Ostrzeszowskie Centrum Zdrowia Sp. z o. o. ogłasza przetarg
- Adres: 63-500 Ostrzeszów, Aleja Wolności 4
- Województwo: wielkopolskie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2024-06-26
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Ostrzeszowskie Centrum Zdrowia Sp. z o. o.
Aleja Wolności 4
63-500 Ostrzeszów, woj. wielkopolskie
REGON: 000310255 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpital.ostrzeszow.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie usług żywienia pacjentów Ostrzeszowskiego Centrum Zdrowia wraz z transportem posiłków. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest:a) świadczenie usług żywienia pacjentów Ostrzeszowskiego Centrum Zdrowiab) transport posiłków w termosach termoizolacyjnych z kuchni Wykonawcy do obiektu szpitala -miejsce zostanie wskazane przez Wykonawcęc) odbiór odpadów pokonsumpcyjnychd) zmywanie naczyń typu : GN , termosy termoizolacyjne e) dostarczenie dodatkowego posiłku w formie II kolacji, na podstawie Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023r. z wprowadzoną z późniejszą nowelizacją (projekt z dnia 20 maja 2024r.) w sprawie programu pilotażowego w zakresie edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach - " Dobry posiłek w szpitalu". 2. Przygotowanie posiłków będzie miało miejsce w kuchni Wykonawcy.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został zawarty w załączniku do swz.Wykonawca zobowiązany jest do realizacji usługi zgodnie z wymogami określonymi w:a) Ustawie o działalności leczniczej z dnia 15 kwietnia 2011 r. (Dz.U.2023.991 wraz z późniejszymi zmianami oraz aktami wykonawczymi);b) Ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (Dz.U. 2023.1448 wraz z późniejszymi zmianami oraz aktami wykonawczymi);c) Ustawie o produktach pochodzenia zwierzęcego z dnia 16 grudnia 2005 r. (Dz.U.2023.872 wraz z późniejszymi zmianami oraz aktami wykonawczymi);) d) Rozporządzeniu Ministra Zdrowia w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego z dnia 17 kwietnia 2007 r. (Dz.U.2007. 80.545). e) Rozporządzenie Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dn. 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz.U.UE.L.2004.139.1)Zamawiajacy informuje, że dysponuje lokalem, który Wykonawca może wynająć (Załącznik nr 3a - wzór umowy najmu).II kolacja jest posiłkiem dodatkowym podawanym na podstawie Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023r. z wprowadzoną z późniejszą nowelizacją (projekt z dnia 20 maja 2024r.) w sprawie programu pilotażowego w zakresie edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach - " Dobry posiłek w szpitalu". W przypadku zakończenia realizacji programu zamawiający nie będzie wymagał dostarczania posiłku w ramach II kolacji, a wykonawca nie będzie pobierał wynagrodzenia. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55520000-1
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Sytuacja ekonomiczna lub finansowaZamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.Zdolność techniczna lub zawodowaWarunek powyższy zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca przedstawi wykaz dostaw lub usług wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia jest krótszy - w tym okresie, co najmniej 1 usługi porównywalnej z przedmiotem zamówienia, tj usługi żywienia dla szpitala lub: DPS, szkoły, przedszkola dla co najmniej 60 osób dziennie co najmniej o wartości miesięcznej nie mniejszej niż 40.000 zł brutto wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane oraz załączeniem dowodów określających czy te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie - załącznik wykaz narzędzi,2) Warunek powyższy zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca oświadczy, że dysponuje pojazdem, który jest przystosowany i dopuszczony do przewozu żywności zgodnie z załącznikiem nr 5,3) Warunek powyższy zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca oświadczy, że dysponuje obiektem kuchennym na czas trwania umowy tj. na okres 12 miesięcy. Kuchnia musi posiadać zgodę w formie decyzji państwowej stacji sanitarno - epidemiologicznej do wywozu posiłków dla odbiorców zewnętrznych, zgodnie z załącznikiem nr 5,4) Warunek powyższy zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca oświadczy, że dysponuje osobą dietetyka z wykształceniem co najmniej średnim w obszarze żywienia oraz co najmniej 2 letnim doświadczeniem w pełnieniu funkcji dietetyka, zgodnie z załącznikiem nr 6,Zdolność do występowania w obrocie gospodarczymZamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.Uprawnienia do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisówZamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2024-07-04
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługi przygotowania i dostarczania zestawów cateringowych dla dzieci uczestniczących w zajęciach socjoterapeutycznych prowadzonych w szkołach podstawowych na terenie miasta Piły
Dodano: 2024-06-19 - Przygotowanie i dostarczanie posiłków dla pensjonariuszy Domu Dziennej Opieki w Trzciance
Dodano: 2024-06-05 - Przygotowanie i dostarczanie posiłków dla pensjonariuszy Domu Dziennej Opieki w Trzciance
Dodano: 2024-06-03 - ŚWIADCZENIE USŁUG CATERINGOWYCH W WYNAJĘTYCH OD ZAMAWIAJĄCEGO POMIESZCZENIACH DLA WYCHOWANKÓW I UCZNIÓW PRZEBYWAJĄCYCH W INTERNACIE ZESPOŁU SZKÓŁ ROLNICZYCH IM. GEN. JÓZEFA WYBICKIEGO W GRABONOGU
Dodano: 2024-05-29 - Świadczenie usługi cateringowej podczas szkoleń organizowanych przez WODR w Poznaniu - Szkolenia podstawowe dla rolników (I 14.1.1), w ramach PS WPR 2023- 2027 według 29 części.
Dodano: 2024-04-11 - Dystrybucja posiłków w wózkach bemarowych z punktu ekspedycji do oddziałów szpitalnych oraz podanie posiłków do łóżka pacjenta.
Dodano: 2024-03-06 - Dystrybucja posiłków w wózkach bemarowych z punktu ekspedycji do oddziałów szpitalnych oraz podanie posiłków do łóżka pacjenta.
Dodano: 2024-03-02 - Dystrybucja posiłków w wózkach bemarowych z punktu ekspedycji do oddziałów szpitalnych oraz podanie posiłków do łóżka pacjenta.
Dodano: 2024-02-13 - Świadczenie usług przygotowania i dostarczania posiłków dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Rzetni na rok 2024
Dodano: 2024-01-16 - Przygotowanie i wydawanie posiłków codziennie dla dzieci z Przedszkola oraz przygotowywanie śniadań i obiadów dwudaniowych z napojem dla dzieci, które zgłoszą się ze Szkoły.
Dodano: 2024-01-13