Przetargi.pl
Szkolenie dla osób bezrobotnych w ramach projektu Gotowa do pracy 6.1.1 PO KL

Powiatowy Urząd Pracy w Siemianowicach Śląskich ogłasza przetarg

  • Adres: 41-103 Siemianowice Śląskie, ul. Wyzwolenia 17
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 032 7652945, 7652949 , fax. 032 7652940
  • Data zamieszczenia: 2013-05-29
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiatowy Urząd Pracy w Siemianowicach Śląskich
    ul. Wyzwolenia 17 17
    41-103 Siemianowice Śląskie, woj. śląskie
    tel. 032 7652945, 7652949, fax. 032 7652940
    REGON: 27757702900000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://pup.siemianowice.slaskie.sisco.info/
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Szkolenie dla osób bezrobotnych w ramach projektu Gotowa do pracy 6.1.1 PO KL
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Zorganizowanie i przeprowadzenie szkoleń dla osób bezrobotnych zarejestrowanych w Powiatowym Urzędzie Pracy w zakresie: Zadanie 1 Kucharz + książeczka zdrowia - I grupa do 6 osób. Szkolenia muszą odbywać się zgodnie z planem nauczania obejmującym nie mniej niż 30 godzin zegarowych w tygodniu (godzina zegarowa liczy 60 minut i obejmuje zajęcia edukacyjne liczące 45 minut oraz przerwę liczącą średnio 15 minut, długość przerw może być ustalana w sposób elastyczny*). W pierwszym dniu szkolenia zajęcia należy zaplanować na godz. 8.00 i przeznaczyć pierwsze 30 minut na sprawy organizacyjne. Zamawiający nie ma obowiązku skierowania na szkolenia wszystkich w/w osób, a Wykonawcy nie przysługują z tego tytułu żadne roszczenia, z tym, że powyższe nie zwalnia Wykonawcy z obowiązku zapewnienia gotowości przyjęcia skierowanych bezrobotnych na szkolenie w danym zawodzie i we wskazanej ilości. W ramach realizacji zamówienia, Wykonawca zobowiązany jest do: a) zapewnienia wszystkim uczestnikom szkolenia usługi cateringowej, w ramach której dostarczy na czas jego trwania napoje (kawa, herbata, woda mineralna, sok) oraz kanapki i suche przekąski lub owoce; b) Zwrotu kosztów dojazdu z miejsca zamieszkania uczestnika szkolenia na miejsce odbywania zajęć teoretycznych lub praktycznych i z powrotem, stanowiących równowartość kosztów zakupu biletów komunikacji miejskiej na czas trwania szkolenia, c) W cenę szkolenia wliczony winien być koszt książeczki zdrowia do celów sanitarno-epidemiologicznych. Przewidywana liczba uczestników szkolenia - do 6 osób (osoby kierowane będą w formie indywidualnej). Minimalna ilość godzin - ogółem 220, w tym 200 godzin zajęć praktycznych. Program szkolenia powinien zawierać w szczególności zagadnienia dotyczące: wizerunek pracownika małej gastronomii; higiena żywności; HACCP, BHP, kontrola sanitarno - epidemiologiczna w zakładach gastronomicznych; obsługa konsumenta; metody utrwalania żywności oraz zasady przechowywania produktów; ocena i zastosowanie w technologii gastronomicznej: warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców mleka i przetworów, serów, jaj; sposoby zagęszczania potraw mąką, ciasta kluskowe wyrabiane na stolnicy, ciasta zarabiane w naczyniu: ziemniaczane, pierogowe; klasyfikacja i zasady sporządzania zup i sosów; ciasta spulchniane metodami: fizycznymi, chemicznymi, biologicznymi; mięso zwierząt rzeźnych - ocena towaroznawcza, zastosowanie, podział tusz; potrawy z mięsa gotowanego i smażonego; potrawy z mięsa duszonego i pieczonego; potrawy jarskie; dietetyka; potrawy z ryb gotowanych i smażonych; podział, charakterystyka, sporządzanie i ocena zakąsek zimnych; sosy zimne; podział i charakterystyka deserów; napoje zimne i gorące; potrawy kuchni polskiej; kuchnie regionalne.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 800000004
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie kadry dydaktycznej
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://pup.siemianowice.slaskie.sisco.info/
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach