Przetargi.pl
„Usługa cateringowa w zakresie przygotowania i dostarczania posiłków jednodaniowych dla uczniów SP2 w roku szkolnym 2023/2024 w okresie luty – czerwiec 2024 ”

Miasto Gorzów Wielkopolski ogłasza przetarg

  • Adres: 66-400 Gorzów Wielkopolski, Zamenhofa 2a
  • Województwo: lubuskie
  • Telefon/fax: tel. +48 957289295 , fax. +48 957289295
  • Data zamieszczenia: 2024-01-08
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miasto Gorzów Wielkopolski
    Zamenhofa 2a
    66-400 Gorzów Wielkopolski, woj. lubuskie
    tel. +48 957289295, fax. +48 957289295
    REGON: 368039497
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sp2.gorzow.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    „Usługa cateringowa w zakresie przygotowania i dostarczania posiłków jednodaniowych dla uczniów SP2 w roku szkolnym 2023/2024 w okresie luty – czerwiec 2024 ”
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych w zakresie przygotowania, dostarczenia gotowych posiłków jednodaniowych dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 2 z Oddziałami Sportowymi w Gorzowie Wielkopolskim.2. Zamawiający planuje że dziennie zapotrzebowanie na posiłki wynosi 110 obiadów.3. Zamawiający planuje, że w okresie od dnia 1 lutego 2024 (planowany przez Zamawiającego dzień rozpoczęcia świadczenia usługi) do dnia 14 czerwca 2024 roku dziennie należy dostarczyć ok. 110 obiadów.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące:1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym; Zamawiający uzna warunek za spełniony w tym zakresie, jeżeli Wykonawca wykaże że posiada aktualny wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie produkcji posiłków od surowca do gotowej potrawy, z możliwością ich transportu w ramachusług cateringowych na podstawie ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o Bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. z 2020 r. poz. 2021) Warunek dotyczący uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej jest spełniony, jeżeli co najmniej jeden z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia posiada uprawnienia do prowadzeniaokreślonej działalności gospodarczej i zrealizuje usługi, do których realizacji te uprawnienia są wymagane,2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów ; Zamawiający nie stawia szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełnienia warunku udziału w postępowaniu w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu;3) w zakresie sytuacji ekonomicznej lub finansowej; Zamawiający nie stawia szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełnienia warunku udziału w postępowaniu w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu;4) w zakresie zdolności technicznej lub zawodowej,a) Zamawiający uzna warunek za spełniony w tym zakresie, jeżeli Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, w tym okresie świadczył co najmniej 2 usługi cateringowe dla szkół i/lub przedszkoli, gdzie ilość dostarczanych posiłków była mnie mniejsza niż 100 obiadów dziennie, potwierdzonych dowodami określającymi czy wykazane usługi zostały wykonane należycie.b) Zamawiający uzna warunek za spełniony w tym zakresie, jeżeli Wykonawca wykaże że dysponuje, bądź będzie dysponował co najmniej jednym (1) pojazdem wpisanym do rejestru, o którym mowa w art.62 ust. 1 pkt.4 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2024-01-17

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach