Przetargi.pl
Usługa dostarczania posiłków profilaktycznych

Przedsiębiorstwo Usługowo-Handlowo-Produkcyjne LECH Sp. z o.o. ogłasza przetarg

  • Adres: 15-110 Białystok, ul. Kombatantów 4
  • Województwo: podlaskie
  • Telefon/fax: tel. 085 6539800 , fax. 085 6539800
  • Data zamieszczenia: 2011-09-29
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Przedsiębiorstwo Usługowo-Handlowo-Produkcyjne LECH Sp. z o.o.
    ul. Kombatantów 4 4
    15-110 Białystok, woj. podlaskie
    tel. 085 6539800, fax. 085 6539800
    REGON: 05000147200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.lech.net.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa dostarczania posiłków profilaktycznych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiotem zamówienia jest usługa dostarczania posiłków profilaktycznych w łącznej maksymalnej ilości 10801 sztuk w okresie od 01.11.2011r. do 31.03.2012r, zgodnie z dyspozycjami Zamawiającego : a) Do Zakładu Utylizacji Odpadów Komunalnych w Hryniewiczach w łącznej ilość 7521 sztuk: - od poniedziałku do piątku - do 66 posiłków o godz. 9.15, - do 5 posiłków o godz. 17.15 - w soboty- - do 3 posiłki o godz. 9.15 b) Na Targowisko Miejskie w Białymstoku przy ul. Kawaleryjskiej w łącznej ilości 3280 sztuk - od poniedziałku do piątku - do 22 posiłków o godz. 9.00 - w soboty, niedziele i święta -do 14 posiłków o godz. 9.00 - w każdy dzień tygodnia - do 2 posiłków o godz. 17.00 Podane ilości posiłków stanowią maksymalną ilość przewidzianą do dostarczenia w terminie realizacji umowy. Zamawiający informuje, iż w rzeczywistości w zależności od potrzeb ilości te mogą być mniejsze. W takim przypadku Wykonawcy nie będą przysługiwać żadne roszczenia wobec Zamawiającego. O dokładnej liczbie posiłków Zamawiający będzie powiadamiał Wykonawcę każdego dnia rano do godziny 8.00 albo o innej godzinie uzgodnionej z Wykonawcą. 2.Wykonawca zobowiązuje się do sporządzania posiłków profilaktycznych zgodnie z jadłospisem, sporządzonym na podstawie wzoru stanowiącego załącznik nr 5 do IDW. 3.Każdy zestaw powinien posiadać wartość kaloryczną nie mniej niż 1000 kcal i zawierać: a)Ok. 50-55% węglowodanów, b)Ok. 30-35% tłuszczów, c)Ok. 15% białka Normy te określa rozporządzenie Rady Ministrów z dn. 28 maja 1996 r. w sprawie profilaktycznych posiłków i napojów (Dz.U. nr 60 poz. 279). Wykonawca będzie zobowiązany do dostarczania posiłków profilaktycznych we wskazanych godzinach transportem Wykonawcy do miejsc wskazanych przez Zamawiającego na własny koszt wliczony w cenę posiłku: 1/ w naczyniach zbiorczych, wraz z dostawą odpowiedniej ilości sztućców - dotyczy Zakładu Utylizacji Odpadów Komunalnych w Hryniewiczach, 2/ posiłków zapakowanych w miejscu przyrządzenia w jednorazowe, hermetycznie zamknięte naczynia, wraz z dostawą odpowiedniej ilości sztućców - dotyczy Targowiska Miejskiego w Białymstoku przy ul. Kawaleryjskiej Zamawiający będzie odpowiedzialny za wydawanie posiłków uprawnionym pracownikom ( dot. ZUOK i TM). Zamawiający zastrzega, że podane godziny dostaw posiłków mogą ulec zmianie po konsultacji z wybranym Wykonawcą. Cena netto za jeden posiłek będzie niezmienna przez cały okres realizacji zamówienia . 5.Wykonawca zobowiązany jest do przestrzegania składu posiłków, wartości kalorycznej i odżywczej oraz przestrzegania, aby poszczególne dania nie występowały częściej niż raz w tygodniu. 6.Obowiązkiem Wykonawcy będzie przedstawianie do akceptacji Zamawiającego najpóźniej w każdy czwartek propozycji jadłospisu (uwzględniającego postanowienia punktów 3 - 5 ) na tydzień następny, 7.Obowiązkiem wykonawcy będzie dostawa posiłków o najwyższym standardzie na bazie produktów najwyższej jakości, wyklucza się posiłki na bazie półproduktów, 8.Dostarczane posiłki muszą być świeże, 9.Wykonawca dostarczać będzie sporządzone posiłki samochodem przystosowanym do świadczenia usług cateringowych.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555200001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.lech.net.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach