Przetargi.pl
USŁUGA KATERINGOWA ZBIOROWEGO ŻYWIENIA GOTOWYCH POSIŁKÓW DLA DZIECI PRZEDSZKOLNYCH W WIEKU 2,5 - 6 LAT UCZĘSZCZAJĄCYCH DO MIEJSKIEGO PRZEDSZKOLA NR 1 W BOCHNI

Miejskie Przedszkole Nr 1 ogłasza przetarg

  • Adres: 32-700 Bochnia, ul. gen. T. Jakubowskiego 12
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 0-14 612 60 94 , fax. 0-14 612 60 94
  • Data zamieszczenia: 2010-11-22
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejskie Przedszkole Nr 1
    ul. gen. T. Jakubowskiego 12 12
    32-700 Bochnia, woj. małopolskie
    tel. 0-14 612 60 94, fax. 0-14 612 60 94
    REGON: 12072456400000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: miejskie przedszkole

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    USŁUGA KATERINGOWA ZBIOROWEGO ŻYWIENIA GOTOWYCH POSIŁKÓW DLA DZIECI PRZEDSZKOLNYCH W WIEKU 2,5 - 6 LAT UCZĘSZCZAJĄCYCH DO MIEJSKIEGO PRZEDSZKOLA NR 1 W BOCHNI
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest: katering- przygotowanie i dostawa wyżywienia (3 posiłków+ kompot) dla dzieci przedszkolnych. Wykonawca zobowiązany jest do wykonania i dostawy gotowych posiłków dla dzieci przebywających w Miejskim Przedszkolu nr 1 w Bochni, ul. Jakubowskiego 12, 32-700 Bochnia. Szacunkowa dzienna ilość wydanych posiłków nie więcej niż 125 (przewiduje się, że w okresie realizacji usług żywieniowych będzie z nich korzystała grupa do 125 dzieci- część dzieci nie skorzysta z trzeciego posiłku- podwieczorka dzieci zapisane przez rodziców na 6 godzin). Zamawiający informuje, że wskazana powyżej ilość ma charakter szacunkowy, a rzeczywista ilość dziennych zestawów wynikać będzie z bieżących potrzeb Zamawiającego i uzależniona będzie od obecności dzieci w przedszkolu. W związku z powyższym zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia wartości umowy. Z tego względu Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia. Dostaw posiłków należy dokonać w dni robocze w czasie pracy Zamawiającego w miesiącach od 03 stycznia 2011 r. do 30 grudnia 2011 r. z wyjątkiem miesiąca lipca i sierpnia- okres przerwy wakacyjnej. Wykonawca zobowiązany będzie: A. zapewnić posiłki we wszystkie dni pracy przedszkola, 3 razy dziennie zgodnie z poniższymi zasadami: śniadanie- 8.30, obiad - 11.30, podwieczorek - 14.00. Obiad składa się zawsze z pierwszego, drugiego dania i podawany jest jeszcze napój tak samo na podwieczorek i na śniadanie. Chyba, ze na kolację jest np. jogurt, lub owoce to napoju może nie być. B. wykonawca dostarcza dla dzieci jeden raz dziennie kompot, sok lub herbatę o godz. 10.00. C. ilość posiłków będzie uzależniona od frekwencji dzieci- zapotrzebowanie na dany dzień w przypadku śniadania składane będzie przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego do godz. 8:00 każdego dnia, w przypadku obiadu i podwieczorka do godz. 10:30. D. jadłospis powinien być układany przez Wykonawcę na okres co najmniej 7 dni i zatwierdzany przez Zamawiającego, (zaleca się różnorodność i niepowtarzalność dziennych zestawów żywieniowych). Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą wiążące dla Wykonawcy. E. posiłki należy dostarczać na własny koszt w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Pomiar temperatury odbywać się będzie w momencie przekazywania posiłków dzieciom na talerze, dla dań gorących temperatura powinna wynosić co najmniej 63C. F. Wykonawca zapewni pracownika do dostawy posiłków. G. pojemniki, termosy muszą być zamykane szczelnie, tak aby podczas transportu posiłki w formie płynnej nie ulegały rozlaniu. H. po zakończeniu pory wydawania posiłków Wykonawca odbierze odpady pokonsumpcyjne, brudne naczynia służące do dostarczenia i przechowywania żywności z siedziby Zamawiającego oraz zapewni we własnym zakresie ich mycie i dezynfekcję we własnych pomieszczeniach zgodnie z zasadami i przepisami sanitarnymi i mikrobiologicznymi oraz normami HACCP. I. posiłki muszą być wykonywane z naturalnych produktów metodą tradycyjną, nie można używać produktów typu instant oraz gotowych produktów, np. mrożone pierogi, klopsy, gołąbki itp., masło musi być extra świeże, nie można używać produktów masłopodobnych. J. Wędliny mają być wysokiej jakości, mają nie zawierać dodatków skrobi, soi, mięso nie może być MMO - mięso mechanicznie odkostnione. K. Wykonawca jest zobowiązany do pobierania i przechowywania próbek podanych posiłków w specjalnie przeznaczonych do tego lodówkach przez okres 72 godz. od upływu dnia podania - pobór próbek i ich przechowywanie zgodnie z wymogami Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007 roku w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego. L. zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania kontroli w trakcie przygotowania posiłków w miejscu ich produkcji wskazanym przez Wykonawcę. M. za uchybienia ujawnione w trakcie kontroli np. Sanepidu wynikające ze świadczonej przez Wykonawcę usługi, której następstwem będą m. in. mandaty, kary odpowiada Wykonawca. N. wszelkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami żywieniowymi wg Instytutu Żywienia i Żywności, jak również przepisami prawa w zakresie higieny żywienia norm HCCAP oraz wewnętrznymi przepisami Zamawiającego. O. do przestrzegania normatywnych wartości energetycznych, wartości odżywczych i smakowych potraw oraz przygotowania ich zgodnie z prawnymi regulacjami o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia, przy równoczesnym zapewnieniu urozmaicenia posiłków w związku z sezonowością i świętami. P. do zachowania diety bezmlecznej i bezglutenowej oraz innych diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb dzieci, zgodnie z informacją otrzymaną od Zamawiającego
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553200009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.um.bochnia.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach