Ośrodek Pomocy Społecznej Dzielnicy Wola m.st. Warszawy ogłasza przetarg
- Adres: 01-233 Warszawa, ul. Gen. J. Bema 91
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 22 571 50 30 , fax. 22 571 50 50
- Data zamieszczenia: 2016-03-07
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej Dzielnicy Wola m.st. Warszawy
ul. Gen. J. Bema 91 91
01-233 Warszawa, woj. mazowieckie
tel. 22 571 50 30, fax. 22 571 50 50
REGON: 00201088200000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.ops-wola.waw.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługi cateringowe polegające na dostarczaniu przygotowanych przez Wykonawcę gorących obiadów w zamkniętych naczyniach jednorazowych. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Zamówienie zostało podzielone na 2 części. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia są usługi cateringowe polegające na dostarczaniu przygotowanych przez Wykonawcę gorących obiadów w zamkniętych naczyniach jednorazowych. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Zamówienie zostało podzielone na 2 części. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną lub dwie części: CZĘŚĆ 1: przygotowanie i dostarczanie gorących obiadów w zamkniętych naczyniach jednorazowych dla osób uprawnionych wskazanych przez Zamawiającego. Miejscem dostarczania obiadów będą 2 działy Zamawiającego: Działu Oparcia Społecznego przy ul. Żytniej 75/77 - zwanym dalej DOS; Ośrodka Wsparcia dla Seniorów przy ul. Zawiszy 5 - zwanym dalej OWS. CZĘŚĆ 2: przygotowanie i dostarczanie gorących obiadów w zamkniętych naczyniach jednorazowych do mieszkań osób uprawnionych, wskazanych przez Zamawiającego, w granicach administracyjnych Dzielnicy Wola. Wykonawca zobowiązany będzie dostarczać obiady własnym środkiem transportu, spełniającym wymagania sanitarne w tym zakresie, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Obiady muszą być dostarczane w atestowanych naczyniach jednorazowych i opakowaniach zbiorczych gwarantujących odpowiednio wysoką temperaturę obiadu, bez konieczności jego podgrzewania. Wykonawca przekaże Zamawiającemu raz w tygodniu, najpóźniej w piątek, jadłospisy na następny tydzień. Wykonawca zobowiązany będzie dostarczać gorące obiady przygotowane w dniu ich wydawania z pełnowartościowych produktów z uwzględnieniem świeżych warzyw sezonowych. Zestaw obiadowy musi składać się z potraw tradycyjnych: zupy i drugiego dania, z zachowaniem następujących zasad: 1. raz w tygodniu powinna być ryba, 2. raz w tygodniu powinno być danie bezmięsne, 3. w pozostałe dni tygodnia powinny być dania z mięsem, z wyłączeniem podrobów, z zastrzeżeniem pkt 6.4 i 6,5, 4. raz w tygodniu w ramach dania mięsnego może być danie z mięsa mielonego np. kotlet mielony lub danie półmięsne np. bigos. 5. raz na dwa tygodnie może być danie z podrobów. Wykonawca zobowiązany będzie do dostarczania obiadów urozmaiconych, te same potrawy nie mogą powtarzać się częściej niż raz na 10 dni. Waga gotowych potraw nie może być mniejsza niż: 1. zupa - min. 400 ml 2. ziemniaki, kasza, makaron, ryż - min. 250 g 3. danie mięsne, ryba itp. - min. 90 g bez kości, sosu i panierki, 4. surówka - min. 100 g 5. warzywa gotowane - min. 150 g 6. danie mięsno-warzywne, jarskie np. pierogi itp. - min. 250 g Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić obiady dietetyczne w szczególności takie jak: lekkostrawne, cukrzycowe. Ich liczba jest zmienna, uzależniona od rzeczywistych potrzeb zgłaszanych na bieżąco przez osoby uprawnione do korzystania z obiadów, które ze względów zdrowotnych lub innych nie mogą jeść potraw tradycyjnych. Obiady dietetyczne winny być przygotowane zgodnie z zasadami żywienia właściwymi dla ww. diet. Wykonawca zobowiązany będzie realizować zamówienie zgodnie z przepisami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015r. poz. 594 tekst jednolity ze zmianami) i rozporządzeń wykonawczych wydanych na podstawie tej ustawy. Zamówienie będzie realizowane w okresie od 01.04 - 30.11.2016r. Jeżeli umowa nie zostanie podpisana przed tym terminem, rozpoczęcie realizacji nastąpi w terminie próżniejszym, uzgodnionym między stronami. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555200001
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: doświadczenie wykonawcy
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ops.wola.waw.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Organizacja poczęstunku podczas inauguracji roku akademickiego dla 550 osób
Dodano: 2016-07-12 - Świadczenie usług cateringowych (z dowozem na miejsce realizacji) na potrzeby spotkań koordynatorów i innych spotkań organizowanych przez Wydział Informacji FE w latach 2016-2018
Dodano: 2016-07-05 - Świadczenie usług w zakresie całodziennego żywienia pacjentów w SPZZOZ w Przysusze(w systemie cateringowym).
Dodano: 2016-06-08 - Świadczenie usług cateringowych (z dowozem na miejsce realizacji) na potrzeby spotkań koordynatorów i innych spotkań organizowanych przez Wydział Informacji FE w latach 2016-2018
Dodano: 2016-06-03 - Zakup usług niezbędnych do kompleksowej obsługi KRASP
Dodano: 2016-05-04 - wykonanie wykonanie usługi cateringowej w DPT PAN w Juracie
Dodano: 2016-03-17 - Świadczenie cyklicznej usługi cateringowej podczas szkoleń organizowanych przez Dział ds. Szkoleń, znak sprawy ZP/U/SE/9/2016.
Dodano: 2016-03-10 - Usługi cateringowe na potrzeby funkcjonowania Centralnego Ośrodka Szkolenia Inspekcji Transportu Drogowego
Dodano: 2016-03-03 - Usługa przygotowania i dostarczania posiłków
Dodano: 2016-02-17 - Świadczenie cyklicznej usługi cateringowej podczas szkoleń organizowanych przez Dział ds. Szkoleń, znak sprawy ZP/U/SE/3/2016
Dodano: 2016-02-01