Przetargi.pl
Usługa przygotowania i dostarczania posiłków

Skarb Państwa - Komendant Stołeczny Policji ogłasza przetarg

  • Adres: 00-150 Warszawa, ul. Nowolipie 2
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 22 6038608. 6037691 , fax. 22 6037642
  • Data zamieszczenia: 2016-02-17
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Skarb Państwa - Komendant Stołeczny Policji
    ul. Nowolipie 2 2
    00-150 Warszawa, woj. mazowieckie
    tel. 22 6038608. 6037691, fax. 22 6037642
    REGON: 01212648200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.policja.waw.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja rządowa terenowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa przygotowania i dostarczania posiłków
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania i dostarczania posiłków w zakresie dziennego wyżywienia osób zatrzymanych umieszczonych w Pomieszczeniach Dla Osób Zatrzymanych (PDOZ) zlokalizowanych na terenie Komend Powiatowych Policji zwanych dalej Komendami, podległych Komendantowi Stołecznemu Policji, zwana w dalszej części usługą. 2. Wykaz Komend do których dostarczane będą posiłki stanowi załącznik nr 1A do dokumentacji przetargowej zamieszczonej na stronie internetowej Zamawiającego. 3. Wykonawca zobowiązany będzie do świadczenia usługi dla każdej z Komend 2 razy w ciągu każdego miesiąca obowiązywania umowy, zgodnie z zapotrzebowaniem Zamawiającego. 4. Osoby upoważnione przez Zamawiającego, 1-ego i 15-ego dnia każdego miesiąca, do godziny 8:30 będą telefonicznie zgłaszać Wykonawcy zamówienie, w którym określone zostaną ilości posiłków tj. obiadów, kolacji oraz śniadań. Zamówienie telefoniczne potwierdzone będzie pisemnie drogą faksową. 5. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 1 do dokumentacji przetargowej. 6. Wykonawca w ramach przedmiotu zamówienia zobowiązany będzie do dostarczania: a) posiłków w tym: obiadu składającego się z co najmniej z zupy typu instat z makaronem suchym, tak aby możliwe było jej przygotowanie po zalaniu gorącą wodą, bez gotowania lub innej obróbki (w przypadku, gdy zupa nie będzie posiadała wymaganej dla obiadu wartości energetycznej musi być uzupełniona suchym prowiantem do wymaganej wartości energetycznej), napojów w celu zaspokojenia pragnienia w postaci minimum 2 saszetek herbaty, kolacji w formie suchego prowiantu oraz śniadania w formie suchego prowiantu na dzień następny dla osób zatrzymanych w PDOZ. Pod pojęciem suchy prowiant Zamawiający rozumie produkty, których gramatura i sposób opakowania stanowią jedną porcję dla jednej osoby, np.: serek topiony, serek homogenizowany, pasztet w aluminiowym opakowaniu. Nie dopuszcza się paczkowanych wędlin, chyba że paczka stanowi jedną porcję dla jednej osoby. Suchy prowiant musi posiadać minimum 14 dniowy termin ważności. Wartość energetyczna napoju nie może być doliczana do wartości energetycznej posiłku. b) posiłków - w pojemnikach/opakowaniach spełniających wymagania zawarte w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, (t.j. Dz. U. z 2015 r., poz. 594 ze zm.), Rozporządzeniu (WE) Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1935/2004 z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylającym dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz.U.UE.L z 2004 r. Nr 338 poz. 4 ze zm.) oraz Rozporządzeniu (WE) Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 852/2004 z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz.U.UE.L z 2004 r., Nr 139 poz. 1 ze zm.)., c) pieczywa o minimum 14 dniowym terminie ważności, d) przy każdej dostawie pisemnej informacji o ilości, wadze i składzie dostarczonych posiłków wraz ze wskazaniem ich wartości kalorycznej - w rozbiciu na obiad, kolację i śniadanie, e) odpowiedniej ilości naczyń jednorazowych w postaci kubków do napojów gorących, miseczek do zupy, łyżek, talerzy płaskich. Przedmioty te nie mogą posiadać ostrych krawędzi lub zakończeń, f) posiłków przy użyciu pojazdów przystosowanych do przewożenia żywności
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555200001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 36 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający żąda od Wykonawców wniesienia zabezpieczenia wadialnego o wartości 5 000,00 PLN

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie w wykonywaniu usług w zakresie przygotowania i dostarczania posiłków
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://przetargi.policja.waw.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach