Zespół Szkół nr 4 im. Królowej Jadwigi w Dąbrowie Górniczej ogłasza przetarg
- Adres: 41-303 Dąbrowa Górnicza, Łęknice
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel. 32 2611022 , fax. 32 2611022
- Data zamieszczenia: 2022-12-01
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół nr 4 im. Królowej Jadwigi w Dąbrowie Górniczej
Łęknice
41-303 Dąbrowa Górnicza, woj. śląskie
tel. 32 2611022, fax. 32 2611022
REGON: 277867980 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.zs4-dg.edu.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługa cateringu posiłków dla dzieci, które będą uczęszczać do Szkoły Podstawowej nr 34 i Przedszkola nr 3 w Zespole Szkół nr 4 im. Królowej Jadwigi w Dąbrowie Górniczej - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringu - przygotowanie i dostawa wyżywienia dla 150 dzieci w wieku przedszkolnym 3-6 lat i 90 uczniów w wieku 7-15 lat, które będą uczęszczać do Szkoły Podstawowej nr 34 i Przedszkola nr 3 w Zespole Szkół nr 4 im. Królowej Jadwigi w Dąbrowie Górniczej.1. Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie trzech posiłków dziennie tj. śniadanie, obiad i podwieczorek dla dzieci przedszkolnych oraz obiadu, tj. drugie danie dla uczniów szkoły podstawowej. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu, na zasadach określonych w Rozdziale VIII SWZ, oraz spełniają określone przez Zamawiającego warunki udziału w postępowaniu .dotyczące:1) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisówWarunek zostanie uznany za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że posiada decyzję właściwego miejscowo organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej potwierdzającą, że Wykonawca spełnia wymagania higieniczne i zdrowotne konieczne do zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia w zakresie obiektu kuchni oraz samochodu transportowego, którym będzie wykonywana usługa.2) zdolności technicznej lub zawodowej:Warunek ten zostanie spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, żea) wykonał w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, w tym okresie, co najmniej 1 usługę polegającą na przygotowaniu i dostawie wyżywienia dla przedszkola lub szkoły dla minimum 150 osób.b) dysponuje sprzętem niezbędnym do prawidłowego wykonania przedmiotu zamówienia, wymagane minimum potencjału technicznego to:- pojemniki spełniające warunki sanitarno-higieniczne (naczynia GM, termosy do przewozu żywności, pojemniki jednorazowe obiadowe),- samochód odpowiadający wymaganiom sanitarno-higienicznym do transportu żywności,c) dysponuje lub będzie dysponował osobami, które będą uczestniczyć w wykonaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, w tym:- szefem kuchni, który posiada wykształcenie gastronomiczne potwierdzone dyplomem oraz doświadczenie: co najmniej 5 lat na stanowisku starszego kucharza lub zastępcy kucharza.- dietetykiem lub technologiem żywienia zbiorowego, który posiada odpowiednie kwalifikacje zawodowe, który przygotuje jadłospis zgodnie z wymaganiami stosowanymi w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w jednostkach systemu oświaty.- personelem pomocniczym.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-12-09
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sukcesywne świadczenie usług cateringowych na potrzeby prawidłowej realizacji projektu pn.: CUS – Nowe spojrzenie na usługi społeczne.
Dodano: 2024-06-18 - Usługa sporządzania i dostarczania posiłków w zakresie wyżywienia osób zatrzymanych w PdOZ i osób przebywających w PID
Dodano: 2024-05-28 - Usługa przygotowywania posiłków Szpitala Kolejowego w Wilkowicach-Bystrej
Dodano: 2024-03-13 - Świadczenie usług cateringowych polegających na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków dla Szkoły Podstawowej nr 29 im. Janusza Korczaka w Bielsku-Białej
Dodano: 2024-03-12 - Usługa przygotowania i dostarczania posiłków dla potrzeb Szpitala Pediatrycznego w Bielsku - Białej
Dodano: 2024-03-08 - 4/TP/US/24 PRZYGOTOWANIE I DOSTARCZANIE POSIŁKÓW DLA PACJENTÓW SZPITALA (CATERING)
Dodano: 2024-02-06 - "Świadczenie usług cateringowych wraz z obsługą kelnerską dla potrzeb Miejskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji w Zabrzu Sp. z o.o. w 2024 r."
Dodano: 2024-01-16 - Usługa przygotowania i wydawania gorących posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 12 im. Jerzego Kukuczki w Jastrzębiu-Zdroju w 2024 r.
Dodano: 2024-01-05 - Usługa przygotowania i wydawania gorących posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 6 im. Janusza Korczaka w Jastrzębiu-Zdroju
Dodano: 2024-01-05 - Usługa przygotowania i wydawania gorących posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej z Oddziałami Integracyjnymi nr 5 im. Władysława Broniewskiego w Jastrzębiu Zdroju
Dodano: 2024-01-04