Przetargi.pl
Sukcesywne świadczenie usług cateringowych na potrzeby prawidłowej realizacji projektu pn.: CUS – Nowe spojrzenie na usługi społeczne.

Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej Województwa Śląskiego ogłasza przetarg

  • Adres: 40-142 Katowice, Modelarska 10
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 327306873
  • Data zamieszczenia: 2024-06-18
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej Województwa Śląskiego
    Modelarska 10
    40-142 Katowice, woj. śląskie
    tel. 327306873
    REGON: 276761699
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.rops-katowice.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywne świadczenie usług cateringowych na potrzeby prawidłowej realizacji projektu pn.: CUS – Nowe spojrzenie na usługi społeczne.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne świadczenie usług cateringowych na potrzeby Regionalnego Ośrodka Polityki Społecznej Województwa Śląskiego na terenie następujących gmin: Ruda Śląska, Radzionków, Czeladź, Mikołów. Przedmiotowa usługa obejmuje przygotowanie, dostarczenie i podanie w wyznaczonym czasie i w wyznaczonym miejscu określonej liczby składników przerw kawowych lub składników obiadów (zupa + drugie danie + napój), w tym: 1. Składników przerw kawowych – dla maksymalnie 1412 os, (w tym w roku 2024: dla max. 368 os, a w roku 2025: dla max. 1044 os.),2. Składników obiadów (zupa + drugie danie + napój) – dla maksymalnie 512 os, (w tym w roku 2024: dla max. 128 os, a w roku 2025: dla max. 384 os.).Podane powyżej liczby są szacunkowe i w trakcie realizacji umowy mogą ulec zmianie. Zamawiający dopuszcza możliwość przeniesienia składników przerw kawowych i/lub obiadów pomiędzy latami. Każdorazowo Wykonawcy będzie przysługiwało wynagrodzenie za faktycznie zrealizowany zakres usługi, z zastrzeżeniem, że Zamawiający gwarantuje co najmniej 50% realizacji przedmiotu zamówienia. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zamieszczono w załączniku nr 1 do niniejszej SWZ.Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne świadczenie usług cateringowych na potrzeby Regionalnego Ośrodka Polityki Społecznej Województwa Śląskiego na terenie następujących gmin: Konopiska, Woźniki, Kamienica Polska, Łazy. Przedmiotowa usługa obejmuje przygotowanie, dostarczenie i podanie w wyznaczonym czasie i w wyznaczonym miejscu określonej liczby składników przerw kawowych lub składników obiadów (zupa + drugie danie + napój), w tym: 1. Składników przerw kawowych – dla maksymalnie 1412 os, (w tym w roku 2024: dla max. 368 os, a w roku 2025: dla max. 1044 os.),2. Składników obiadów (zupa + drugie danie + napój) – dla maksymalnie 512 os, (w tym w roku 2024: dla max. 128 os, a w roku 2025: dla max. 384 os.).Podane powyżej liczby są szacunkowe i w trakcie realizacji umowy mogą ulec zmianie. Zamawiający dopuszcza możliwość przeniesienia składników przerw kawowych i/lub obiadów pomiędzy latami. Każdorazowo Wykonawcy będzie przysługiwało wynagrodzenie za faktycznie zrealizowany zakres usługi, z zastrzeżeniem, że Zamawiający gwarantuje co najmniej 50% realizacji przedmiotu zamówienia. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zamieszczono w załączniku nr 1 do niniejszej SWZ.Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne świadczenie usług cateringowych na potrzeby Regionalnego Ośrodka Polityki Społecznej Województwa Śląskiego na terenie następujących gmin: Czechowice-Dziedzice, Jaworze. Przedmiotowa usługa obejmuje przygotowanie, dostarczenie i podanie w wyznaczonym czasie i w wyznaczonym miejscu określonej liczby składników przerw kawowych lub składników obiadów (zupa + drugie danie + napój), w tym: 1. Składników przerw kawowych – dla maksymalnie 706 os, (w tym w roku 2024: dla max. 184 os, a w roku 2025: dla max. 522 os.),2. Składników obiadów (zupa + drugie danie + napój) – dla maksymalnie 256 os, (w tym w roku 2024: dla max. 64 os, a w roku 2025: dla max. 192 os.).Podane powyżej liczby są szacunkowe i w trakcie realizacji umowy mogą ulec zmianie. Zamawiający dopuszcza możliwość przeniesienia składników przerw kawowych i/lub obiadów pomiędzy latami. Każdorazowo Wykonawcy będzie przysługiwało wynagrodzenie za faktycznie zrealizowany zakres usługi, z zastrzeżeniem, że Zamawiający gwarantuje co najmniej 50% realizacji przedmiotu zamówienia. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zamieszczono w załączniku nr 1 do niniejszej SWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Szczegółowy opis warunków udziału w postepowaniu zawiera rozdział XIII pkt. 3 SWZ.3.1. Zdolności do występowania w obrocie gospodarczym Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.3.2. Uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisówDotyczy części I-III zamówienia:3.2.1. O udzielenie zamówienia publicznego mogą ubiegać się wykonawcy posiadający wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego - zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r. w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Wpis lub decyzja Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego powinny obejmować zakres przygotowywania posiłków od surowca do gotowej potrawy oraz dystrybucji w termosach do punktów wydawania posiłków własnymi środkami transportu.3.3. Sytuacji ekonomicznej lub finansowejDotyczy części I-III zamówienia:3.3.1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy są ubezpieczeni od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanejz przedmiotem zamówienia na sumę gwarancyjną nie mniejszą niż 50.000,00 zł.3.4. Zdolności technicznej lub zawodowejDotyczy części I-III zamówienia:3.4.1. O udzielenie zamówienia może ubiegać się wykonawca, który w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, należycie wykonywał nieprzerwanie przez okres co najmniej 9 miesięcy lub w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych nadal wykonuje nieprzerwanie przez okres co najmniej 9 miesięcy, co najmniej dwie (2) usługi cateringowe* o wartości nie mniejszej niż 50 000,00 zł brutto każda (w okresie wymaganym warunkiem udziału 9 miesięcy).*Na potrzeby oceny tego warunku przez usługę cateringową, Zamawiający rozumie, przygotowanie i dostarczenie gotowych dań na wyznaczone miejsce.UWAGI:3.4.1.1. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia wymagana liczba usług nie sumuje się, tzn. co najmniej jeden z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia musi wykonać dwie usługi określone powyżej. Ta sama zasada dotyczy podmiotu udostępniającego zasoby.3.4.1.2. W przypadku, gdy Wykonawca składa ofertę na więcej niż jedną część zamówienia, Wykonawca może sumarycznie wykazać wykonanie dwóch usług określonych powyżej.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2024-07-08

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach