Przetargi.pl
Przygotowanie i wydanie posiłków dla uczestników projektu „Lepsze jutro II” realizowanego przez Miasto Zielona Góra-Centrum Integracji Społecznej w Zielonej Górze – część V

Gmina Sulechów ogłasza przetarg

  • Adres: 66-100 Sulechów, Plac Ratuszowy
  • Województwo: lubuskie
  • Telefon/fax: tel. 683 851 120 , fax. 683 854 686
  • Data zamieszczenia: 2021-01-22
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Sulechów
    Plac Ratuszowy 6
    66-100 Sulechów, woj. lubuskie
    tel. 683 851 120, fax. 683 854 686
    REGON: 52676500000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.sulechow.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i wydanie posiłków dla uczestników projektu „Lepsze jutro II” realizowanego przez Miasto Zielona Góra-Centrum Integracji Społecznej w Zielonej Górze – część V
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: - Wykonawca zobowiązuje się do realizacji zamó-wienia pn. Przygotowanie i wydanie posiłków dla uczestników projektu „Lepsze jutro II” re-alizowanego przez Miasto Zielona Góra-Centrum Integracji Społecznej w Zielonej Górze – część V, polegającego na przygotowywaniu i wydawaniu posiłków dwudaniowych uczestnikom projektu „Lepsze jutro” (do 6. osób dziennie - dalej "uczestnicy"), w lokalu Wykonawcy na tere-nie miasta Sulechowa, w dni robocze (od poniedziałku do piątku) w godzinach od 14.00 do 15.00, w maksymalnej ilości do 498 posiłków, w okresie: 1) od 4 stycznia do 29 stycznia 2021 r. (19 dni roboczych) – 114 posiłków, 2) od 1 lutego do 26 lutego 2021 r. (20 dni roboczych) – 120 posiłków, 3) od 1 marca do 31 marca 2020 r. (23 dni robocze) – 138 posiłków, 4) od 1 kwietnia do 30 kwietnia 2020 r. (21 dni robocze) – 126 posiłków, z zastrzeżeniem postanowień ust. 2 poniżej. - Określone powyżej ilości posiłków są wartościami maksymalnymi. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia ilości posiłków w zależności od terminu rozpoczęcia realizacji umowy, liczby osób uprawnionych do otrzymywania posiłków oraz osób obecnych w danym dniu na zajęciach. Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości przewidzianych posiłków. Wykonawca przyjmuje powyższe do wiadomości i zrzeka się wszelkich roszczeń w tym względzie. - Wykonawca zobowiązuje się do: 1) przygotowania, przechowywania i wydawania uczestnikom posiłków w lokalu gastrono-micznym określonym w § 3 ust. 1 projekcie umowy, zgodnie z zasadami określonymi w obowiązujących przepisach, a w szczególności w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 1541 - tekst jednolity ze zmia-nami), rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków do żywności, Rozporządzeniu (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz.U. UE L 139 z dnia 30 kwietnia 2004 r.) oraz innych obowiązujących przepisów w zakresie żywienia; 2) przestrzegania realizacji zaleceń Sanepidu, Państwowej Inspekcji Pracy, służb ppoż, sys-temu HACCP; itp.; 3) przygotowywania, przechowywania i wydawania posiłków z zachowaniem wymogów sa-nitarno-epidemiologicznych w zakresie personelu i warunków produkcji oraz ponoszenia odpowiedzialności za ich przestrzeganie. Personel Wykonawcy musi posiadać odpowied-nie zaświadczenia dokumentujące dopuszczenie do pracy przy żywieniu zbiorowym oraz ważne książeczki zdrowia dla celów sanitarno-epidemiologicznych. - Lokal gastronomiczny w Sulechowie, w którym będą przygotowywane (i wydawane) posiłki, oraz w którym będzie konsumpcja posiłków przez uczestników, musi spełniać wszystkie wymagania stawiane w tym zakresie zakładom zbiorowego żywienia przez właściwą stację sanitarno- epidemiologiczną i na tę okoliczność Wykonawca przedłoży aktualną decyzję powiatowego inspektora sanitarnego zatwierdzającą zakład do prowadzenia działalności gastronomicznej objętej przedmiotem zamówienia. - Wykonawca oświadcza, że lokal gastronomiczny, o którym mowa w § 3, ust. 1 projektu umowy obejmuje cały okres realizacji umowy,. - Wykonawca oświadcza, że lokal gastronomiczny, w którym będą wydawane obiady spełnia wymagania określone w postępowaniu, tj. 1) jest wyposażony we wszystkie niezbędne do wykonania zamówienia urządzenia i sprzęt, a w szczególności w niezbędną zastawę stołową, stoły, krzesła, miejsce do powieszenia wierzchniej odzieży, toaletę, 2) posiada zaplecze techniczne zapewniające utrzymanie obiadów w odpowiednio wysokiej temperaturze przez cały czas ich wydawania, 3) powierzchnia lokalu, wyposażenie w stoły i krzesła, umożliwia swobodną konsumpcję posiłków równocześnie co najmniej 6 (sześciu) osobom. - Wykonawca zobowiązuje się utrzymać w czystości salę konsumpcyjną i jej zaplecze przez cały czas wydawania posiłków. - Wykonawca zobowiązuje się do przygotowywania i wydawania posiłków według następujących zasad: 1) wydawanie ciepłych posiłków - przez ciepły posiłek Zamawiający rozumie każdy posiłek, którego temperatura jest nie niższa niż 63oC, 2) posiłki muszą odpowiadać normom odżywczym obowiązującym w tzw. punktach zbiorowego żywienia, 3) posiłki powinny być przygotowane w dniu ich wydania, zgodnie z zasadami ra-cjonalnego żywienia, sporządzone z pełnowartościowych produktów, z uwzględnieniem świeżych warzyw sezonowych, posiadających aktualne terminy ważności, 4) posiłek powinien być wydawany w formie dwudaniowej tzn. zupy – 400 g oraz drugiego dania mięsnego lub jarskiego – 300 g (do wyboru przez uczestnika). - Każdego dnia obowiązywania umowy upoważniony przedstawiciel Zamawiającego kontaktował się będzie z Wykonawcą z odpowiednim wyprzedzeniem celem wskazania czy uczestnicy korzystać będą w danym dniu z posiłków, sprecyzowania liczby uczestników, którzy danego dnia korzystać będą z posiłków oraz dokonania wyboru stosownie do pkt. 4) powyżej. Wykonawca zobowiązany jest zastosować się do informacji wskazanych przez Zamawiającego zgodnie z postanowieniem poprzedzającym. - Posiłki wydawane będą uczestnikom za okazaniem bonów dostarczonym im przez Zamawia-jącego. Wykonawca zobowiązany jest zatrzymać bony, o których mowa powyżej, i załączyć ich komplet do rozliczenia z Zamawiającym. Bony stanowią wyłączny dowód wydania uczestnikom posiłków. 2. Zgodnie z treścią oferty Wykonawcy przedmiotu zamówienia realizowany będzie przez ……… (liczba) osoby zatrudnione na podstawie umowy o pracę w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeks pracy (Dz. U. z 2020 r., poz. 1320 z późn. zm.), w przeliczeniu na pełny etat. 3. Zatrudnienie osób, o których mowa w ust. 1, trwać będzie przez cały okres realizacji zamówienia z zastrzeżeniem ust. 3 w paragrafie 7 projektu umowy. 4. W przypadku niezatrudniania przy realizacji zamówienia osób, o których mowa w ust. 11, w określonej w nim liczbie lub rozwiązania z nimi stosunku pracy, Wykonawca zobowiązany będzie do zapłaty kary umownej za każdą niezatrudnioną osobę, w przeliczeniu na pełny etat (wobec liczby wymaganej zgodnie z ust. 1 powyżej) w wysokości minimalnego wynagrodzenia za pracę, o którym mowa ustawie z dnia 10 października 2002 r. o minimalnym wynagrodzeniu za pracę (Dz. U. z 2018 r. poz. 2177 z późn. zm.), obowiązującego na dzień dokonania naruszenia. Kara umowna będzie naliczana za każdy miesiąc, w którym osoby te nie były zatrudnione (choćby przez część miesiąca), chyba że okoliczność, o której mowa powyżej, wystąpiła z przyczyn nie leżących po stronie Wykonawcy i na zwolnione stanowisko została niezwłocznie zatrudniona inna osoba spełniająca warunki, o których mowa w ust. 3 powyżej. 5. Obowiązek wykazania okoliczności, o których mowa w ust. 13 powyżej, usprawiedliwiających przejściowe niezatrudnienie osób, o których mowa w ust. 11, będzie spoczywał na Wykonawcy. 6. Zamawiający ma prawo samodzielnie lub za pośrednictwem odpowiednich organów, w każdym momencie realizacji zamówienia, do kontroli sposobu wykonywania zamówienia przez Wykonawcę. Kontrola odbywać się będzie w miejscu realizacji zamówienia i ma na celu weryfikację rzeczywistych warunków jego wykonywania, w szczególności weryfikację udziału wskazanych przez Wykonawcę w ofercie osób w wykonywaniu zamówienia. 7. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych i/lub częściowych. 8. Zamawiający nie przewiduje udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust 1 pkt 6 i 7n ustawy Prawo zamówień publicznych 9. Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych. 10. Zamawiający nie będzie dokonywał wyboru oferty najkorzystniejszej z zastosowaniem aukcji elektronicznej.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach