Przetargi.pl
Usługa sporządzania i dostarczania posiłków w zakresie wyżywienia osób zatrzymanych w PdOZ i osób przebywających w PID

Komenda Wojewódzka Policji w Katowicach ogłasza przetarg

  • Adres: 40-038 Katowice, ul. Lompy 19
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2024-05-28
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Komenda Wojewódzka Policji w Katowicach
    ul. Lompy 19
    40-038 Katowice, woj. śląskie
    REGON: 270208292
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.slaska.policja.gov.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa sporządzania i dostarczania posiłków w zakresie wyżywienia osób zatrzymanych w PdOZ i osób przebywających w PID
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Zadanie nr 1 – Usługa wyżywienia osób przebywających w PID Bielsko – BiałaSposób realizacji usług będących przedmiotem umowy znajduje się w projektowanych postanowieniach umowystanowiących załącznik nr 2 oraz załącznik nr 2a do Specyfikacji Warunków Zamówienia oraz załączniku nr 3 do SWZ dlaposzczególnych zadań.Wykonawca zobowiązuje się do posiadania zaświadczenia o wpisie do Rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroliorganów Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub decyzji o zatwierdzeniu zakładu (Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. obezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) oraz Rozporządzenie (WE) ParlamentuEuropejskiego i Rady nr 852/2004 z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych Dz. Urz. UE z dnia 30kwietnia 2004 r. L139 ze zm.) jako spełniającego odpowiednie wymagania do celów działalności prowadzonej w zakresieprodukcji i obrotu artykułami spożywczymi będącymi produktami lub półproduktami, daniami gotowymi, odgrzewanymi, zużyciem naczyń wielorazowego użytku, kanapek, artykułów ogólnospożywczych opakowanych oraz działalnościcateringowej jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.Wykonawca zobowiązuje się do dysponowania samochodem przystosowanym do przewozu posiłków w specjalistycznychpojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach jednostkowych. Dodatkowo każdy pojazd musiposiadać zaświadczenie lub decyzję, że samochód, którym będą świadczone usługi lub usługa jest przystosowany doprzewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniachjednostkowych (art. 62 ust.1 pkt 1 Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006 r. - tekst jednolity Dz. U.z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.Wykonawca oświadcza, że osoby dostarczające posiłki oraz inne osoby mające kontakt z żywnością zostały dopuszczoneprzez lekarza do wykonywania pracy w procesie produkcji i obrocie żywnością, co potwierdzą aktualne książeczki zdrowiado celów sanitarno – epidemiologicznych oraz są nadzorowane i/lub szkolone w sprawach higieny żywności odpowiednio doich charakteru pracy, jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.Na żądanie Zamawiającego na każdym etapie postępowania, a także realizacji, Wykonawca dostarczy kserokopiewymienionych w dokumentacji postępowania zaświadczeń/decyzji, koniecznych do prawidłowej realizacji usługi.Zamówienie jest podzielone na zadania (części) i Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość zadań (części).Zamawiający:• nie wymaga i nie dopuszcza składania ofert wariantowych,• nie przewiduje zawarcia umowy ramowej,• nie przewiduje udzielenia zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt. 8 ustawy Pzp,• nie przewiduje rozliczenia w walutach obcych,• nie przewiduje zwrotu kosztów udziału w postępowaniu,• wymaga zatrudnienia na podstawie stosunku pracy pracowników przygotowujących posiłki, w okolicznościach, o którychmowa w art. 95 ustawy Pzp,• nie wymaga zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt. 2 ustawy Pzp,• nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez Wykonawców, o których mowa w art. 94ustawy Pzp,• nie wprowadza obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych zadań zgodnie z art. 60 i 121 ustawy Pzp,• nie wymaga i nie przewiduje możliwości złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia katalogów elektronicznych do oferty, w sytuacji określonej w art. 93 ustawy Pzp.Zadanie nr 2 – Usługa wyżywienia osób zatrzymanych w PdOZ BędzinSposób realizacji usług będących przedmiotem umowy znajduje się w projektowanych postanowieniach umowystanowiących załącznik nr 2 oraz załącznik nr 2a do Specyfikacji Warunków Zamówienia oraz załączniku nr 3 do SWZ dlaposzczególnych zadań.Wykonawca zobowiązuje się do posiadania zaświadczenia o wpisie do Rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroliorganów Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub decyzji o zatwierdzeniu zakładu (Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. obezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) oraz Rozporządzenie (WE) ParlamentuEuropejskiego i Rady nr 852/2004 z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych Dz. Urz. UE z dnia 30kwietnia 2004 r. L139 ze zm.) jako spełniającego odpowiednie wymagania do celów działalności prowadzonej w zakresieprodukcji i obrotu artykułami spożywczymi będącymi produktami lub półproduktami, daniami gotowymi, odgrzewanymi, zużyciem naczyń wielorazowego użytku, kanapek, artykułów ogólnospożywczych opakowanych oraz działalnościcateringowej jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.Wykonawca zobowiązuje się do dysponowania samochodem przystosowanym do przewozu posiłków w specjalistycznychpojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach jednostkowych. Dodatkowo każdy pojazd musiposiadać zaświadczenie lub decyzję, że samochód, którym będą świadczone usługi lub usługa jest przystosowany doprzewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniachjednostkowych (art. 62 ust.1 pkt 1 Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006 r. - tekst jednolity Dz. U.z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.Wykonawca oświadcza, że osoby dostarczające posiłki oraz inne osoby mające kontakt z żywnością zostały dopuszczoneprzez lekarza do wykonywania pracy w procesie produkcji i obrocie żywnością, co potwierdzą aktualne książeczki zdrowiado celów sanitarno – epidemiologicznych oraz są nadzorowane i/lub szkolone w sprawach higieny żywności odpowiednio doich charakteru pracy, jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.Na żądanie Zamawiającego na każdym etapie postępowania, a także realizacji, Wykonawca dostarczy kserokopiewymienionych w dokumentacji postępowania zaświadczeń/decyzji, koniecznych do prawidłowej realizacji usługi.Zamówienie jest podzielone na zadania (części) i Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość zadań (części).Zamawiający:• nie wymaga i nie dopuszcza składania ofert wariantowych,• nie przewiduje zawarcia umowy ramowej,• nie przewiduje udzielenia zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt. 8 ustawy Pzp,• nie przewiduje rozliczenia w walutach obcych,• nie przewiduje zwrotu kosztów udziału w postępowaniu,• wymaga zatrudnienia na podstawie stosunku pracy pracowników przygotowujących posiłki, w okolicznościach, o którychmowa w art. 95 ustawy Pzp,• nie wymaga zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt. 2 ustawy Pzp,• nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez Wykonawców, o których mowa w art. 94ustawy Pzp,• nie wprowadza obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych zadań zgodnie z art. 60 i 121 ustawy Pzp,• nie wymaga i nie przewiduje możliwości złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia katalogów elektronicznych do oferty, w sytuacji określonej w art. 93 ustawy Pzp.Zadanie nr 3 – Usługa wyżywienia osób zatrzymanych w PdOZ Bielsko – BiałaSposób realizacji usług będących przedmiotem umowy znajduje się w projektowanych postanowieniach umowystanowiących załącznik nr 2 oraz załącznik nr 2a do Specyfikacji Warunków Zamówienia oraz załączniku nr 3 do SWZ dlaposzczególnych zadań.Wykonawca zobowiązuje się do posiadania zaświadczenia o wpisie do Rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroliorganów Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub decyzji o zatwierdzeniu zakładu (Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. obezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) oraz Rozporządzenie (WE) ParlamentuEuropejskiego i Rady nr 852/2004 z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych Dz. Urz. UE z dnia 30kwietnia 2004 r. L139 ze zm.) jako spełniającego odpowiednie wymagania do celów działalności prowadzonej w zakresieprodukcji i obrotu artykułami spożywczymi będącymi produktami lub półproduktami, daniami gotowymi, odgrzewanymi, zużyciem naczyń wielorazowego użytku, kanapek, artykułów ogólnospożywczych opakowanych oraz działalnościcateringowej jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.Wykonawca zobowiązuje się do dysponowania samochodem przystosowanym do przewozu posiłków w specjalistycznychpojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach jednostkowych. Dodatkowo każdy pojazd musiposiadać zaświadczenie lub decyzję, że samochód, którym będą świadczone usługi lub usługa jest przystosowany doprzewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniachjednostkowych (art. 62 ust.1 pkt 1 Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006 r. - tekst jednolity Dz. U.z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.Wykonawca oświadcza, że osoby dostarczające posiłki oraz inne osoby mające kontakt z żywnością zostały dopuszczoneprzez lekarza do wykonywania pracy w procesie produkcji i obrocie żywnością, co potwierdzą aktualne książeczki zdrowiado celów sanitarno – epidemiologicznych oraz są nadzorowane i/lub szkolone w sprawach higieny żywności odpowiednio doich charakteru pracy, jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.Na żądanie Zamawiającego na każdym etapie postępowania, a także realizacji, Wykonawca dostarczy kserokopiewymienionych w dokumentacji postępowania zaświadczeń/decyzji, koniecznych do prawidłowej realizacji usługi.Zamówienie jest podzielone na zadania (części) i Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość zadań (części).Zamawiający:• nie wymaga i nie dopuszcza składania ofert wariantowych,• nie przewiduje zawarcia umowy ramowej,• nie przewiduje udzielenia zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt. 8 ustawy Pzp,• nie przewiduje rozliczenia w walutach obcych,• nie przewiduje zwrotu kosztów udziału w postępowaniu,• wymaga zatrudnienia na podstawie stosunku pracy pracowników przygotowujących posiłki, w okolicznościach, o którychmowa w art. 95 ustawy Pzp,• nie wymaga zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt. 2 ustawy Pzp,• nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez Wykonawców, o których mowa w art. 94ustawy Pzp,• nie wprowadza obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych zadań zgodnie z art. 60 i 121 ustawy Pzp,• nie wymaga i nie przewiduje możliwości złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia katalogów elektronicznych do oferty, w sytuacji określonej w art. 93 ustawy Pzp.Zadanie nr 4 – Usługa wyżywienia osób zatrzymanych w PdOZ BytomSposób realizacji usług będących przedmiotem umowy znajduje się w projektowanych postanowieniach umowystanowiących załącznik nr 2 oraz załącznik nr 2a do Specyfikacji Warunków Zamówienia oraz załączniku nr 3 do SWZ dlaposzczególnych zadań.Wykonawca zobowiązuje się do posiadania zaświadczenia o wpisie do Rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroliorganów Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub decyzji o zatwierdzeniu zakładu (Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. obezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) oraz Rozporządzenie (WE) ParlamentuEuropejskiego i Rady nr 852/2004 z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych Dz. Urz. UE z dnia 30kwietnia 2004 r. L139 ze zm.) jako spełniającego odpowiednie wymagania do celów działalności prowadzonej w zakresieprodukcji i obrotu artykułami spożywczymi będącymi produktami lub półproduktami, daniami gotowymi, odgrzewanymi, zużyciem naczyń wielorazowego użytku, kanapek, artykułów ogólnospożywczych opakowanych oraz działalnościcateringowej jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.Wykonawca zobowiązuje się do dysponowania samochodem przystosowanym do przewozu posiłków w specjalistycznychpojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach jednostkowych. Dodatkowo każdy pojazd musiposiadać zaświadczenie lub decyzję, że samochód, którym będą świadczone usługi lub usługa jest przystosowany doprzewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniachjednostkowych (art. 62 ust.1 pkt 1 Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006 r. - tekst jednolity Dz. U.z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.Wykonawca oświadcza, że osoby dostarczające posiłki oraz inne osoby mające kontakt z żywnością zostały dopuszczoneprzez lekarza do wykonywania pracy w procesie produkcji i obrocie żywnością, co potwierdzą aktualne książeczki zdrowiado celów sanitarno – epidemiologicznych oraz są nadzorowane i/lub szkolone w sprawach higieny żywności odpowiednio doich charakteru pracy, jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.Na żądanie Zamawiającego na każdym etapie postępowania, a także realizacji, Wykonawca dostarczy kserokopiewymienionych w dokumentacji postępowania zaświadczeń/decyzji, koniecznych do prawidłowej realizacji usługi.Zamówienie jest podzielone na zadania (części) i Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość zadań (części).Zamawiający:• nie wymaga i nie dopuszcza składania ofert wariantowych,• nie przewiduje zawarcia umowy ramowej,• nie przewiduje udzielenia zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt. 8 ustawy Pzp,• nie przewiduje rozliczenia w walutach obcych,• nie przewiduje zwrotu kosztów udziału w postępowaniu,• wymaga zatrudnienia na podstawie stosunku pracy pracowników przygotowujących posiłki, w okolicznościach, o którychmowa w art. 95 ustawy Pzp,• nie wymaga zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt. 2 ustawy Pzp,• nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez Wykonawców, o których mowa w art. 94ustawy Pzp,• nie wprowadza obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych zadań zgodnie z art. 60 i 121 ustawy Pzp,• nie wymaga i nie przewiduje możliwości złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia katalogów elektronicznych do oferty, w sytuacji określonej w art. 93 ustawy Pzp.Zadanie nr 5 – Usługa wyżywienia osób zatrzymanych w PdOZ Dąbrowa GórniczaSposób realizacji usług będących przedmiotem umowy znajduje się w projektowanych postanowieniach umowystanowiących załącznik nr 2 oraz załącznik nr 2a do Specyfikacji Warunków Zamówienia oraz załączniku nr 3 do SWZ dlaposzczególnych zadań.Wykonawca zobowiązuje się do posiadania zaświadczenia o wpisie do Rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroliorganów Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub decyzji o zatwierdzeniu zakładu (Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. obezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) oraz Rozporządzenie (WE) ParlamentuEuropejskiego i Rady nr 852/2004 z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych Dz. Urz. UE z dnia 30kwietnia 2004 r. L139 ze zm.) jako spełniającego odpowiednie wymagania do celów działalności prowadzonej w zakresieprodukcji i obrotu artykułami spożywczymi będącymi produktami lub półproduktami, daniami gotowymi, odgrzewanymi, zużyciem naczyń wielorazowego użytku, kanapek, artykułów ogólnospożywczych opakowanych oraz działalnościcateringowej jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.Wykonawca zobowiązuje się do dysponowania samochodem przystosowanym do przewozu posiłków w specjalistycznychpojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach jednostkowych. Dodatkowo każdy pojazd musiposiadać zaświadczenie lub decyzję, że samochód, którym będą świadczone usługi lub usługa jest przystosowany doprzewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniachjednostkowych (art. 62 ust.1 pkt 1 Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006 r. - tekst jednolity Dz. U.z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.Wykonawca oświadcza, że osoby dostarczające posiłki oraz inne osoby mające kontakt z żywnością zostały dopuszczoneprzez lekarza do wykonywania pracy w procesie produkcji i obrocie żywnością, co potwierdzą aktualne książeczki zdrowiado celów sanitarno – epidemiologicznych oraz są nadzorowane i/lub szkolone w sprawach higieny żywności odpowiednio doich charakteru pracy, jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.Na żądanie Zamawiającego na każdym etapie postępowania, a także realizacji, Wykonawca dostarczy kserokopiewymienionych w dokumentacji postępowania zaświadczeń/decyzji, koniecznych do prawidłowej realizacji usługi.Zamówienie jest podzielone na zadania (części) i Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość zadań (części).Zamawiający:• nie wymaga i nie dopuszcza składania ofert wariantowych,• nie przewiduje zawarcia umowy ramowej,• nie przewiduje udzielenia zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt. 8 ustawy Pzp,• nie przewiduje rozliczenia w walutach obcych,• nie przewiduje zwrotu kosztów udziału w postępowaniu,• wymaga zatrudnienia na podstawie stosunku pracy pracowników przygotowujących posiłki, w okolicznościach, o którychmowa w art. 95 ustawy Pzp,• nie wymaga zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt. 2 ustawy Pzp,• nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez Wykonawców, o których mowa w art. 94ustawy Pzp,• nie wprowadza obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych zadań zgodnie z art. 60 i 121 ustawy Pzp,• nie wymaga i nie przewiduje możliwości złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia katalogów elektronicznych do oferty, w sytuacji określonej w art. 93 ustawy Pzp.Zadanie nr 6 – Usługa wyżywienia osób zatrzymanych w PdOZ GliwiceSposób realizacji usług będących przedmiotem umowy znajduje się w projektowanych postanowieniach umowystanowiących załącznik nr 2 oraz załącznik nr 2a do Specyfikacji Warunków Zamówienia oraz załączniku nr 3 do SWZ dlaposzczególnych zadań.Wykonawca zobowiązuje się do posiadania zaświadczenia o wpisie do Rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroliorganów Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub decyzji o zatwierdzeniu zakładu (Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. obezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) oraz Rozporządzenie (WE) ParlamentuEuropejskiego i Rady nr 852/2004 z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych Dz. Urz. UE z dnia 30kwietnia 2004 r. L139 ze zm.) jako spełniającego odpowiednie wymagania do celów działalności prowadzonej w zakresieprodukcji i obrotu artykułami spożywczymi będącymi produktami lub półproduktami, daniami gotowymi, odgrzewanymi, zużyciem naczyń wielorazowego użytku, kanapek, artykułów ogólnospożywczych opakowanych oraz działalnościcateringowej jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.Wykonawca zobowiązuje się do dysponowania samochodem przystosowanym do przewozu posiłków w specjalistycznychpojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach jednostkowych. Dodatkowo każdy pojazd musiposiadać zaświadczenie lub decyzję, że samochód, którym będą świadczone usługi lub usługa jest przystosowany doprzewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniachjednostkowych (art. 62 ust.1 pkt 1 Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006 r. - tekst jednolity Dz. U.z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.Wykonawca oświadcza, że osoby dostarczające posiłki oraz inne osoby mające kontakt z żywnością zostały dopuszczoneprzez lekarza do wykonywania pracy w procesie produkcji i obrocie żywnością, co potwierdzą aktualne książeczki zdrowiado celów sanitarno – epidemiologicznych oraz są nadzorowane i/lub szkolone w sprawach higieny żywności odpowiednio doich charakteru pracy, jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.Na żądanie Zamawiającego na każdym etapie postępowania, a także realizacji, Wykonawca dostarczy kserokopiewymienionych w dokumentacji postępowania zaświadczeń/decyzji, koniecznych do prawidłowej realizacji usługi.Zamówienie jest podzielone na zadania (części) i Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość zadań (części).Zamawiający:• nie wymaga i nie dopuszcza składania ofert wariantowych,• nie przewiduje zawarcia umowy ramowej,• nie przewiduje udzielenia zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt. 8 ustawy Pzp,• nie przewiduje rozliczenia w walutach obcych,• nie przewiduje zwrotu kosztów udziału w postępowaniu,• wymaga zatrudnienia na podstawie stosunku pracy pracowników przygotowujących posiłki, w okolicznościach, o którychmowa w art. 95 ustawy Pzp,• nie wymaga zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt. 2 ustawy Pzp,• nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez Wykonawców, o których mowa w art. 94ustawy Pzp,• nie wprowadza obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych zadań zgodnie z art. 60 i 121 ustawy Pzp,• nie wymaga i nie przewiduje możliwości złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia katalogów elektronicznych do oferty, w sytuacji określonej w art. 93 ustawy Pzp.Zadanie nr 7 – Usługa wyżywienia osób zatrzymanych w PdOZ Jastrzębie ZdrójSposób realizacji usług będących przedmiotem umowy znajduje się w projektowanych postanowieniach umowystanowiących załącznik nr 2 oraz załącznik nr 2a do Specyfikacji Warunków Zamówienia oraz załączniku nr 3 do SWZ dlaposzczególnych zadań.Wykonawca zobowiązuje się do posiadania zaświadczenia o wpisie do Rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroliorganów Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub decyzji o zatwierdzeniu zakładu (Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. obezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) oraz Rozporządzenie (WE) ParlamentuEuropejskiego i Rady nr 852/2004 z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych Dz. Urz. UE z dnia 30kwietnia 2004 r. L139 ze zm.) jako spełniającego odpowiednie wymagania do celów działalności prowadzonej w zakresieprodukcji i obrotu artykułami spożywczymi będącymi produktami lub półproduktami, daniami gotowymi, odgrzewanymi, zużyciem naczyń wielorazowego użytku, kanapek, artykułów ogólnospożywczych opakowanych oraz działalnościcateringowej jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.Wykonawca zobowiązuje się do dysponowania samochodem przystosowanym do przewozu posiłków w specjalistycznychpojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach jednostkowych. Dodatkowo każdy pojazd musiposiadać zaświadczenie lub decyzję, że samochód, którym będą świadczone usługi lub usługa jest przystosowany doprzewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniachjednostkowych (art. 62 ust.1 pkt 1 Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006 r. - tekst jednolity Dz. U.z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.Wykonawca oświadcza, że osoby dostarczające posiłki oraz inne osoby mające kontakt z żywnością zostały dopuszczoneprzez lekarza do wykonywania pracy w procesie produkcji i obrocie żywnością, co potwierdzą aktualne książeczki zdrowiado celów sanitarno – epidemiologicznych oraz są nadzorowane i/lub szkolone w sprawach higieny żywności odpowiednio doich charakteru pracy, jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.Na żądanie Zamawiającego na każdym etapie postępowania, a także realizacji, Wykonawca dostarczy kserokopiewymienionych w dokumentacji postępowania zaświadczeń/decyzji, koniecznych do prawidłowej realizacji usługi.Zamówienie jest podzielone na zadania (części) i Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość zadań (części).Zamawiający:• nie wymaga i nie dopuszcza składania ofert wariantowych,• nie przewiduje zawarcia umowy ramowej,• nie przewiduje udzielenia zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt. 8 ustawy Pzp,• nie przewiduje rozliczenia w walutach obcych,• nie przewiduje zwrotu kosztów udziału w postępowaniu,• wymaga zatrudnienia na podstawie stosunku pracy pracowników przygotowujących posiłki, w okolicznościach, o którychmowa w art. 95 ustawy Pzp,• nie wymaga zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt. 2 ustawy Pzp,• nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez Wykonawców, o których mowa w art. 94ustawy Pzp,• nie wprowadza obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych zadań zgodnie z art. 60 i 121 ustawy Pzp,• nie wymaga i nie przewiduje możliwości złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia katalogów elektronicznych do oferty, w sytuacji określonej w art. 93 ustawy Pzp.Zadanie nr 8 – Usługa wyżywienia osób zatrzymanych w PdOZ KatowiceSposób realizacji usług będących przedmiotem umowy znajduje się w projektowanych postanowieniach umowystanowiących załącznik nr 2 oraz załącznik nr 2a do Specyfikacji Warunków Zamówienia oraz załączniku nr 3 do SWZ dlaposzczególnych zadań.Wykonawca zobowiązuje się do posiadania zaświadczenia o wpisie do Rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroliorganów Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub decyzji o zatwierdzeniu zakładu (Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. obezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) oraz Rozporządzenie (WE) ParlamentuEuropejskiego i Rady nr 852/2004 z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych Dz. Urz. UE z dnia 30kwietnia 2004 r. L139 ze zm.) jako spełniającego odpowiednie wymagania do celów działalności prowadzonej w zakresieprodukcji i obrotu artykułami spożywczymi będącymi produktami lub półproduktami, daniami gotowymi, odgrzewanymi, zużyciem naczyń wielorazowego użytku, kanapek, artykułów ogólnospożywczych opakowanych oraz działalnościcateringowej jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.Wykonawca zobowiązuje się do dysponowania samochodem przystosowanym do przewozu posiłków w specjalistycznychpojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach jednostkowych. Dodatkowo każdy pojazd musiposiadać zaświadczenie lub decyzję, że samochód, którym będą świadczone usługi lub usługa jest przystosowany doprzewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniachjednostkowych (art. 62 ust.1 pkt 1 Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006 r. - tekst jednolity Dz. U.z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.Wykonawca oświadcza, że osoby dostarczające posiłki oraz inne osoby mające kontakt z żywnością zostały dopuszczoneprzez lekarza do wykonywania pracy w procesie produkcji i obrocie żywnością, co potwierdzą aktualne książeczki zdrowiado celów sanitarno – epidemiologicznych oraz są nadzorowane i/lub szkolone w sprawach higieny żywności odpowiednio doich charakteru pracy, jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.Na żądanie Zamawiającego na każdym etapie postępowania, a także realizacji, Wykonawca dostarczy kserokopiewymienionych w dokumentacji postępowania zaświadczeń/decyzji, koniecznych do prawidłowej realizacji usługi.Zamówienie jest podzielone na zadania (części) i Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość zadań (części).Zamawiający:• nie wymaga i nie dopuszcza składania ofert wariantowych,• nie przewiduje zawarcia umowy ramowej,• nie przewiduje udzielenia zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt. 8 ustawy Pzp,• nie przewiduje rozliczenia w walutach obcych,• nie przewiduje zwrotu kosztów udziału w postępowaniu,• wymaga zatrudnienia na podstawie stosunku pracy pracowników przygotowujących posiłki, w okolicznościach, o którychmowa w art. 95 ustawy Pzp,• nie wymaga zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt. 2 ustawy Pzp,• nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez Wykonawców, o których mowa w art. 94ustawy Pzp,• nie wprowadza obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych zadań zgodnie z art. 60 i 121 ustawy Pzp,• nie wymaga i nie przewiduje możliwości złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia katalogów elektronicznych do oferty, w sytuacji określonej w art. 93 ustawy Pzp.Zadanie nr 9 – Usługa wyżywienia osób zatrzymanych w PdOZ TychySposób realizacji usług będących przedmiotem umowy znajduje się w projektowanych postanowieniach umowystanowiących załącznik nr 2 oraz załącznik nr 2a do Specyfikacji Warunków Zamówienia oraz załączniku nr 3 do SWZ dlaposzczególnych zadań.Wykonawca zobowiązuje się do posiadania zaświadczenia o wpisie do Rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroliorganów Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub decyzji o zatwierdzeniu zakładu (Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. obezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) oraz Rozporządzenie (WE) ParlamentuEuropejskiego i Rady nr 852/2004 z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych Dz. Urz. UE z dnia 30kwietnia 2004 r. L139 ze zm.) jako spełniającego odpowiednie wymagania do celów działalności prowadzonej w zakresieprodukcji i obrotu artykułami spożywczymi będącymi produktami lub półproduktami, daniami gotowymi, odgrzewanymi, zużyciem naczyń wielorazowego użytku, kanapek, artykułów ogólnospożywczych opakowanych oraz działalnościcateringowej jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.Wykonawca zobowiązuje się do dysponowania samochodem przystosowanym do przewozu posiłków w specjalistycznychpojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach jednostkowych. Dodatkowo każdy pojazd musiposiadać zaświadczenie lub decyzję, że samochód, którym będą świadczone usługi lub usługa jest przystosowany doprzewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniachjednostkowych (art. 62 ust.1 pkt 1 Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006 r. - tekst jednolity Dz. U.z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.Wykonawca oświadcza, że osoby dostarczające posiłki oraz inne osoby mające kontakt z żywnością zostały dopuszczoneprzez lekarza do wykonywania pracy w procesie produkcji i obrocie żywnością, co potwierdzą aktualne książeczki zdrowiado celów sanitarno – epidemiologicznych oraz są nadzorowane i/lub szkolone w sprawach higieny żywności odpowiednio doich charakteru pracy, jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.Na żądanie Zamawiającego na każdym etapie postępowania, a także realizacji, Wykonawca dostarczy kserokopiewymienionych w dokumentacji postępowania zaświadczeń/decyzji, koniecznych do prawidłowej realizacji usługi.Zamówienie jest podzielone na zadania (części) i Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość zadań (części).Zamawiający:• nie wymaga i nie dopuszcza składania ofert wariantowych,• nie przewiduje zawarcia umowy ramowej,• nie przewiduje udzielenia zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt. 8 ustawy Pzp,• nie przewiduje rozliczenia w walutach obcych,• nie przewiduje zwrotu kosztów udziału w postępowaniu,• wymaga zatrudnienia na podstawie stosunku pracy pracowników przygotowujących posiłki, w okolicznościach, o którychmowa w art. 95 ustawy Pzp,• nie wymaga zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt. 2 ustawy Pzp,• nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez Wykonawców, o których mowa w art. 94ustawy Pzp,• nie wprowadza obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych zadań zgodnie z art. 60 i 121 ustawy Pzp,• nie wymaga i nie przewiduje możliwości złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia katalogów elektronicznych do oferty, w sytuacji określonej w art. 93 ustawy Pzp.Zadanie nr 10 – Usługa wyżywienia osób zatrzymanych w PdOZ ZabrzeSposób realizacji usług będących przedmiotem umowy znajduje się w projektowanych postanowieniach umowystanowiących załącznik nr 2 oraz załącznik nr 2a do Specyfikacji Warunków Zamówienia oraz załączniku nr 3 do SWZ dlaposzczególnych zadań.Wykonawca zobowiązuje się do posiadania zaświadczenia o wpisie do Rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroliorganów Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub decyzji o zatwierdzeniu zakładu (Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. obezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) oraz Rozporządzenie (WE) ParlamentuEuropejskiego i Rady nr 852/2004 z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych Dz. Urz. UE z dnia 30kwietnia 2004 r. L139 ze zm.) jako spełniającego odpowiednie wymagania do celów działalności prowadzonej w zakresieprodukcji i obrotu artykułami spożywczymi będącymi produktami lub półproduktami, daniami gotowymi, odgrzewanymi, zużyciem naczyń wielorazowego użytku, kanapek, artykułów ogólnospożywczych opakowanych oraz działalnościcateringowej jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.Wykonawca zobowiązuje się do dysponowania samochodem przystosowanym do przewozu posiłków w specjalistycznychpojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach jednostkowych. Dodatkowo każdy pojazd musiposiadać zaświadczenie lub decyzję, że samochód, którym będą świadczone usługi lub usługa jest przystosowany doprzewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniachjednostkowych (art. 62 ust.1 pkt 1 Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006 r. - tekst jednolity Dz. U.z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.Wykonawca oświadcza, że osoby dostarczające posiłki oraz inne osoby mające kontakt z żywnością zostały dopuszczoneprzez lekarza do wykonywania pracy w procesie produkcji i obrocie żywnością, co potwierdzą aktualne książeczki zdrowiado celów sanitarno – epidemiologicznych oraz są nadzorowane i/lub szkolone w sprawach higieny żywności odpowiednio doich charakteru pracy, jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.Na żądanie Zamawiającego na każdym etapie postępowania, a także realizacji, Wykonawca dostarczy kserokopiewymienionych w dokumentacji postępowania zaświadczeń/decyzji, koniecznych do prawidłowej realizacji usługi.Zamówienie jest podzielone na zadania (części) i Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość zadań (części).Zamawiający:• nie wymaga i nie dopuszcza składania ofert wariantowych,• nie przewiduje zawarcia umowy ramowej,• nie przewiduje udzielenia zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt. 8 ustawy Pzp,• nie przewiduje rozliczenia w walutach obcych,• nie przewiduje zwrotu kosztów udziału w postępowaniu,• wymaga zatrudnienia na podstawie stosunku pracy pracowników przygotowujących posiłki, w okolicznościach, o którychmowa w art. 95 ustawy Pzp,• nie wymaga zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt. 2 ustawy Pzp,• nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez Wykonawców, o których mowa w art. 94ustawy Pzp,• nie wprowadza obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych zadań zgodnie z art. 60 i 121 ustawy Pzp,• nie wymaga i nie przewiduje możliwości złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia katalogów elektronicznych do oferty, w sytuacji określonej w art. 93 ustawy Pzp.Zadanie nr 11 – Usługa wyżywienia osób zatrzymanych w PdOZ ZawiercieSposób realizacji usług będących przedmiotem umowy znajduje się w projektowanych postanowieniach umowystanowiących załącznik nr 2 oraz załącznik nr 2a do Specyfikacji Warunków Zamówienia oraz załączniku nr 3 do SWZ dlaposzczególnych zadań.Wykonawca zobowiązuje się do posiadania zaświadczenia o wpisie do Rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroliorganów Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub decyzji o zatwierdzeniu zakładu (Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. obezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) oraz Rozporządzenie (WE) ParlamentuEuropejskiego i Rady nr 852/2004 z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych Dz. Urz. UE z dnia 30kwietnia 2004 r. L139 ze zm.) jako spełniającego odpowiednie wymagania do celów działalności prowadzonej w zakresieprodukcji i obrotu artykułami spożywczymi będącymi produktami lub półproduktami, daniami gotowymi, odgrzewanymi, zużyciem naczyń wielorazowego użytku, kanapek, artykułów ogólnospożywczych opakowanych oraz działalnościcateringowej jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.Wykonawca zobowiązuje się do dysponowania samochodem przystosowanym do przewozu posiłków w specjalistycznychpojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach jednostkowych. Dodatkowo każdy pojazd musiposiadać zaświadczenie lub decyzję, że samochód, którym będą świadczone usługi lub usługa jest przystosowany doprzewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniachjednostkowych (art. 62 ust.1 pkt 1 Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006 r. - tekst jednolity Dz. U.z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.Wykonawca oświadcza, że osoby dostarczające posiłki oraz inne osoby mające kontakt z żywnością zostały dopuszczoneprzez lekarza do wykonywania pracy w procesie produkcji i obrocie żywnością, co potwierdzą aktualne książeczki zdrowiado celów sanitarno – epidemiologicznych oraz są nadzorowane i/lub szkolone w sprawach higieny żywności odpowiednio doich charakteru pracy, jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.Na żądanie Zamawiającego na każdym etapie postępowania, a także realizacji, Wykonawca dostarczy kserokopiewymienionych w dokumentacji postępowania zaświadczeń/decyzji, koniecznych do prawidłowej realizacji usługi.Zamówienie jest podzielone na zadania (części) i Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość zadań (części).Zamawiający:• nie wymaga i nie dopuszcza składania ofert wariantowych,• nie przewiduje zawarcia umowy ramowej,• nie przewiduje udzielenia zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt. 8 ustawy Pzp,• nie przewiduje rozliczenia w walutach obcych,• nie przewiduje zwrotu kosztów udziału w postępowaniu,• wymaga zatrudnienia na podstawie stosunku pracy pracowników przygotowujących posiłki, w okolicznościach, o którychmowa w art. 95 ustawy Pzp,• nie wymaga zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt. 2 ustawy Pzp,• nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez Wykonawców, o których mowa w art. 94ustawy Pzp,• nie wprowadza obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych zadań zgodnie z art. 60 i 121 ustawy Pzp,• nie wymaga i nie przewiduje możliwości złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia katalogów elektronicznych do oferty, w sytuacji określonej w art. 93 ustawy Pzp.Zadanie nr 12 – Usługa wyżywienia osób zatrzymanych w PdOZ ŻywiecSposób realizacji usług będących przedmiotem umowy znajduje się w projektowanych postanowieniach umowystanowiących załącznik nr 2 oraz załącznik nr 2a do Specyfikacji Warunków Zamówienia oraz załączniku nr 3 do SWZ dlaposzczególnych zadań.Wykonawca zobowiązuje się do posiadania zaświadczenia o wpisie do Rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroliorganów Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub decyzji o zatwierdzeniu zakładu (Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. obezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) oraz Rozporządzenie (WE) ParlamentuEuropejskiego i Rady nr 852/2004 z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych Dz. Urz. UE z dnia 30kwietnia 2004 r. L139 ze zm.) jako spełniającego odpowiednie wymagania do celów działalności prowadzonej w zakresieprodukcji i obrotu artykułami spożywczymi będącymi produktami lub półproduktami, daniami gotowymi, odgrzewanymi, zużyciem naczyń wielorazowego użytku, kanapek, artykułów ogólnospożywczych opakowanych oraz działalnościcateringowej jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.Wykonawca zobowiązuje się do dysponowania samochodem przystosowanym do przewozu posiłków w specjalistycznychpojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach jednostkowych. Dodatkowo każdy pojazd musiposiadać zaświadczenie lub decyzję, że samochód, którym będą świadczone usługi lub usługa jest przystosowany doprzewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniachjednostkowych (art. 62 ust.1 pkt 1 Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006 r. - tekst jednolity Dz. U.z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.Wykonawca oświadcza, że osoby dostarczające posiłki oraz inne osoby mające kontakt z żywnością zostały dopuszczoneprzez lekarza do wykonywania pracy w procesie produkcji i obrocie żywnością, co potwierdzą aktualne książeczki zdrowiado celów sanitarno – epidemiologicznych oraz są nadzorowane i/lub szkolone w sprawach higieny żywności odpowiednio doich charakteru pracy, jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.Na żądanie Zamawiającego na każdym etapie postępowania, a także realizacji, Wykonawca dostarczy kserokopiewymienionych w dokumentacji postępowania zaświadczeń/decyzji, koniecznych do prawidłowej realizacji usługi.Zamówienie jest podzielone na zadania (części) i Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość zadań (części).Zamawiający:• nie wymaga i nie dopuszcza składania ofert wariantowych,• nie przewiduje zawarcia umowy ramowej,• nie przewiduje udzielenia zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt. 8 ustawy Pzp,• nie przewiduje rozliczenia w walutach obcych,• nie przewiduje zwrotu kosztów udziału w postępowaniu,• wymaga zatrudnienia na podstawie stosunku pracy pracowników przygotowujących posiłki, w okolicznościach, o którychmowa w art. 95 ustawy Pzp,• nie wymaga zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt. 2 ustawy Pzp,• nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez Wykonawców, o których mowa w art. 94ustawy Pzp,• nie wprowadza obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych zadań zgodnie z art. 60 i 121 ustawy Pzp,• nie wymaga i nie przewiduje możliwości złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia katalogów elektronicznych do oferty, w sytuacji określonej w art. 93 ustawy Pzp.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Uprawnień do wykonywania określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wnika to z odrębnych przepisów:Wykonawca zobowiązuje się do posiadania zaświadczenia o wpisie do Rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroliorganów Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub decyzji o zatwierdzeniu zakładu (Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. obezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) oraz Rozporządzenie (WE) ParlamentuEuropejskiego i Rady nr 852/2004 z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych Dz. Urz. UE z dnia 30kwietnia 2004 r. L139 ze zm.) jako spełniającego odpowiednie wymagania do celów działalności prowadzonej w zakresieprodukcji i obrotu artykułami spożywczymi będącymi produktami lub półproduktami, daniami gotowymi, odgrzewanymi, zużyciem naczyń wielorazowego użytku, kanapek, artykułów ogólnospożywczych opakowanych oraz działalnościcateringowej jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.Zdolności technicznej lub zawodowej:Wykonawca zobowiązuje się do dysponowania samochodem przystosowanym do przewozu posiłków w specjalistycznychpojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach jednostkowych. Dodatkowo każdy pojazd musiposiadać zaświadczenie lub decyzję, że samochód, którym będą świadczone usługi lub usługa jest przystosowany doprzewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniachjednostkowych (art. 62 ust.1 pkt 1 Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006 r. - tekst jednolity Dz. U.z 2010 r. Nr 136, poz. 914 ze zm.) jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.Osoby dostarczające posiłki oraz inne osoby mające kontakt z żywnością zostały dopuszczone przez lekarza dowykonywania pracy w procesie produkcji i obrocie żywnością, co potwierdzą aktualne książeczki zdrowia do celów sanitarno– epidemiologicznych oraz są nadzorowane i/lub szkolone w sprawach higieny żywności odpowiednio do ich charakterupracy, jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2024-06-04

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach