Przetargi.pl
Usługa dostarczania posiłków dla pacjentów SPZOZ w Gostyniu

SAMODZIELNY PUBLICZNY ZESPÓŁ OPIEKI ZDROWOTNEJ W GOSTYNIU ogłasza przetarg

  • Adres: 63-800 Gostyń, pl. Karola Marcinkowskiego 8 lokal 9
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2023-11-09
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: SAMODZIELNY PUBLICZNY ZESPÓŁ OPIEKI ZDROWOTNEJ W GOSTYNIU
    pl. Karola Marcinkowskiego 8 lokal 9
    63-800 Gostyń, woj. wielkopolskie
    REGON: 411050155
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpitalgostyn.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa dostarczania posiłków dla pacjentów SPZOZ w Gostyniu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest: Usługa dostarczania posiłków dla pacjentów SPZOZ w Gostyniu
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55520000-1
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące:a) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym – Zamawiający nie wyznacza warunku w tym zakresie,b) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów – Zamawiający nie wyznacza warunku w tym zakresie;c) Sytuacji ekonomicznej lub finansowej – warunek zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże się ubezpieczeniem od odpowiedzialności cywilnej na sumę gwarancyjną nie mniejszą niż 500.000,00 zł.;d) kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej – warunek zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże potwierdzenie posiadania wpisu do rejestru zakładów, o których mowa w art. 61 i art. 62 ustawy z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. 2023 r. poz. 1448 ze zm.) prowadzonego przez właściwego powiatowego inspektora sanitarnego;10e) zdolności technicznej lub zawodowej:1. w zakresie zdolności technicznej – warunek zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że posiada co najmniej jeden zakład przygotowujący posiłki w odległości od siedziby Zamawiającego zapewniający dowóz ciepłych posiłków do Zamawiającego, który jest zaopiniowany przez Państwowego Inspektora Sanitarnego;2. w zakresie zdolności technicznej – warunek zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że posiada co najmniej jeden środek transportu do przewozu żywności, który został zaopiniowany przez Państwowego Inspektora Sanitarnego;3. w zakresie zdolności technicznej – warunek zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że wdrożył i stosuje system zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP w miejscu, gdzie będzie realizowana usługa dla Zamawiającego (w zakresie produkcji posiłków).4. w zakresie zdolności zawodowej – warunek zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert w niniejszym postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wykonał należycie, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych wykonuje, co najmniej 1 usługę żywienia pacjentów szpitali lub pensjonariuszy DPS o wartości nie mniejszej niż 300.000,00 zł brutto każda wraz z podaniem wartości, przedmiotu, dat wykonania, podmiotów na rzecz których usługa była świadczona oraz załączenia dowodów określających czy te usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa powyżej mogą być np. referencje bądź inne dokumenty (np. protokół odbioru usługi) wystawione przez podmiot, na rzecz którego usługi były lub są wykonywane.5. w zakresie zdolności zawodowej – Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże zatrudnienie co najmniej 1 osoby z kwalifikacjami dietetyka (posiadającego wyższe wykształcenie z zakresu dietetyki lub pokrewne) ze stażem pracy w żywieniu zbiorowym co najmniej 2 lata6. w zakresie zdolności zawodowej – Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże zatrudnienie co najmniej 1 osoby z kwalifikacjami kucharza ze stażem pracy w żywieniu zbiorowym co najmniej 2 lata
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-11-17

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach