Powiatowy Urząd Pracy w Siemianowicach Śląskich ogłasza przetarg
- Adres: 41-103 Siemianowice Śląskie, ul. Wyzwolenia 17
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel. 032 7652945, 7652949 , fax. 032 7652940
- Data zamieszczenia: 2013-05-29
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Powiatowy Urząd Pracy w Siemianowicach Śląskich
ul. Wyzwolenia 17 17
41-103 Siemianowice Śląskie, woj. śląskie
tel. 032 7652945, 7652949, fax. 032 7652940
REGON: 27757702900000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://pup.siemianowice.slaskie.sisco.info/
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Szkolenie dla osób bezrobotnych w ramach projektu Gotowa do pracy 6.1.1 PO KL - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Zorganizowanie i przeprowadzenie szkoleń dla osób bezrobotnych zarejestrowanych w Powiatowym Urzędzie Pracy w zakresie: Zadanie 1 Kucharz + książeczka zdrowia - I grupa do 6 osób. Szkolenia muszą odbywać się zgodnie z planem nauczania obejmującym nie mniej niż 30 godzin zegarowych w tygodniu (godzina zegarowa liczy 60 minut i obejmuje zajęcia edukacyjne liczące 45 minut oraz przerwę liczącą średnio 15 minut, długość przerw może być ustalana w sposób elastyczny*). W pierwszym dniu szkolenia zajęcia należy zaplanować na godz. 8.00 i przeznaczyć pierwsze 30 minut na sprawy organizacyjne. Zamawiający nie ma obowiązku skierowania na szkolenia wszystkich w/w osób, a Wykonawcy nie przysługują z tego tytułu żadne roszczenia, z tym, że powyższe nie zwalnia Wykonawcy z obowiązku zapewnienia gotowości przyjęcia skierowanych bezrobotnych na szkolenie w danym zawodzie i we wskazanej ilości. W ramach realizacji zamówienia, Wykonawca zobowiązany jest do: a) zapewnienia wszystkim uczestnikom szkolenia usługi cateringowej, w ramach której dostarczy na czas jego trwania napoje (kawa, herbata, woda mineralna, sok) oraz kanapki i suche przekąski lub owoce; b) Zwrotu kosztów dojazdu z miejsca zamieszkania uczestnika szkolenia na miejsce odbywania zajęć teoretycznych lub praktycznych i z powrotem, stanowiących równowartość kosztów zakupu biletów komunikacji miejskiej na czas trwania szkolenia, c) W cenę szkolenia wliczony winien być koszt książeczki zdrowia do celów sanitarno-epidemiologicznych. Przewidywana liczba uczestników szkolenia - do 6 osób (osoby kierowane będą w formie indywidualnej). Minimalna ilość godzin - ogółem 220, w tym 200 godzin zajęć praktycznych. Program szkolenia powinien zawierać w szczególności zagadnienia dotyczące: wizerunek pracownika małej gastronomii; higiena żywności; HACCP, BHP, kontrola sanitarno - epidemiologiczna w zakładach gastronomicznych; obsługa konsumenta; metody utrwalania żywności oraz zasady przechowywania produktów; ocena i zastosowanie w technologii gastronomicznej: warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców mleka i przetworów, serów, jaj; sposoby zagęszczania potraw mąką, ciasta kluskowe wyrabiane na stolnicy, ciasta zarabiane w naczyniu: ziemniaczane, pierogowe; klasyfikacja i zasady sporządzania zup i sosów; ciasta spulchniane metodami: fizycznymi, chemicznymi, biologicznymi; mięso zwierząt rzeźnych - ocena towaroznawcza, zastosowanie, podział tusz; potrawy z mięsa gotowanego i smażonego; potrawy z mięsa duszonego i pieczonego; potrawy jarskie; dietetyka; potrawy z ryb gotowanych i smażonych; podział, charakterystyka, sporządzanie i ocena zakąsek zimnych; sosy zimne; podział i charakterystyka deserów; napoje zimne i gorące; potrawy kuchni polskiej; kuchnie regionalne. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 800000004
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie kadry dydaktycznej
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://pup.siemianowice.slaskie.sisco.info/
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- . prowadzenie zajęć specjalistycznych dla dzieci, w ramach projektów współfinansowanych ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego: Część I: Radosne dzieci w żłobku w gminie Poraj Część II: Odkrywamy świat w przedszkolu w Żarkach-Letnisko
Dodano: 2016-07-14 - Przeprowadzenie kursu języka angielskiego oraz kursu metodycznego dla osób dorosłych na potrzeby realizacji projektu pn. Power of Education - podniesienie jakości kształcenia i zarządzania w mikołowskich placówkach oświatowych
Dodano: 2016-06-16 - Przeprowadzenie zajęć logopedycznych dla dzieci z wadami wymowy na rzecz publicznych przedszkoli w Tychach w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-06-08 - Przeprowadzenie kursów z przedmiotów zawodowych dla klas wielozawodowych
Dodano: 2016-01-19 - Zorganizowanie i przeprowadzenie szkoleń zawodowych dla 40 uczestników projektu systemowego Aktywizacja osób młodych pozostających bez pracy w powiecie będzińskim (I) realizowanego przez Powiatowy Urząd Pracy w Będzinie
Dodano: 2015-10-30 - Usługa edukacyjna polegającą na organizacji wizyt studyjnych wraz z warsztatami dla potencjalnych i obecnych beneficjentów Europejskiego Funduszu Społecznego
Dodano: 2015-10-09 - Przeprowadzenie szkolenia specjalistycznego w ramach projektu nr POKL.04.01.02-00-131/12 p.t. Kompetentni inżynierowie mechanicy dla sektora energetyki. Oznaczenie sprawy: OZ/U/15/32/TB.
Dodano: 2015-09-28 - Przeprowadzenie zajęć logopedycznych dla dzieci z wadami wymowy na rzecz publicznych przedszkoli w Tychach
Dodano: 2015-06-03 - Przeprowadzenie szkolenia AutoCad podstawowy w ramach projektu Odbierz klucz do sukcesu - kierunki zamawiane na Wydziale Inżynierii Mechanicznej i Informatyki
Dodano: 2015-05-21 - Kampania edukacyjno - promocyjna dla zadania pn. Wyposażenie punktu selektywnego zbierania odpadów komunalnych w Gminie Radzionków
Dodano: 2015-04-28