - II przetarg.
Dodano: 2016-07-07 - Przygotowanie i wydanie posiłków dla uczestników z terenu gminy Sulechów biorących udział w projekcie pn. Lepsze jutro realizowanego przez Miasto Zielona Góra-Centrum Integracji Społecznej w Zielonej Górze - część I
Dodano: 2016-06-27 - Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie posiłków uczniom w szkołach na terenie miasta i gminy Wschowa w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-06-08 - Dożywianie uczniów w szkołach oraz innych osób objętych pomocą Ośrodka Pomocy Społecznej na terenie Gminy Żary w roku szkolnym 2016/2017.
Dodano: 2016-06-07 - Przygotowanie i wydanie posiłków dla uczestników projektu /Lepsze jutro/ realizowanego przez Miasto Zielona Góra / Centrum Integracji Społecznej w Zielonej Górze w partnerstwie z Gminą Zabór na rok 2016
Dodano: 2016-06-01 - Usługa żywienia pacjentów Niepublicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej Szpital im. Profesora Zbigniewa Religi w Słubicach Sp. z o. o. przez okres 12 miesięcy
Dodano: 2016-05-12