Przetargi.pl
Usługa przygotowania, dostarczania i wydawania posiłków z komponentów zakupionych przez Wykonawcę do miejsc wskazanych przez Zamawiającego w okresie od 01.01.2017 r. do 31.12.2017 r.

Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 66440 Skwierzyna, ul. Batorego
  • Województwo: lubuskie
  • Telefon/fax: tel. 957 170 928 , fax. 957 170 928
  • Data zamieszczenia: 2016-11-28
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Batorego 15
    66440 Skwierzyna, woj. lubuskie
    tel. 957 170 928, fax. 957 170 928
    REGON: 313262400000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: inny:

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa przygotowania, dostarczania i wydawania posiłków z komponentów zakupionych przez Wykonawcę do miejsc wskazanych przez Zamawiającego w okresie od 01.01.2017 r. do 31.12.2017 r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania, dostarczania, wydawania posiłków uczniom szkół oraz wydawanie posiłków w miejscu wskazanym przez Wykonawcę (w Skwierzynie) innym osobom skierowanym przez Ośrodek Pomocy Społecznej w Skwierzynie– składająca się z dwóch części. 2. Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje przygotowanie, dostarczanie i wydawanie gorących posiłków uczniom szkół oraz innym osobom skierowanym przez Ośrodek Pomocy Społecznej w Skwierzynie w okresie od 01.01.2017 r. do 31.12.2017 r. w następujących formach: Część 1) Zadanie nr 1  przygotowanie w opakowaniach jednorazowych i dostarczanie posiłku jednodaniowego (drugie danie z dodatkiem w postaci owocu, jogurtu lub batonika) do Gimnazjum w Skwierzynie w szacunkowej ilości dla 10 osób. Dostawa do Gimnazjum w Skwierzynie w godzinach wskazanych przez Dyrektora Gimnazjum. Wartość odżywcza jednego posiłku jednodaniowego wydawanego w ramach części 1) nie może być mniejsza niż 500 kcal. Zadanie nr 2 – przygotowywanie, dostarczanie i wydawanie posiłków dwudaniowych (z dodatkiem w postaci owocu, jogurtu lub batonika) do szkół w szacunkowych ilościach osób:  Szkoła w Trzebiszewie – dla 15 osób  Szkoła w Murzynowie – dla 50 osób Wartość odżywcza posiłku dwudaniowego wydawanego w ramach części 1) nie może być niższa niż 600 kcal. Posiłki wydawane w ramach części 1) realizowane będą w dniach nauki szkolnej. Część 2) Zadanie nr 1 – przygotowywanie i wydawanie posiłków spożywanych w miejscu wskazanym przez Wykonawcę (w Skwierzynie) - dwudaniowe dla szacunkowej ilości 60 osób Wartość odżywcza posiłku dwudaniowego wydawanego w ramach części 2) nie może być niższa niż 600 kcal. Posiłki w ramach części 2) realizowane będą w ciągu 7 dni w tygodniu. W przypadku dni wolnych od pracy oraz świąt, Zamawiający wymaga zorganizowania posiłku zastępczego w formie np. paczki żywnościowej. 3. Liczby osób i ilość posiłków podane w części 1 i części 2 są liczbami szacunkowymi i nie mogą stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę jakichkolwiek roszczeń co do ilości posiłków faktycznie zamówionych przez Zamawiającego w toku realizacji umowy w sprawie zamówienia publicznego. 4. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany przedmiotu zamówienia w zakresie ilościowym, z powodów ekonomicznych lub bieżących potrzeb (ilość złożonych wniosków o dożywianie). 5. W związku z ograniczeniem przez Zamawiającego przedmiotu umowy, Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia w stosunku do Zamawiającego. 6. Rozliczenie w toku realizacji umowy w sprawie zamówienia publicznego następować będzie sukcesywnie w oparciu o faktycznie zamówione posiłki i cenę jednostkową zadeklarowaną w ofercie. 7. Kierownik Ośrodka Pomocy Społecznej w Skwierzynie wyznaczy osoby bezpośrednio uprawnione do bieżącego aktualizowania listy osób skierowanych do odbioru posiłków. Wykonawca w swojej ofercie przedstawi Zamawiającemu propozycję tygodniowego jadłospisu (zarówno dla Części nr 1, jak i nr 2), w którym wyszczególniona zostanie kaloryczność poszczególnych posiłków z uwzględnieniem pór roku – przedstawienie jadłospisu w okresie wiosenno-letnim i jesienno-zimowym. Do przedstawionego jadłospisu przedstawić należy kalkulację cenową, w której wyszczególnione zostaną składniki cenowe poszczególnych produktów, koszty opakowania i sztućców oraz koszty odbioru i utylizacji opakowań. 8. Wymagania jakościowe posiłków: 8.1. posiłki jednodaniowe:  posiłek jednodaniowy będzie obejmował drugie danie wraz z surówką  posiłek zawierać musi: ziemniaki lub zamiennik (ryż, kasza lub makaron) – 220 gram, mięso lub zamiennik (ryba, jajko) – 120 gram, surówkę lub jarzyny gotowane – 150 gram;  dopuszcza się 2 raz w tygodniu zamiennie posiłek w postaci naleśników, pierogów, zapiekanki makaronowej – 450 gram  minimum 3 razy w tygodniu danie musi być mięsne 8.2. posiłki dwudaniowe:  dwudaniowy będzie obejmował obiad składający się z zupy i drugiego dania wraz z surówką i napojem lub kompotem  posiłek zawierać musi: zupę (z wkładką mięsną - mięso wołowe, wieprzowe, drobiowe) – 300 ml, do zupy pieczywo bez ograniczeń; ziemniaki lub zamiennik (ryż, kasza lub makaron) – 220 gram, mięso lub zamiennik (ryba, jajko) – 120 gram, surówka lub jarzyny gotowane – 150 gram, kompot – 200 ml  dopuszcza się raz w tygodniu zamiennie drugie danie w postaci naleśników, pierogów lub zapiekani makaronowej– 450 gram  minimum 3 razy w tygodniu danie musi być mięsne 8.3. do obiadów realizowanych w szkołach i gimnazjum obowiązkowo dodatki w postaci owocu, jogurtu lub batonika 8.4. posiłki powinny być zgodne z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzone z pełnowartościowych świeżych artykułów spożywczych, posiadających aktualne terminy ważności, wg wymogów sztuki kulinarnej i zgodnie z zasadami sanitarnymi 8.5. posiłki powinny być urozmaicone, w jednym tygodniu nie mogą powtarzać się te same dania 8.7. Wykonawca będzie dostarczał posiłki własnym transportem dostosowanym do przewozu żywności w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakość przewożonych potraw 8.8. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania badań sprawdzających posiłki zarówno pod względem higienicznym jak i kalorycznym 8.9. Wykonawca realizujący zamówienie związane z wydawaniem posiłków w miejscu przez niego wskazanym (gorące posiłki dwudaniowe),wydawać je będzie osobom posiadającym decyzję Kierownika Ośrodka Pomocy Społecznej w Skwierzynie od poniedziałku do niedzieli włącznie. 8.10. Wykonawca realizujący zamówienie w części II będzie dostarczał, dla osób wskazanych przez Zamawiającego, posiłki do miejsca zamieszkania osób wskazanych. 9. Wykonawca dostarczał będzie w pierwszy dzień tygodnia, tygodniowy jadłospis z podaniem składników wagowych (gramatury) potraw - do wiadomości Zamawiającego. Wykonawca zobowiązany jest do zachowania jakości obiadów zgodnie z przedstawionym jadłospisem. 10. W cenie ofertowej należy uwzględnić koszty opakowania, naczyń, sztućców jednorazowych oraz ich odbioru i utylizacji. 11. Koszty dostawy określić jako cenę za 1 km. Koszt dostawy liczony będzie wyłącznie ze Skwierzyny do wskazanych przez Zamawiającego miejsc (szkół). Zamawiający nie będzie pokrywał kosztów transportu spoza Skwierzyny. 12. Rozliczenia następować będą w polskiej walucie PLN. Gorące posiłki dostarczane do szkół muszą być wydawane w naczyniach jednorazowych, ze sztućcami jednorazowymi. Naczynia oraz sztućce muszą posiadać wymagane atesty dopuszczające ich wykorzystanie w żywieniu ludzi. Wykonawca jest zobowiązany po zrealizowaniu usługi odbierać i utylizować naczynia jednorazowe oraz sztućce na warunkach ustalonych z Zamawiającym lub dyrektorem jednostki oświatowej. Koszty odbioru i utylizacji odpadów muszą być wliczone w cenę ofertową. Dożywianie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej w okresie od 2 stycznia 2017 do 31 grudnia 2017 r., z uwzględnieniem przerw w nauce (przerwa wakacyjna, ferie zimowe, przerwy świąteczne itp.) Wykonawca będzie wydawał do spożycia na miejscu, w Skwierzynie gorące posiłki dwudaniowe w ilości wskazanej w rozdziale II, osobom posiadającym decyzję Kierownika Ośrodka Pomocy Społecznej w Skwierzynie, od poniedziałku do niedzieli włącznie. W przypadku dni wolnych od pracy oraz świąt, Zamawiający wymaga zorganizowania posiłku zastępczego w formie np. paczki żywnościowej.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach