Przetargi.pl
Świadczenie usługi przygotowywania gorących dwudaniowych (zupa i drugie danie ) posiłków obiadowych oraz ich wydawania klientom Zamawiającego w punkcie wydawania posiłków albo ich dostarczania do znajdujących się na terenie Dzielnicy Białołęka m.st. Warszawy miejsc zamieszkania klientów Zamawiającego.

Ośrodek Pomocy Społecznej Dzielnicy Białołęka m.st. Warszawy ogłasza przetarg

  • Adres: 03-126 Warszawa, ul. Antalla 4
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 022 6147000 , fax. 022 6147000
  • Data zamieszczenia: 2011-02-17
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej Dzielnicy Białołęka m.st. Warszawy
    ul. Antalla 4 4
    03-126 Warszawa, woj. mazowieckie
    tel. 022 6147000, fax. 022 6147000
    REGON: 01075191600000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usługi przygotowywania gorących dwudaniowych (zupa i drugie danie ) posiłków obiadowych oraz ich wydawania klientom Zamawiającego w punkcie wydawania posiłków albo ich dostarczania do znajdujących się na terenie Dzielnicy Białołęka m.st. Warszawy miejsc zamieszkania klientów Zamawiającego.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowywania gorących, dwudaniowych (zupa i drugie danie) posiłków obiadowych oraz ich wydawania klientom Zamawiającego w punkcie wydawania posiłków albo ich dostarczania do znajdujących się na terenie Dzielnicy Białołęka m. st. Warszawy miejsc zamieszkania klientów, zwana dalej usługą. Szacunkowa ilość obiadów, jaką Zamawiający zamierza zlecić w czasie obowiązywania umowy wynosi 6120 obiadów. Z usługi tej będzie korzystać około 30 klientów Ośrodka. 2. Usługa ma być świadczona zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, w szczególności zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914) oraz w sposób uwzględniający potrzeby klientów Zamawiającego, w szczególności obowiązującą ich dietę. 3. Wykonawca jest zobowiązany zapewnić zlokalizowany na terenie dzielnicy Białołęka m.st. Warszawy punkt wydawania posiłków, którego adres podaje w ofercie. Miejsce to ma służyć tylko wydawaniu posiłków, nie musi być przystosowane do spożywania posiłków na miejscu. 4. Posiłki będą wydawane od poniedziałku do piątku odpowiednio: a) w punkcie wydawania posiłków w godzinach od 12:00 do 14:00 lub b) dostarczane w godzinach od 12:00 do 15:00 każdego tygodnia świadczenia usługi, z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy. 5. Wykonawca jest zobowiązany zapewnić naczynia jednorazowe, w których wydawane lub dostarczane będą posiłki obiadowe. Wykonawca musi zagwarantować, że w użytych przez Niego naczyniach posiłki zachowają przez co najmniej pół godziny, licząc od ich wydania lub dostarczenia, wszystkie cechy, jakie muszą posiadać w chwili ich wydania w punkcie wydawania posiłków. 6. Zamawiający zastrzega sobie możliwość uzgodnienia z Wykonawcą jadłospisu, w tym prawo do wskazania obiadów dietetycznych. 7. Wykonawca nie będzie mógł zastąpić gorącego dwudaniowego posiłku suchym prowiantem bez uprzedniej zgody Zamawiającego. 8. Wykonawca przyjmie na siebie pełną odpowiedzialność za negatywne skutki zdrowotne wynikłe w następstwie spożycia posiłków przez klientów Zamawiającego. 9. Wykonawca będzie uprawniony do składania Zamawiającemu propozycji wprowadzenia zmian w zakresie usługi, w szczególności przypisania klientowi posiłku dietetycznego. Do wprowadzenia jakiejkolwiek zmiany niezbędna będzie pisemna zgoda Zamawiającego. 10. Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli prawidłowości wykonywania usługi przez Wykonawcę, w tym do kontroli jakości i walorów smakowych posiłków oraz ich zgodności z decyzjami na podstawie których są świadczone. 11. Wykonawca będzie zobowiązany świadczyć usługę na podstawie decyzji administracyjnej wydanej przez Dyrektora Zamawiającego. W wyjątkowych przypadkach dopuszczone zostanie zlecenie wykonania usługi za pomocą faksu przez osobę wyznaczoną do kontaktów ze strony Zamawiającego. Zlecenie takie zostanie niezwłocznie potwierdzone decyzją. 12. Niezwłocznie po wydaniu decyzji o której mowa w ust. 11 Zamawiający przekaże Wykonawcy drogą faksową kopię tej decyzji. Wykonawca od dnia wskazanego w decyzji będzie zobowiązany do świadczenia usługi w zakresie i wymiarze czasowym wskazanych w decyzji. Decyzja określać będzie, czy klient jest zobowiązany do odbioru posiłku w punkcie wydawania posiłków, czy też jest uprawniony do dostarczenia mu posiłku do miejsca zamieszkania. 13. Z usługi świadczonej przez Wykonawcę będzie korzystało około 30 klientów Zamawiającego, w każdym z miesięcy obowiązywania umowy. Około 25 klientów będzie uprawnionych do korzystania z usługi dostarczania im posiłków do miejsca ich zamieszkania znajdującego się w Dzielnicy Białołęka m. st. Warszawy. Pozostali (5 klientów) będą zobowiązani do odbioru posiłków w punkcie ich wydawania. Podane liczby klientów są wielkościami szacunkowymi. 14. Ilość posiłków zleconych Wykonawcy przez Zamawiającego do wydania lub dostarczenia w każdym miesiącu wynikać będzie z rzeczywistych potrzeb Zamawiającego. 15. Wykonawca nie będzie mógł dochodzić od Zamawiającego żadnych roszczeń w przypadku zlecenia Mu w trakcie obowiązywania umowy świadczenia usługi dla mniejszej niż ustalona w ust. 13 liczby klientów Zamawiającego. 16. Zamawiający będzie miał prawo zlecić Wykonawcy świadczenie usługi dla większej niż określona w ust. 13 liczby klientów. 17. Wykonawca będzie zobowiązany do zakończenia świadczenia usługi: a) w dniu określonym w decyzji, o której mowa w ust. 11, b) w dniu wygaśnięcia umowy. Umowa wejdzie w życie 10 marca 2011 roku lub z dniem podpisania i obowiązywać będzie do 31 grudnia 2011 roku r. jednak nie dłużej niż do dnia, w którym kwota całkowitego należnego Wykonawcy na podstawie niniejszej umowy wynagrodzenia będzie równa kwocie, którą Zamawiający może przeznaczyć na realizację zamówienia ( kwota ta zostanie określona w umowie, która zostanie podpisana z Wykonawcą). Wykonawca nie będzie mógł dochodzić od Zamawiającego żadnych roszczeń w przypadku, gdy w dniu 31 grudnia 2011 r. kwota całkowitego należnego wynagrodzenia Wykonawcy będzie niższa od podanej kwoty. 18. W wyjątkowych przypadkach niezwłocznie po otrzymaniu drogą telefoniczną lub faksową żądania Zamawiającego, Wykonawca będzie zobowiązany do zakończenia świadczenia usługi w terminie wcześniejszym niż określony w ust.17. Żądanie Zamawiającego zostanie niezwłocznie przedstawione Wykonawcy na piśmie. 19. Strony ustalą stałe w okresie obowiązywania umowy ceny ryczałtowe brutto: a) za przygotowanie jednego posiłku wraz z jego wydaniem w punkcie wydawania posiłków, b) za przygotowanie jednego posiłku wraz z jego dostarczeniem do miejsca zamieszkania klienta Zamawiającego. 20. Zamawiający zapłaci Wykonawcy wynagrodzenie tylko za rzeczywistą liczbę posiłków wydanych lub dostarczonych klientom Zamawiającego w danym miesiącu uprawnionych do korzystania z nich. 21. Podstawą do wypłacenia wynagrodzenia będą faktury wystawione przez Wykonawcę po zakończeniu każdego miesiąca świadczenia usługi. 22. Wykonawca będzie zobowiązany załączyć do faktury wykaz zawierający następujące dane: nazwiska Klientów Zamawiającego korzystających z posiłków, fakt wydawania posiłków w punkcie wydawania posiłków lub dostarczenia ich do miejsca zamieszkania klienta oraz liczbę wydanych lub dostarczonych klientom w tym miesiącu posiłków - wydanie lub dostarczenie każdego posiłku będzie musiało zostać potwierdzone podpisem korzystającego z niego klienta. 23. Wynagrodzenie będzie płatne w terminie 21 dni od dnia otrzymania przez Zamawiającego prawidłowo wystawionej faktury na konto Wykonawcy wskazane w fakturze. 24. W przypadku gdy do faktury nie zostanie załączony wykaz, o którym mowa w ust. 22, Zamawiający będzie miał prawo powstrzymać się do czasu jego otrzymania, od wypłacenia Wykonawcy należnego mu wynagrodzenia. 25 Wartość kaloryczna obiadu powinna być zgodna z normami obiadowymi i uwzględniać rację pokarmową dla osób powyżej 40 roku życia przy zachowaniu następującej gramatury zestawu obiadowego: Obiad mięsny: zupa - 0,4 l mięso surowe, ryba - 10 dkg ziemniaki surowe - 25 dkg surówka - 10 dkg Obiad bezmięsny: zupa - 0,4 l Np. pierogi, naleśniki - 30 dkg Obiady muszą być sycące, smaczne, zdrowe, kaloryczne i urozmaicone. Wykonawca zapewni co najmniej trzy posiłki mięsne w tygodniu.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555200001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Nie wymaga się wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.opsbialoleka.waw.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach