Miasto Gorzów Wlkp. - Gorzowskie Centrum Pomocy Rodzinie ogłasza przetarg
- Adres: 66-400 Gorzów Wielkopolski, Walczaka 42
- Województwo: lubuskie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2024-01-02
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miasto Gorzów Wlkp. - Gorzowskie Centrum Pomocy Rodzinie
Walczaka 42
66-400 Gorzów Wielkopolski, woj. lubuskie
REGON: 003131062 - Adres strony internetowej zamawiającego: https://gcpr.bip.gov.pl/
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie, wydawanie i dowożenie gorących posiłków jednodaniowych dla podopiecznych Gorzowskiego Centrum Pomocy Rodzinie - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1.Przedmiotem zamówienia jest:1) Zadanie 1: Przygotowanie i wydawanie gorących posiłków jednodaniowych dla podopiecznych Gorzowskiego Centrum Pomocy Rodzinie w Gorzowie Wielkopolskim (GCPR) w stołówce Wykonawcy na terenie miasta Gorzów Wielkopolski.2) Zadanie 2: Przygotowanie i dostarczenie (dowożenie) w opakowaniach jednorazowych gorących posiłków jednodaniowych do miejsca zamieszkania (na terenie miasta Gorzów Wielkopolski) podopiecznych Gorzowskiego Centrum Pomocy Rodzinie.- zgodnie z obowiązującymi przepisami, w szczególności ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2023 r. poz. 1448) oraz przepisami wykonawczymi wydanymi na podstawie wyżej wymienionej ustawy.2. Zamawiający przewiduje, że dziennie w trakcie trwania umowy ilość posiłków wynosiła będzie ok. 110 tj.: a) około 70 posiłków dla osób, które będą spożywały posiłki w stołówce Wykonawcy, b) około 40 posiłków dla osób, do których dowożone będą posiłki, tj. do miejsca zamieszkania podopiecznego na terenie miasta Gorzowa Wielkopolskiego.3. Termin realizacji zamówienia określono na 24 miesiące w okresie od 01/02/2024r. do 31/01/2026r. lub wyczerpania wartości umowy, w zależności od tego, które ze zdarzeń nastąpi jako pierwsze.4. Ilość posiłków : ok 68554 posiłków dla ok 110 podopiecznych. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy:1). nie podlegają wykluczeniu z postępowania zgodnie z punktem VII SWZ2). spełniają warunki udziału w postępowaniu określone przez zamawiającego w ogłoszeniu o zamówieniu dotyczące:2.1 Zdolność do występowania w obrocie gospodarczymZamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku.Ocena spełnienia warunku na podstawie złożonego oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu ( załącznik nr 2 do SWZ) , metodą graniczną spełnia – nie spełnia.2.2. Posiadanie uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej o ile wynika to z odrębnych przepisówZamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku.Ocena spełnienia warunku na podstawie złożonego oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu ( załącznik nr 2 do SWZ) , metodą graniczną spełnia – nie spełnia.2.3. Sytuacji ekonomicznej lub finansowejWykonawca, zobowiązany jest do wykazania, że posiada ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej (OC) w zakresie prowadzonej działalności, związanej z przedmiotem niniejszego zamówienia, na kwotę nie niższą niż 200 000,00 zł (słownie: dwieście tysięcy złotych 0/00 PLN).Spełnienie warunku opisanego powyżej będzie oceniane na podstawie oświadczenia Wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do SWZ).2.4 Zdolności technicznej lub zawodowejZamawiający uzna spełnienie tego warunku jeżeli Wykonawca wykaże, że dysponuje :1) Osobami zdolnymi do wykonania zamówienia:Co najmniej jedną (1) osobą posiadającą kwalifikacje do wykonywania zawodu „kucharz” oraz posiadającą aktualne orzeczenia lekarskie wydane do celów sanitarno-epidemiologicznych.Ocena spełnienia warunku na podstawie złożonego oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu ( załącznik nr 2 do SWZ) oraz oświadczenia / wykaz osób ( załącznik nr 4 do SWZ), metodą graniczną spełnia – nie spełnia.2) Odpowiednim potencjałem technicznym:a) co najmniej 1 ( jednym) samochodem przystosowanym i dopuszczonym przez Powiatowego Inspektora Sanitarnego do przewozu żywności.b) lokalem gastronomicznym/stołówką, który spełnia wymagania dla zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu posiłki tj. posiadającym decyzję właściwego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu i o jego wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowego Inspektora Sanitarnego, zgodnie z wymogami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywieniu (t.j. Dz. U. z 2023, poz.1448):lokal gastronomiczy /stołówka musi zapewniać możliwość jednoczesnego spożywania posiłków przez co najmniej 40 osób;lokal gastronomiczny/ stołówka musi być zlokalizowana w obrębie miasta Gorzowa Wlkp., w miejscu dostępnym, dobrze skomunikowanym;lokal gastronomiczny/stołówka powinna posiadać dostęp dla osób niepełnosprawnych.Ocena spełnienia warunku na podstawie złożonego oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu ( załącznik nr 2 do SWZ) oraz oświadczenia ( załącznik nr 5 do SWZ), metodą graniczną spełnia – nie spełnia.Zamawiający może, na każdym etapie postępowania, uznać, że wykonawca nie posiada wymaganych zdolności, jeżeli zaangażowanie zasobów technicznych lub zawodowych wykonawcy w inne przedsięwzięcia gospodarcze wykonawcy może mieć negatywny wpływ na realizację zamówienia.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2024-01-10
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- „Usługa całodobowego żywienia pacjentów”
Dodano: 2024-03-21 - Przygotowanie, wydawanie i dowożenie gorących posiłków jednodaniowych dla podopiecznych Gorzowskiego Centrum Pomocy Rodzinie
Dodano: 2024-02-18 - „Usługa cateringowa w zakresie przygotowania i dostarczania posiłków jednodaniowych dla uczniów SP2 w roku szkolnym 2023/2024 w okresie luty – czerwiec 2024 ”
Dodano: 2024-01-08 - „Świadczenie usług cateringowych w zakresie żywienia zbiorowego uczniów SP 9 w roku szkolnym 2023/2024”
Dodano: 2023-09-07 - „Usługa cateringowa – przygotowanie oraz dostarczenie gorących posiłków dla dzieci uczęszczających do Przedszkola Nr 4 w Krośnie Odrzańskim ul. Pułaskiego 3”
Dodano: 2023-09-04 - Przygotowywanie i dostarczanie posiłków dla dzieci i młodzieży uczęszczających do Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Sulęcinie w okresie od dnia 01.01.2023 r. do 31.12.2023 r.
Dodano: 2023-01-19 - „Kompleksowe świadczenie usług żywienia pacjentów”
Dodano: 2022-11-09 - dostawy obiadów i napoi posiłków do Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej Centrum Leczenia Dzieci i Młodzieży w Zaborze – 2021/2022,
Dodano: 2022-09-29 - Przygotowanie i dowóz posiłków do Żłobka Gminnego w Drezdenku
Dodano: 2021-01-26 - Przygotowanie i wydanie posiłków dla uczestników projektu „Lepsze jutro II” realizowanego przez Miasto Zielona Góra-Centrum Integracji Społecznej w Zielonej Górze – część V
Dodano: 2021-01-22