Przetargi.pl
Świadczenie usługi przeprowadzenia szkolenia z doradztwa zawodowego na potrzeby realizacji projektu pn. Akademia Umiejętności dla Gimnazjalistów Mikołowa - etap II

Gmina Mikołów ogłasza przetarg

  • Adres: 43-190 Mikołów, Rynek 16
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 32 3248500 , fax. 32 3248400
  • Data zamieszczenia: 2013-04-18
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Mikołów
    Rynek 16 16
    43-190 Mikołów, woj. śląskie
    tel. 32 3248500, fax. 32 3248400
    REGON: 27625763000000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usługi przeprowadzenia szkolenia z doradztwa zawodowego na potrzeby realizacji projektu pn. Akademia Umiejętności dla Gimnazjalistów Mikołowa - etap II
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przeprowadzenie szkolenia z doradztwa zawodowego dla Uczestników Projektu. Dla wszystkich uczestników projektu przewidziano 3-krotne szkolenia z doradztwa zawodowego (1 szkolenie na semestr). Wymiar czasu: łącznie maks. 375 godzin w 2013 r. i 2014 r. (2013 r.- 250 godz. i w 2014 r. - 125 godz.), Wymiar czasu dla poszczególnego szkolenia: 1 szkolenie x 5 godzin, Miejsce i ilość uczestników: - Gimnazjum nr 1 im. Powstańców Śląskich w Mikołowie, ul. Konstytucji 3 Maja 20 - 125 uczestników, ilość grup 8 + 1 grupa rezerwowa; - Gimnazjum nr 2 im. Jerzego Kukuczki w Mikołowie, ul. Krakowska 30 - 100 uczestników, ilość grup 7 + 1 grupa rezerwowa;; - Gimnazjum nr 3 im. im. Jana Pawła II w Mikołowie, ul. Gliwicka 299 - 46 uczestników, ilość grup 3 + 1 grupa rezerwowa; - Gimnazjum nr 4 w Mikołowie, ul. Szkolna 1 - 40 uczestników ilość grup 3 + 1 grupa rezerwowa; - Plus 9 uczestników dodatkowych; Łącznie min. 311, maksymalnie 320 uczestników. Wielkość grupy: maksymalnie 15 osób, ilość grup podstawowych 21, dodatkowo należy przewidzieć grupę/y dla uczestników nieobecnych (możliwość nadrobienia zaległości, grupa/y dla każdej ze szkoły osobno)- łącznie 4 grupy. Razem 25 grup x 3 semestry = 75 grup (75 szkoleń). Czas świadczenia usługi: od poniedziałku do soboty, w godzinach od 8:00 do 16:00, realizacja w maju-czerwcu 2013 r., październiku 2013 r. oraz kwietniu-maju 2014 r. Zakres merytoryczny szkolenia: zajęcia mają m.in. nauczyć planowania własnego rozwoju, zgodnie z indywidualnymi kompetencjami i umiejętnościami /niezależnie od płci/. Uczestnik w wieku gimnazjalnym. Należy wykonać ewaluacje szkolenia i osiągniętych efektów na podstawie przyjętych działań szkoleniowych. Zajęcia powinny mieć na celu m.in.: - samopoznanie uczestników (zainteresowania, umiejętności, zdolności, cechy temperamentu, cechy charakteru, system wartości, stan zdrowia), poznanie typów zawodów, ścieżek kształcenia, tendencji na rynku pracy, określenie słabych i mocnych stron, podniesienie poziomu samooceny, odkrycie uzdolnień przydatnych w planowaniu ścieżki rozwoju zawodowego, rozwój umiejętności podejmowania decyzji, rozbudzenie świadomości edukacyjnej i zawodowej; - zaznajomienie uczestników z zagadnieniami z obszaru rynku pracy (świat pracy, współczesny rynek pracy, jawny i ukryty rynek pracy); wskazanie zależności pomiędzy postrzeganiem świata zewnętrznego i przetwarzaniem informacji, a osiągnięciem sukcesu edukacyjnego; - przekazanie informacji edukacyjnej i zawodowej; - poznanie własnych predyspozycji zawodowych oraz zaplanowanie własnego rozwoju w kontekście wyboru przyszłej edukacji(planowania kariery; etapy kariery zawodowej; efektywne gospodarowanie czasem w kontekście realizacji planów zawodowych i życiowych). Doradztwo zawodowe powinno obejmować następujące cele szczegółowe: - podniesienie poziomu świadomości w zakresie planowania własnej kariery edukacyjnej i zawodowej, - podniesienie poziomu motywacji do dalszej nauki. Dokumentami w projekcie będzie Indywidualny Plan Działania (osobisty program przyszłej kariery zawodowej dla każdego z uczestników: dokumentacje przygotowuje i zapewnia wykonawca) Forma zajęć - warsztatowa, praca indywidualna oraz praca w grupach. Materiały i pomoce dydaktyczne: Wykonawca szkolenia zapewnia ewentualne materiały szkoleniowe dla uczestników szkolenia. Wymagania merytoryczne względem Wykonawcy : Wykonawca powinien posiadać odpowiednio wykwalifikowaną kadrę z wykształceniem wyższym potwierdzonym odpowiednim dokumentami i umiejętnościami niezbędnymi do wykonania zadań z zakresu doradztwa zawodowego (oświadczenie). Przed przystąpieniem do szkoleń należy przedstawić program szkolenia. Przerwy: do czasu poszczególnych zajęć (5 godzin) należy doliczyć czas poświęcony na przerwę lunchową (min. 30 min, max 45 min). Przerwa lunchowa: zapewnia Organizator szkolenia, 1 zestaw dla każdego z uczestników (łącznie 933-960 zestawów): - w skład zestawu wchodzi ciepły, regenerujący posiłek, jednodaniowy w formie obiadu z napojem; - do wyboru- zestawy wegetariański lub mięsny (na 2 dni przed szkolenie Zamawiający poinformuje Wykonawcę o wyborze posiłków): Szkolenia maj-czerwiec 2013 r. : - Filet drobiowy (pierś z kurczaka bez kości) panierowany (min. 200 g) podawany z zestawem surówek (min. 3 rodzaje łącznie 150 g) i frytkami (min. 100 g); - Pizza (średnica min. 24 cm), ciasto ręcznie wyrabiane z pieca, dodatki: sos pomidorowy, ser, szynka, pieczarki (min. 400g), pizza nie może być produktem gotowym fabrycznym lub półproduktem np. głęboko mrożonym; - Pierogi ruskie (8 sztuk, lepione sposobem ręcznym) i zestawem surówek (min. 3 rodzaje łącznie 150 g); - Pizza (średnica min. 24 cm), ciasto ręcznie wyrabiane z pieca, dodatki: sos pomidorowy, ser, pieczarki, pomidor (min. 400g), pizza nie może być produktem gotowym fabrycznym lub półproduktem np. głęboko mrożonym; Szkolenia w październiku 2013 r. - Kotlet ala de volaille (pierś z kurczaka bez kości z nadzieniem serowo-pieczarkowym) panierowany (min. 200 g) podawany z zestawem surówek (min. 3 rodzaje łącznie 150 g) i frytkami (min. 100 g); -Pizza (średnica min. 24 cm), ciasto ręcznie wyrabiane z pieca, dodatki: sos pomidorowy, ser, szynka, pieczarki (min. 400g) pizza nie może być produktem gotowym fabrycznym lub półproduktem np. głęboko mrożonym; -Naleśnik z serem na słodko (2 sztuki) posypane cukrem pudrem; -Pizza (średnica min. 24 cm), ciasto ręcznie wyrabiane z pieca, dodatki: sos pomidorowy, ser, pieczarki, pomidor (min. 400g), pizza nie może być produktem gotowym fabrycznym lub półproduktem np. głęboko mrożonym; Szkolenia w kwietniu-maju 2014 r. -Kotlet schabowy (schab wieprzowy bez kości) panierowany (min. 200 g) podawany z zestawem surówek (min. 3 rodzaje łącznie 150 g) i frytkami lub pieczonymi ziemniaczkami (min. 100 g); -Pizza (średnica min. 24 cm), ciasto ręcznie wyrabiane z pieca, dodatki: sos pomidorowy, ser, szynka, pieczarki (min. 400g) pizza nie może być produktem gotowym fabrycznym lub półproduktem np. głęboko mrożonym; -Mintaj panierowany (filet min. 200 g) podawany z zestawem surówek (min. 3 rodzaje łącznie 150 g) i frytkami (min. 100 g); -Pizza (średnica min. 24 cm), ciasto ręcznie wyrabiane z pieca, dodatki: sos pomidorowy, ser, pieczarki, pomidor (min. 400g), pizza nie może być produktem gotowym fabrycznym lub półproduktem np. głęboko mrożonym; Do każdego posiłku należy zapewnić do wyboru napój. Przy określaniu kosztów napojów należy przyjąć następujące parytety: - woda mineralna lekko gazowana lub niegazowana średniozmineralizowana (do wyboru na szkolenie) - min. 200 ml/osoba - soki owocowe: pomarańczowy lub jabłkowy (do wyboru na szkoleniu)- min. 200ml/osoba, zawartość soku z owoców min. 75%, Odpowiednio do liczby osób dla poszczególnego spotkania Wykonawca zapewni: -zastawę stołową jednorazową, sztućce jednorazowe, kubeczki jednorazowe, chusteczkę. -obsługę kelnerską ( oddelegowanie odpowiedniej liczby osób, które przygotują przerwę lunchową, oraz posprzątają po przerwie). Przerwa na lunch odbywać się będzie w pomieszczeniach zamkniętych będących własnością Zamawiającego. Informacje dodatkowe: - Pojęcie godzina należy rozumieć jako wymiar czasu min. 45 minut; - Istnieje możliwość nakładania się zajęć w kilku gimnazjach w tym samym czasie; Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia prowadzenia zajęć jednocześnie we wszystkich gimnazjach, w których takie nałożenie wystąpi; - Zajęcia stacjonarne na terenie Gminy Mikołów, Zamawiający zapewnia sale dydaktyczne na terenie Gimnazjów; - Program zajęć: decyduje Organizator szkolenia z uwzględnieniem wieku osób szkolonych i ich potrzeb; - Ukończenie zajęć potwierdzone będzie certyfikatem (wydaje/zapewnia Organizator szkolenia). - Zamawiający zastrzega sobie prawo do nie wykorzystania całości zamówienia bez ponoszenia dodatkowych kosztów i kar umownych.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 800000004
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.mikolow.eu
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach