Ośrodek Pomocy Społecznej w Czerwieńsku ogłasza przetarg
- Adres: 66-016 Czerwieńsk, ul. M. Rozwens 4
- Województwo: lubuskie
- Telefon/fax: tel. 68 3219092 , fax. 68 3219058
- Data zamieszczenia: 2011-10-13
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej w Czerwieńsku
ul. M. Rozwens 4 4
66-016 Czerwieńsk, woj. lubuskie
tel. 68 3219092, fax. 68 3219058
REGON: 97127016000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.czerwiensk.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługa cateringowa zbiorowego żywienia uczniów szkół podstawowych i gimnazjum w Gminie Czerwieńsk - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Realizacja przedmiotu zamówienia obejmuje świadczenie usług cateringowych na potrzeby zbiorowego żywienia uczniów szkół podstawowych i gimnazjum na terenie Gminy Czerwieńsk. Termin realizacji zamówienia od dnia 1 listopada 2011 roku do dnia 30 czerwca 2015 roku. 2. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostawa gotowego jednodaniowego posiłku dla uczniów uczęszczających do: - Szkoła Podstawowa w Nietkowie - Szkoła Podstawowa w Leśniowie Wielkim - Szkoła Podstawowa w Nietkowicach - Gimnazjum w Czerwieńsku Razem - ok. 120 uczniów 3. Wykonawca wydaje posiłki w świetlicy szkolnej w dni nauki, następnie sprząta świetlicę szkolną i pozostawia ją w należytym porządku. Każdorazowo będzie miał obowiązek odbierania pozostałości pokonsumpcyjnych. 4. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i dostarczenia posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP. 5. Wykonawca zobowiązuje się, że żywienie będzie realizował zgodnie z normami Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie stosownie do potrzeb. 6. Dyrektor szkoły zawiadamia Wykonawcę do godz. 9.00 o ilości koniecznych posiłków w danym dniu. 7. W przypadku nie zawiadomienia do godz. 9.00 Wykonawca będzie wydawał ilość posiłków zgodnie z listą uczniów sporządzoną przez Zamawiającego pod koniec poprzedniego miesiąca. 8. Posiłki Wykonawca dostarczał będzie w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. 9. Wykonawca będzie miał obowiązek dostarczenie posiłków własnym transportem i we własnych naczyniach. 10. Wykonawca zobowiązuje się do opracowania jadłospisu z podaną gramaturą danego posiłku (zaleca się różnorodność i niepowtarzalność dziennych zestawów żywieniowych) na okres 10 dni i dostarczania Zamawiającemu do wcześniejszego zatwierdzenia na określonym przez Zamawiającego formularzu w ciągu 48 godzin przed rozpoczęciem nowej dekady. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego nie powodujące istotnych zmian w rodzaju posiłku będą wiążące dla Wykonawcy. 11. Posiłki będą musiały być urozmaicane, będą musiały charakteryzować się wysoką jakością, posiadać właściwe walory smakowe i estetyczne oraz właściwą temperaturę przy równoczesnym zapewnieniu sezonowości. 12. Przy planowaniu posiłków należy uwzględniać zalecaną wartość energetyczną oraz uwzględniać normy produktów. Wyklucza się posiłki sporządzane na bazie półproduktów. 13. Posiłek jest jednodaniowy z zastrzeżeniem, że: - dwa razy w tygodniu będzie zupa z wkładką o gramaturze nie mniej niż 50 gram (kiełbasa, porcja mięsa); - jeden raz w tygodniu drugie danie z porcją mięsa o gramaturze minimum 80 gram netto; - jeden raz w tygodniu drugie danie mączne; - jeden raz w tygodniu drugie danie mięsne, mączne lub rybne o gramaturze minimum 80 gram netto mięsa lub ryby; - zwiększanie ilości surówek i owoców w ramach stawki żywieniowej. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.czerwiensk.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługa w zakresie całodziennego żywienia pacjentów szpitala
Dodano: 2016-07-15 - Kompleksowe świadczenie usług żywienia pacjentów
Dodano: 2016-07-14 - Świadczenie usług cateringowych w zakresie przygotowania i dostawy gotowych posiłków:drugiego śniadania i obiadów dwudaniowych dla uczniów Zespołu Szkół Mistrzostwa Sportowego w Gorzowie Wlkp. w roku szkolnym 2016/2017.
Dodano: 2016-07-07 - Przygotowanie i dowóz posiłków dla dzieci z przedszkola oraz uczniów szkół z terenu Gminy Stare Kurowo roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-07-07 - Przygotowanie i wydanie posiłków dla uczestników z terenu gminy Sulechów biorących udział w projekcie pn. Lepsze jutro realizowanego przez Miasto Zielona Góra-Centrum Integracji Społecznej w Zielonej Górze - część I - II przetarg.
Dodano: 2016-07-07 - Przygotowanie i wydanie posiłków dla uczestników z terenu gminy Sulechów biorących udział w projekcie pn. Lepsze jutro realizowanego przez Miasto Zielona Góra-Centrum Integracji Społecznej w Zielonej Górze - część I
Dodano: 2016-06-27 - Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie posiłków uczniom w szkołach na terenie miasta i gminy Wschowa w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-06-08 - Dożywianie uczniów w szkołach oraz innych osób objętych pomocą Ośrodka Pomocy Społecznej na terenie Gminy Żary w roku szkolnym 2016/2017.
Dodano: 2016-06-07 - Przygotowanie i wydanie posiłków dla uczestników projektu /Lepsze jutro/ realizowanego przez Miasto Zielona Góra / Centrum Integracji Społecznej w Zielonej Górze w partnerstwie z Gminą Zabór na rok 2016
Dodano: 2016-06-01 - Usługa żywienia pacjentów Niepublicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej Szpital im. Profesora Zbigniewa Religi w Słubicach Sp. z o. o. przez okres 12 miesięcy
Dodano: 2016-05-12