Przetargi.pl
Przetarg nieograniczony na dostawę artykułów spożywczych, obsługę konferencji i spotkań roboczych oraz zapewnienie cateringu na organizowanych formach doskonalenia nauczycieli realizowanych w ramach projektu Doskonalenie nauczycieli ukierunkowane na sukces szkoły/przedszkola współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki

Miejski Ośrodek Doradztwa Metodycznego ogłasza przetarg

  • Adres: 15-476 Białystok, ul. Poleska 27
  • Województwo: podlaskie
  • Telefon/fax: tel. 85 6642351, 869 12 50 , fax. 85 664 23 51 wew. 15
  • Data zamieszczenia: 2014-01-19
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Doradztwa Metodycznego
    ul. Poleska 27 27
    15-476 Białystok, woj. podlaskie
    tel. 85 6642351, 869 12 50, fax. 85 664 23 51 wew. 15
    REGON: 05223690800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.modm.bialystok.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przetarg nieograniczony na dostawę artykułów spożywczych, obsługę konferencji i spotkań roboczych oraz zapewnienie cateringu na organizowanych formach doskonalenia nauczycieli realizowanych w ramach projektu Doskonalenie nauczycieli ukierunkowane na sukces szkoły/przedszkola współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Część I - Dostawa do siedziby 52 placówek oświatowych, w których realizowany jest przedmiotowy projekt (wykaz znajduje się w Załączniku nr 4 do SIWZ) artykułów spożywczych na poczęstunek kawowy do dnia 15.02.2014 r. Zakres zamówienia obejmuje: Kawa rozpuszczalna, 100 % kawy naturalnej, op.- słoik szklany, waga kawy w słoiku: 200 g - 104 szt. (2 szt./placówkę) Kawa rozpuszczalna, 100 % kawy naturalnej, z naturalną kawową pianką, op.- słoik szklany, waga kawy w słoiku: 200 g - 52 szt. (1 szt./placówkę) Kawa drobno mielona w opakowaniu 500g - 156 szt. (3 szt./placówkę) Herbata ekspresowa, czarna, liść, bez dodatków, w op. 200g, w saszetkach ze sznurkiem i zawieszką - 104 szt. (2 szt./placówkę) Herbata ekspresowa zielona, liść, bez dodatków, w op. 20szt. x 2 g, w saszetkach ze sznurkiem i zawieszką (etykietą) - 104 szt. (2 szt./placówkę) Herbata ekspresowa owocowa o smaku czarna porzeczka w opakowaniu 25 okrągłych torebek po 2 g - 156 szt. (3 szt./placówkę) Pierniki w kształcie serca nadziewane masą o smaku owocowym, w polewie czekoladowej 2,5 kg - 52 szt. (1 szt./placówkę) Biszkopty okrągłe z galaretką o smaku malinowym (min. 52%), oblane czekoladą od strony galaretki, op. min. 294 g - 260 szt. (5 szt./placówkę) Wafle z kremem orzechowym w polewie czekoladowej opakowanie 2,30 kg - 52 szt. (1 szt./placówkę) Ciasteczka z nadzieniem o smaku wiśniowym pakowane po 160 g - 104 szt. (2 szt./placówkę) Herbatniki w polewie kakaowej, opakowanie 1,7 kg - 52 szt. (1 szt./placówkę) Ciasteczka z orzechami i słonecznikiem, op. 300 g - 156 szt. (3 szt./placówkę) Herbatniki z kremem o smaku kokosowym oraz kuwerturą czekoladową opakowanie 770 g - 52 szt. (1 szt./placówkę) Herbatniki korzenne, opakowanie 2.5 kg - 52 szt. (1 szt./placówkę) Pierniki precle w czekoladzie (czekolada min, 17%), opakowanie 1 kg - 52 szt. (1 szt./placówkę) Kubki termiczne jednorazowe 250 ml ,opakowanie po 25 szt. - 260 szt. (5 szt./placówkę) Cukier w saszetkach w opakowaniu zbiorczym 200 x 5g w opakowaniu 1 kg - 52 szt. (1 szt./placówkę) Śmietanka do kawy, sypana w opakowaniu 100 saszetek w opakowaniu - 52 szt. (1 szt./placówkę) Mieszadełka plastikowe w opakowaniu 1000 szt. - 52 szt. (1 szt./placówkę) Część II - Obsługa czterech konferencji/spotkań roboczych polegająca na zapewnieniu sali konferencyjnej (wyposażonej w min. rzutnik multimedialny, tablicę flipchart, stoły i krzesła) dla minimum 80 osób na terenie miasta Białegostoku (w granicach administracyjnych) w miesiącach: luty, czerwiec, wrzesień 2014 r., oraz czerwiec 2015r.) oraz zapewnienie uczestnikom lunchu w postaci bufetu szwedzkiego kanapki wykwintne z łososiem, tatarem, salami i jajem przepiórczym160 szt. słone ciasteczka francuskie z łososiem i warzywami 80 szt. tartinki z pastami: serowo - koperkową, paprykową, szynkową 160 szt. pikantne babeczki z pastą serową, z szynką i z oliwkami, z jajkiem przepiórczym 160 szt. pikantne babeczki z kaparami 80 szt. krakers z grillowanymi krewetkami 80 szt. koreczki serowo - oliwkowe 160 szt. sałatka z kurczakiem na kruchych babeczkach 80 szt. sałatka gyros 4000g sałatka grecka 4000g roladki z szynki z musem chrzanowym 80 szt. rolada z kurczaka z orzechami 1600g pasztet z królika z jajem przepiórczym 1600g terrina z łososia dwukolorowa 1600g jaja faszerowane w trzech smakach (z oliwkami, z papryką, żółte) 80 szt pieczywo mieszane ciasta, ciasteczka, babeczki 8000 g soki owocowe 16 l woda mineralna z cytryną w dzbankach 16 l kawa/herbata. Termin realizacji: Zamawiający przekaże Wykonawcy informację na temat terminu, godzin i liczby uczestników na siedem dni przed realizacją zamówienia. Część III - Obsługa cateringowa w ramach organizowanych form doskonalenia nauczycieli (52 grupy szkoleniowe x 10-25osób x 3 dni szkoleniowe) polegająca na zapewnieniu: Obiadu dwudaniowego podanego w pełnej zastawie według poniższej gramatury posiłków: Zupa (pomidorowa, grzybowa, jarzynowa) - minimum 300g/osobę. Drugie danie wybrane spośród: makaron penne ze szpinakiem, kurczakiem, z suszonymi pomidorami, kurczak z pieca , pierogi różne - porcje po 200 g) , mięso, ryba- porcje minimum 150g do 170g. Surówka- minimum 140 g/osobę. Dodatki skrobiowe(ziemniaki w formie frytek, cząstek ziemniaków - minimum 200 g/osobę). Podany posiłek musi być gorący. Owoców: Owoce sezonowe min. 3 rodzaje - 400 g na osobę Napojów zimnych: woda mineralna gazowana min. 500 ml na osobę, woda mineralna niegazowana min. 500 ml na osobę Napojów gorących: kawa rozpuszczalna min. 450 ml/osobę, herbata czarna min. 450 ml/osobę, mleko do kawy min. 50 gram na osobę ( mleko w kartonie), cytryny świeże (pokrojone w plastry) min 2 plasterki/osobę, cukier min. 10 gr. Bufetu deserowego: ciasteczka mini francuskie z owocem - jabłko min 1 szt. na osobę x gramatura min 50g, ciasteczka mini francuskie z owocem - wiśnia min 1 szt. na osobę x gramatura min. 50g, pączki, drożdżówki min. 1 szt. na osobę waga produktu min 60 g, ciasteczka kruche deserowe - mieszanka koktajlowe min. 10 dag na osobę. Zamawiający nie dopuszcza podawania obiadów w pojemnikach/na talerzach jednorazowych z tworzyw sztucznych. Wykonawca odpowiedzialny będzie również za przygotowanie dekoracji stołów (obrusy i serwetki w uzgodnionych kolorach), dowóz na miejsce spotkania i obsługę (przygotowanie i sprzątnięcie). Zamawiający udostępni wykonawcy pomieszczenia wyposażone m.in. w stoły, w których organizowane będzie zamówienie. Zamówienie zostanie zrealizowane w siedzibach 52 placówek oświatowych zlokalizowanych na terenie Miasta Białegostoku. Zamawiający przekaże Wykonawcy, na siedem dni przed, informację o terminie, godzinach, miejscu, a na 3 dni przed również liczbę uczestników, na rzecz których będzie realizowane zamówienie. Zamawiający zastrzega możliwość realizacji zamówienia w tym samym czasie w więcej niż jedna placówkach oświatowych. Do obliczenia ceny ofertowej należy przyjąć średnią liczbę uczestników na dzień szkoleniowy: 20 os. a obliczenia wykonać według wzoru: 20os./gr. x 3 dni szkoleniowe x 52 grupy x cena ofertowa za os. = cena ofertowa za realizację zamówienia. Zamawiający podzielił przedmiot zamówienia na 3 części. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną, kilka lub wszystkie części.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555200001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.modm.bialystok.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach