Przetargi.pl
USŁUGA CATERINGU DLA DZIECI PRZEDSZKOLNYCH W WIEKU 2,5 - 6 LAT, KTÓRE BĘDĄ UCZĘSZCZAĆ DO MIEJSKIEGO PRZEDSZKOLA NR 1 W BOCHNI W ROKU 2013

Miejskie Przedszkole Nr 1 ogłasza przetarg

  • Adres: 32-700 Bochnia, ul. gen. T. Jakubowskiego 12
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 0-14 612 60 94 , fax. 0-14 612 60 94
  • Data zamieszczenia: 2012-11-13
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejskie Przedszkole Nr 1
    ul. gen. T. Jakubowskiego 12 12
    32-700 Bochnia, woj. małopolskie
    tel. 0-14 612 60 94, fax. 0-14 612 60 94
    REGON: 12072456400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.um.bochnia.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: miejskie przedszkole

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    USŁUGA CATERINGU DLA DZIECI PRZEDSZKOLNYCH W WIEKU 2,5 - 6 LAT, KTÓRE BĘDĄ UCZĘSZCZAĆ DO MIEJSKIEGO PRZEDSZKOLA NR 1 W BOCHNI W ROKU 2013
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringu - przygotowanie i dostawa wyżywienia (gotowych posiłków, z uwzględnieniem wymagań związanych z napojami o których w punkcie 2) dla dzieci przedszkolnych, które uczęszczają do Miejskiego Przedszkola nr 1 w Bochni, w dni robocze w okresie od 2 stycznia 2013 r. do 31 czerwca 2013 oraz od 2 września 2013 r. do 31 grudnia 2013 r. Przewiduje się, że w okresie realizacji usługi cateringu będzie z nich korzystała, grupa maksymalnie do 125 dzieci (ilość dzieci może ulec zmianie - rekrutacja na nowy rok szkolny, absencja, warunki demograficzne itp.). Szacunkowa ilość posiłków objęta przedmiotem zamówienia wynosi: - 15320 - 3 posiłki (śniadanie, obiad dwudaniowy, podwieczorek) - 2620 - 2 posiłki (śniadanie, obiad dwudaniowy). Zamawiający informuje, że wskazana powyżej ilość ma charakter szacunkowy, a rzeczywista ilość dziennych zestawów wynikać będzie z bieżących potrzeb Zamawiającego i uzależniona będzie od obecności dzieci w przedszkolu. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia wartości umowy. Z tego względu Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia. 2. Wykonawca zobowiązany będzie: A. zapewnić wyżywienie we wszystkie dni pracy przedszkola, 3 razy dziennie zgodnie z poniższymi zasadami: śniadanie - 8.30, kompot (herbata, sok lub owoce) - 10.00, obiad - 11.30, podwieczorek - 14.15, B. obiad składa się zawsze z pierwszego i drugiego dania, do obiadu podawany jest napój, C. do śniadania podawany jest zawsze napój, D. do podwieczorka napój podawany jest w zależności od decyzji Zamawiającego, E. w cenie oferty Wykonawca dostarcza dla dzieci jeden raz dziennie kompot, sok, herbatę lub owoce o godz. 10.00 (decyzja o wyborze w danym dniu produktu podejmowana jest każdego dnia przez Zamawiającego, na wybór mają wpływ pory roku, w zimę/jesień najczęściej wybierane są owoce, przez wiosnę/lato - napój), F. ilość posiłków będzie uzależniona od frekwencji dzieci - zapotrzebowanie na dany dzień składane będzie przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego, w przypadku obiadu i podwieczorka do godziny 10:30, G. jadłospis powinien być układany przez Wykonawcę na okres co najmniej 5 dni i zatwierdzany przez Zamawiającego, (zaleca się różnorodność i niepowtarzalność dziennych zestawów żywieniowych). Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą wiążące dla Wykonawcy. Wykonawca przedstawia jadłospis w piątki poprzedzające przyszły kolejny tydzień. Zamawiający dopuszcza komunikacje e -mail. Pierwszy jadłospis Wykonawca przedstawi w terminie 3 dni od dnia podpisania umowy. H. posiłki muszą być urozmaicone. Wysokiej jakości zarówno co do wartości odżywczej, gramatury jak i estetyki oraz uwzględniać polską tradycję kulinarną, zgodne z normami HACCP, I. posiłki należy dostarczać na własny koszt w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Pomiar temperatury odbywać się będzie w momencie przekazywania posiłków dzieciom na talerze, dla dań gorących temperatura powinna wynosić co najmniej 63 C, J. pojemniki, termosy muszą być zamykane szczelnie, tak aby podczas transportu posiłki w formie płynnej nie ulegały rozlaniu, K. Wykonawca zapewni pracownika do dostawy posiłków do siedziby Zamawiającego, L. po zakończeniu pory wydawania posiłków Wykonawca odbierze odpady pokonsumpcyjne, brudne naczynia służące do dostarczenia i przechowywania żywności z siedziby Zamawiającego oraz zapewni we własnym zakresie ich mycie i dezynfekcję we własnych pomieszczeniach, zgodnie z zasadami i przepisami sanitarnymi i mikrobiologicznymi oraz normami HACCP, M. posiłki muszą być wykonywane z naturalnych produktów metodą tradycyjną, nie można używać produktów typu instant oraz gotowych produktów, np. mrożone pierogi, klopsy, gołąbki itp., masło musi być extra świeże, nie można używać produktów masłopodobnych, N. wędliny mają być wysokiej jakości, mają nie zawierać dodatków skrobi, soi, mięso nie może być MMO (mięso mechanicznie odkostnione), O. Wykonawca jest zobowiązany do pobierania i przechowywania próbek podanych posiłków w specjalnie przeznaczonych do tego lodówkach przez okres 72 godz. od upływu dnia podania - pobór próbek i ich przechowywanie zgodnie z wymogami Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007 roku w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego, P. wszelkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami żywieniowymi wg Instytutu Żywienia i Żywności, jak również przepisami prawa w zakresie higieny żywienia norm HCCAP oraz wewnętrznymi przepisami Zamawiającego, Q. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania kontroli w trakcie przygotowania posiłków w miejscu ich produkcji wskazanym przez Wykonawcę, R. za uchybienia ujawnione w trakcie kontroli np. Sanepidu wynikające ze świadczonej przez Wykonawcę usługi, której następstwem będą m. in. mandaty, kary, odpowiada Wykonawca, S. do przestrzegania normatywnych wartości energetycznych, wartości odżywczych i smakowych potraw oraz przygotowania ich zgodnie z prawnymi regulacjami o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia, przy równoczesnym zapewnieniu urozmaicenia posiłków w związku z sezonowością i świętami, T. do zachowania diety bezmlecznej i bezglutenowej oraz innych diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb dzieci, zgodnie z informacją otrzymaną od Zamawiającego
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553200009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.um.bochnia.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach