Przedsiębiorstwo Usługowo-Handlowo-Produkcyjne LECH Sp. z o.o. ogłasza przetarg
- Adres: 15-110 Białystok, ul. Kombatantów 4
- Województwo: podlaskie
- Telefon/fax: tel. 085 6539800 , fax. 085 6539800
- Data zamieszczenia: 2012-10-02
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Przedsiębiorstwo Usługowo-Handlowo-Produkcyjne LECH Sp. z o.o.
ul. Kombatantów 4 4
15-110 Białystok, woj. podlaskie
tel. 085 6539800, fax. 085 6539800
REGON: 05000147200000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.lech.net.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługa dostarczania posiłków profilaktycznych - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1.Przedmiotem zamówienia jest usługa dostarczania posiłków profilaktycznych w łącznej maksymalnej ilości 9788 sztuk w okresie od 01.11.2012r. do 31.03.2013r, zgodnie z dyspozycjami Zamawiającego : a) Do Zakładu Utylizacji Odpadów Komunalnych w Hryniewiczach w łącznej ilość 5628 sztuk: - od poniedziałku do piątku - do 49 posiłków o godz. 9.15, - do 5 posiłków o godz. 17.15 - w soboty- - do 3 posiłki o godz. 9.15 b) Na Targowisko Miejskie w Białymstoku przy ul. Kawaleryjskiej w łącznej ilości 4160 sztuk - od poniedziałku do piątku - do 30 posiłków o godz. 9.00 - w soboty, niedziele i święta -do 16 posiłków o godz. 9.00 - w każdy dzień tygodnia - do 2 posiłków o godz. 17.00 Podane ilości posiłków stanowią maksymalną ilość przewidzianą do dostarczenia w terminie realizacji umowy. Zamawiający informuje, iż w rzeczywistości w zależności od potrzeb ilości te mogą być mniejsze. W takim przypadku Wykonawcy nie będą przysługiwać żadne roszczenia wobec Zamawiającego. O dokładnej liczbie posiłków przedstawiciel Zamawiającego będzie powiadamiał Wykonawcę każdego dnia rano do godziny 8.00 albo o innej godzinie uzgodnionej z Wykonawcą. 2.Każdy zestaw powinien posiadać wartość kaloryczną nie mniej niż 1000 kcal i zawierać: a)ok. 50-55% węglowodanów, b)ok. 30-35% tłuszczów, c)ok. 15% białka 4.Normy te określa rozporządzenie Rady Ministrów z dn. 28 maja 1996 r. w sprawie profilaktycznych posiłków i napojów (Dz.U. nr 60 poz. 279). 5.Wykonawca będzie zobowiązany do dostarczania posiłków profilaktycznych we wskazanych godzinach transportem Wykonawcy do miejsc wskazanych przez Zamawiającego na własny koszt wliczony w cenę posiłku: 1/ w naczyniach zbiorczych, wraz z dostawą odpowiedniej ilości sztućców - dotyczy Zakładu Utylizacji Odpadów Komunalnych w Hryniewiczach, 2/ posiłków zapakowanych w miejscu przyrządzenia w jednorazowe, hermetycznie zamknięte naczynia, wraz z dostawą odpowiedniej ilości sztućców - dotyczy Targowiska Miejskiego w Białymstoku przy ul. Kawaleryjskiej 6.Zamawiający będzie odpowiedzialny za wydawanie posiłków uprawnionym pracownikom ( dot. ZUOK i TM). 7.Zamawiający zastrzega, że podane godziny dostaw posiłków mogą ulec zmianie po konsultacji z wybranym przedstawicielem Wykonawcy. 8.Cena netto za jeden posiłek będzie niezmienna przez cały okres realizacji zamówienia. 9.Wykonawca będzie zobowiązany do przygotowywania posiłków zgodnie z jadłospisem stanowiącym załącznik nr 5 do SIWZ. 10.Wykonawca zobowiązany jest do przestrzegania składu posiłków, wartości kalorycznej i odżywczej oraz przestrzegania, aby poszczególne dania nie występowały częściej niż raz w tygodniu. 11.Wykonawca, co trzy tygodnie, może przedstawiać do akceptacji przedstawiciela Zamawiającego jadłospis inny niż opisany w załączniku nr 5 do SIWZ (jadłospis przedstawiony musi być co najmniej na dwa dni przed datą zmiany jadłospisu). Zamawiający zastrzega sobie prawo nie wyrażenia zgody na zmianę jadłospisu w stosunku do załącznika nr 5 do SIWZ , zwłaszcza jeśli propozycja Wykonawcy nie będzie spełniała kryterium kaloryczności albo gramatury. 12.Obowiązkiem wykonawcy będzie dostawa posiłków o najwyższym standardzie na bazie produktów najwyższej jakości, wyklucza się posiłki na bazie półproduktów, dostarczane posiłki muszą być świeże. 13.Wykonawca dostarczać będzie sporządzone posiłki samochodem przystosowanym do przewożenia posiłków. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555200001
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 5 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.lech.net.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usług cateringowych na potrzeby Urzędu Marszałkowskiego Województwa Podlaskiego w Białymstoku.
Dodano: 2016-04-15 - Świadczenie usług cateringowych na potrzeby Urzędu Marszałkowskiego Województwa Podlaskiego w Białymstoku
Dodano: 2015-04-01 - Przetarg nieograniczony na zapewnienie cateringu na organizowanych dodatkowych formach doskonalenia nauczycieli realizowanych w ramach projektu Doskonalenie nauczycieli ukierunkowane na sukces szkoły/przedszkola współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki
Dodano: 2015-03-09 - Przetarg nieograniczony na zapewnienie cateringu na organizowanych formach doskonalenia nauczycieli realizowanych w ramach projektu Doskonalenie nauczycieli ukierunkowane na sukces szkoły/przedszkola współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki
Dodano: 2014-10-17 - świadczenie usług cateringowych
Dodano: 2014-08-29 - Usługa cateringowa w ramach organizowanych imprez sportowych przez Ośrodek Sportu i Rekreacji w Suwałkach.
Dodano: 2014-03-18 - Przetarg nieograniczony na dostawę artykułów spożywczych, obsługę konferencji i spotkań roboczych oraz zapewnienie cateringu na organizowanych formach doskonalenia nauczycieli realizowanych w ramach projektu Doskonalenie nauczycieli ukierunkowane na sukces szkoły/przedszkola współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki
Dodano: 2014-01-19 - świadczenie usług cateringowych
Dodano: 2013-12-05 - Dostawa obiadów do punktu żywieniowego do Zespołu Szkół im. Jana Pawła II w Kleosinie
Dodano: 2013-11-14 - zakup posiłków wraz z dostawą dla dzieci uczęszczających do Punktu Wychowania Przedszkolnego na terenie Gminy Mały Płock zlokalizowanego w Kątach w ramach Projektu Wesołe Przedszkole
Dodano: 2013-09-25