Przetargi.pl
„ŚWIADCZENIE USŁUGI CATERINGOWEJ W ZAKRESIE PRZYGOTOWANIA, GOTOWANIA I DOSTARCZENIA CAŁODZIENNEGO WYŻYWIENIA DLA MIESZKAŃCÓW DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W 2023 ROKU”

Dom Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 42-674 Łubie, Pyskowicka 34
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 322331224
  • Data zamieszczenia: 2022-11-02
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej
    Pyskowicka 34
    42-674 Łubie, woj. śląskie
    tel. 322331224
    REGON: 000686523
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://dpslubie.pl/

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    „ŚWIADCZENIE USŁUGI CATERINGOWEJ W ZAKRESIE PRZYGOTOWANIA, GOTOWANIA I DOSTARCZENIA CAŁODZIENNEGO WYŻYWIENIA DLA MIESZKAŃCÓW DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W 2023 ROKU”
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest:Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej w zakresie przygotowania, gotowania i dostarczania całodziennego wyżywienia dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w 2023 roku, z uwzględnieniem diet i kaloryczności, zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, według zaleceń Instytutu Żywności i Żywienia na składniki pokarmowe poprzez odpowiedni dobór produktów spożywczych w dziennych racjach pokarmowych.Wykonawca zobowiązany będzie do przygotowania i dostawy posiłków na zasadach dobrej praktyki higienicznej i dobrej praktyki produkcyjnej, wynikających z systemu HACCP. Produkcja i dostarczanie posiłków odbywać się będzie w sposób zapewniający wymagany standard sanitarno-epidemiologiczny oraz zgodny z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006r. (t.j. Dz.U. z 2022 r. poz. 2132 ze zm.).2. Nazwa/y i kod/y wspólnego Słownika Zamówień (CPV);55321000-6 usługi przygotowania posiłków55322000-3 usługi gotowania posiłków55521200-0 usługi dowożenia posiłków90511000-2 usługi wywozu odpadów 3. Liczba mieszkańców dla których należy przygotować posiłki - 68 osób.4. Liczbę o której mowa należy traktować orientacyjnie i może ulec zmianom w ciągu całego okresu trwania realizacji umowy.5. Dzienną normę kaloryczności ustala się na 2200 kcal z dopuszczalnym dziennym odchyleniem (+/-5%). Białko ok 75 g, tłuszcze ok 65 g i węglowodany ok 350 g, chyba że inne, niż ww. wartości, będą uzasadnione szczególnym rodzajem danej diety (np. dieta ubogoenergetyczna – mniejsza wartość kaloryczna, dieta bogatobiałkowa – większa zawartość białka itp. – według zaleceń lekarza). Posiłki ponadpodstawowe powinny zawierać co najmniej powyższą wartość kaloryczną. 6. Szacunkowa średnia miesięczna ilość przygotowanych posiłków wynosi;3 posiłki dziennie + podwieczorek x ilość dni w miesiącu x 68 osób;7. W ramach całodziennego wyżywienia Wykonawca zobowiązany jest do zabezpieczenia mieszkańcom Domu Pomocy Społecznej napojów oraz podstawowych produktów żywnościowych między posiłkami tj. (chleb, masło, dżem, miód, pasztet, serek topiony, herbata, cukier, sól, pieprz, sucharki, kwasek cytrynowy, sok malinowy), zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 23 sierpnia 2012 r. w sprawie domów pomocy społecznej, (t.j. Dz. U. z 2018, poz.734 ze zm.). Wykaz podstawowych produktów żywnościowych i częstotliwość ich dostarczania do tutejszego Domu stanowi załącznik nr 1a do formularza ofertowego .Koszt tych produktów żywnościowych wliczany będzie w cenę jednostkową usługi.8. Miejsce realizacji usługi: Dom Pomocy Społecznej ul. Pyskowicka 34, 42-674 Łubie, który jest jednostką organizacyjną utworzoną na mocy Uchwały Nr XXV/246/2008 Rady Powiatu w Tarnowskich Górach z dnia 27 maja 2008 roku w sprawie nadania statutu Domu Pomocy Społecznej w Łubiu.9. Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie czterech posiłków dziennie tj. śniadanie, obiad (dwa dania), podwieczorek i kolację dla grupy 68 osób w okresie od dnia 01.01.2023 r. do dnia 31.12.2023 r. Posiłki będą dostarczane 7 dni w tygodniu tj. od poniedziałku do niedzieli.10. Zgodnie ze złożoną ofertą Wykonawca zobowiązany będzie dostarczyć zamówione posiłki dwa razy dziennie, w godzinach:-6.20-6.50 śniadanie,-11.30-12.00 obiad pierwsze i drugie danie, podwieczorek i kolacje.W uzasadnionych przypadkach dopuszcza się 20 minutową zwłokę w przywozie posiłków.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-11-10

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach