Przetargi.pl
ŚWIADCZENIE USŁUG CATERINGOWYCH W WYNAJĘTYCH OD ZAMAWIAJĄCEGO POMIESZCZENIACH DLA WYCHOWANKÓW I UCZNIÓW PRZEBYWAJĄCYCH W INTERNACIE ZESPOŁU SZKÓŁ ROLNICZYCH IM. GEN. JÓZEFA WYBICKIEGO W GRABONOGU

ZESPÓŁ SZKÓŁ ROLNICZYCH IM. GEN. JÓZEFA WYBICKIEGO ogłasza przetarg

  • Adres: 63-820 Piaski, GRABONÓG
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2024-05-29
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: ZESPÓŁ SZKÓŁ ROLNICZYCH IM. GEN. JÓZEFA WYBICKIEGO
    GRABONÓG
    63-820 Piaski, woj. wielkopolskie
    REGON: 411050480
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    ŚWIADCZENIE USŁUG CATERINGOWYCH W WYNAJĘTYCH OD ZAMAWIAJĄCEGO POMIESZCZENIACH DLA WYCHOWANKÓW I UCZNIÓW PRZEBYWAJĄCYCH W INTERNACIE ZESPOŁU SZKÓŁ ROLNICZYCH IM. GEN. JÓZEFA WYBICKIEGO W GRABONOGU
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1) Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie, dowóz i wydawanie posiłków (pierwsze i drugie śniadanie, obiad - dwudaniowy, kolacja) dla ok. 65 wychowanków i uczniów dziennie (wiek 15-20 lat) przebywających w Internacie Zespołu Szkół Rolniczych im. gen. Józefa Wybickiego w Grabonogu w okresie od 1 września 2024 r. do 30 czerwca 2027 r. uwzględniając przerwy świąteczne, ferie zimowe, przerwę wakacyjną i inne dni wolne od nauki szkolnej zgodnie z kalendarzem roku szkolnego.2) Liczba wychowanków i uczniów korzystających z wyżywienia jest wielkością szacunkową, może się zmieniać w trakcie obowiązywania umowy i uzależniona jest od dziennych stanów osobowych wychowanków Internatu. Ewentualne zmiany ilości zamawianych posiłków Zamawiający zgłaszać będzie Wykonawcy najpóźniej do godziny 20:00 dnia poprzedzającego dzień wydania posiłku.3) Wynagrodzenie wykonawcy będzie określane na podstawie ilościowego rozliczenia osobowego wychowanków w danym miesiącu. 4) Posiłki dostarczane będą codziennie od poniedziałku do piątku, z wyjątkiem dni wolnych od nauki szkolnej zgodnie z kalendarzem roku szkolnego w ściśle ustalonych porach dnia:I i II śniadanie - godz. 7.00 - 7.30obiad - godz. 14.30 - 15.30kolacja - godz. 18.30 - 19.005) Wykonawca dostarczał będzie w pierwszy dzień tygodnia jadłospis dekadowy.6) Jadłospis powinien być urozmaicony, taki sam rodzaj potrawy nie może powtarzać się w tym samym tygodniu.7) Wykonawca przygotowywać będzie posiłki z produktów własnych.8) Wykonawca będzie wydawał posiłki z wykorzystaniem wynajętych pomieszczeń od Zamawiającego (istnieje możliwość dokonania wizji lokalnej w/w pomieszczeń).9) Zamawiający wynajmie Wykonawcy pomieszczenia wraz z wyposażeniem w celu prawidłowego wykonania usługi. Wzór umowy najmu lokalu użytkowego stanowi załącznik do SWZ. 10) Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. 2023 poz. 1448), rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. 2016 poz. 1154) oraz zgodnie z Normami Żywieniowymi opracowanymi przez Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie.11) Wykonawca zobowiązuje się do bezwzględnego przestrzegania właściwych przepisów higienicznosanitarnych podczas przygotowania, transportu i wydawania posiłków, w szczególności: miejsce do przygotowania posiłków posiada wdrożony i funkcjonujący system HACCP, posiłki winny być przewożone pojazdem przystosowanym do przewozu posiłków dopuszczonym przez Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego. 12) Posiłki wydawane będą przez Wykonawcę przy pomocy personelu własnego w systemie zapewniającym właściwą ochronę oraz odpowiednią temperaturę posiłków. 13) Wykonawca zapewni niezbędne naczynia stołowe i sztućce do spożywania posiłków oraz na własny koszt będzie je uzupełniał.14) Korzystanie przez Wykonawcę z naczyń i sztućców jednorazowych jest niedopuszczalne.15) Po zakończeniu posiłku Wykonawca będzie odbierał naczynia.16) Brudne naczynia, sztućce, sprzęt kuchenny Wykonawca zmywa oraz dezynfekuje i sterylizuje zgodnie z przepisami sanitarno-epidemiologicznymi obowiązującymi w tym zakresie.17) Wykonawcę zobowiązuje się do utylizacji odpadów pokonsumpcyjnych zgodnie z zastosowaniem przepisów bezpieczeństwa żywnościowego i sanitarnych.18) Wykonawca może wydawać w kuchni Zamawiającego posiłki zamawiane przez pracowników Zamawiającego.19) Zamawiający przewiduje możliwość wglądu do pomieszczeń: kuchni, zmywalni i sanitariatów po uprzedniej konsultacji i uzgodnieniu terminu z Wykonawcą.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55520000-1
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach