Przetargi.pl
Usługa przygotowania i dostarczania posiłków dla potrzeb Szpitala Pediatrycznego w Bielsku - Białej

SZPITAL PEDIATRYCZNY W BIELSKU-BIAŁEJ ogłasza przetarg

  • Adres: 43-300 Bielsko-Biała, ul. Jana Sobieskiego 83
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 33 828 40 40
  • Data zamieszczenia: 2024-03-08
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: SZPITAL PEDIATRYCZNY W BIELSKU-BIAŁEJ
    ul. Jana Sobieskiego 83
    43-300 Bielsko-Biała, woj. śląskie
    tel. 33 828 40 40
    REGON: 072147187
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpitalpediatryczny.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa przygotowania i dostarczania posiłków dla potrzeb Szpitala Pediatrycznego w Bielsku - Białej
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiot zamówienia1. Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania i dostarczania codziennego, całodobowego żywienia pacjentów, w tym niemowląt i małych dzieci w Szpitalu Pediatrycznym w Bielsku-Białej. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 7 do SWZ. 2. Szczegółowy opis świadczenia usługi zawierają projektowane postanowienia umowy (Załącznik nr 3 do SWZ).Wymagania w zakresie zatrudniania przez wykonawcę lub podwykonawcę osób na podstawie stosunku pracyZamawiający na podstawie art. 95 ust. 1 ustawy Pzp, określa wymagania związane z realizacją zamówienia w zakresie zatrudnienia przez wykonawcę lub podwykonawcę na podstawie stosunku pracy osób wykonujących czynności w zakresie realizacji zamówienia, których wykonanie polega na wykonywaniu pracy w sposób określony w art. 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. – Kodeks pracy. Zamawiający wymaga zatrudnienia przez wykonawcę lub podwykonawcę na podstawie stosunku pracy osób wykonujących czynności bezpośrednio związane z przedmiotem umowy tj. przygotowanie posiłków, pakowanie, transport posiłków, mycie i dezynfekcja naczyń. (art. 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1976 r. – Kodeks pracy: „Przez nawiązanie stosunku pracy pracownik zobowiązuje się do wykonywania pracy określonego rodzaju na rzecz pracodawcy i pod jego kierownictwem oraz w miejscu i czasie wyznaczonym przez pracodawcę, a pracodawca do zatrudniania pracownika za wynagrodzeniem). Wymaganie, o którym mowa, nie dotyczy osobistego wykonywania zamówienia przez osobę fizyczną, w tym również przedsiębiorcy prowadzącego indywidualną działalność gospodarczą. Szczegółowy sposób dokumentowania zatrudnienia tych osób, sposób kontroli spełnienia przez wykonawcę lub podwykonawcę wymagań dotyczących zatrudnienia na podstawie umowy o pracę oraz postanowienia dotyczące sankcji z tytułu niespełnienia tych wymagań zawarte są w projekcie umowy. Zamawiający nie określa innych niż określone w art. 95 ust. 1 wymagania związane z realizacją zamówienia, które mogą obejmować aspekty gospodarcze, środowiskowe, społeczne, związane z innowacyjnością, zatrudnieniem lub zachowaniem poufnego charakteru informacji przekazanych wykonawcy w toku realizacji zamówienia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy spełniający warunki udziału w postępowaniu dotyczące zdolności technicznej lub zawodowej oraz sytuacji ekonomicznej lub finansowej.2) Na potwierdzenie spełnienia warunków udziału Wykonawca zobowiązany jest wykazać, że:a) dysponuje potencjałem technicznym w celu wykonania zamówienia wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobamiNiezbędny potencjał techniczny wykonawcy umożliwiający realizację zamówienia na odpowiednim poziomie jakości: w wykazie należy wskazać: co najmniej 1 lokal kuchenny dostosowany do realizacji zamówienia (wyposażony w sprzęty i urządzenia umożliwiające przygotowanie posiłków); Wykonawca zobowiązany jest posiadać aktualną decyzję właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego, stwierdzającą, że lokal spełnia konieczne wymagania niezbędne do zapewnienia higieny i właściwej jakości zdrowotnej w zakresie produkcji posiłków oraz usług cateringowych, zezwalającej na prowadzenie w/w działalności; lokal kuchenny może być oddalony od siedziby Zamawiającego (ul. Sobieskiego 43-300 Bielsko-Biała) maksymalnie o 30 kmZamawiający zastrzega sobie możliwość weryfikacji odległości przy pomocy aplikacji dostępnej pod adresem: https://www.google.com/maps/ (najkrótsza trasa drogowa); co najmniej 1 środek transportu przeznaczony do transportu żywności, posiadający aktualną decyzję właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego, o spełnieniu przez ten środek transportu żywności wymogów higieniczno – sanitarnych;b) wykazać wykonane bądź wykonywane usługi, nie wcześniej niż w okresie ostatnich 3 lat*, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem przedmiotu, dat wykonywania i podmiotów, na rzecz których usługi te zostały wykonane lub są wykonywane oraz załączyć dowody określające, czy te usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego usługi zostały wykonane lub są wykonywane, a jeżeli wykonawca z przyczyn niezależnych od niego nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonanie powinny być wystawione w okresie ostatnich 3 miesięcy.*okres liczy się wstecz od dnia w którym upływa termin składania ofertNiezbędne doświadczenie wykonawcy umożliwiające realizację zamówienia na odpowiednim poziomie jakości: w wykazie należy wskazać i załączyć dowody, dla minimum 1 usługi polegającej na przygotowywaniu całodziennych posiłków, świadczonej w sposób ciągły (codzienny) przez okres minimum 12 miesięcy.W przypadku powołania się przez wykonawcę na doświadczenie w realizacji usług wykonywanych wspólnie z innymi wykonawcami, wykaz dotyczy usług, w których wykonaniu wykonawca ten bezpośrednio uczestniczył, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych, w których wykonywaniu bezpośrednio uczestniczył lub uczestniczy.c) wykazać, że skieruje do realizacji zamówienia publicznego osoby odpowiedzialne za świadczenie usług, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych niezbędnych do wykonania zamówienia publicznego, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobamiNiezbędne kwalifikacje zawodowe/doświadczenie osób skierowanych do realizacji zamówienia, umożliwiające realizację zamówienia na odpowiednim poziomie jakości: w wykazie należy wskazać co najmniej: 1 osobę, która będzie pełnić funkcję dietetyka, posiadającą kwalifikacje zawodowe w zakresie żywienia zbiorowego oraz 1 osobę, która będzie pełnić funkcję szefa kuchni, posiadającą co najmniej roczne doświadczenie na tym stanowisku.Mając na uwadze obowiązujące w Polsce przepisy prawa krajowego, w przypadku osób spoza Polski możliwe jest uzyskanie decyzji w sprawie uznania kwalifikacji zawodowych, nabytych w Państwach Członkowskich UE, po przeprowadzeniu właściwego postępowania weryfikacyjnego przez odpowiedni organ samorządu zawodowego w Polsce, na zasadach określonych w ustawie z dnia 22 grudnia 2015r. (t.j. Dz. U. z 2023 poz. 334) o zasadach uznawania kwalifikacji zawodowych nabytych w państwach członkowskich Unii Europejskiej;d) jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia z rozszerzeniem o szkody spowodowane w wyniku zatruć i przeniesienia chorób zakaźnych z sumą ubezpieczenia nie mniejszą niż 100 000,00zł na jedno i 5 000 000,00zł na wszystkie zdarzenia w okresie ubezpieczenia.Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu nastąpi na podstawie sprawdzenia przedłożonych przez Wykonawcę oświadczeń lub dokumentów wg formuły „spełnia - nie spełnia".
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2024-03-18

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach