Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 56-400 Oleśnica, ul. Kopernika 13
- Województwo: dolnośląskie
- Telefon/fax: tel. 71 3147121 , fax. 71 3147121
- Data zamieszczenia: 2010-01-28
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Kopernika 13 13
56-400 Oleśnica, woj. dolnośląskie
tel. 71 3147121, fax. 71 3147121
REGON: 00595484000000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie usługi cateringowej w zakresie dożywiania dzieci w szkołach podstawowych i gimnazjum prowadzonych przez Gminę Oleśnica w roku 2010 z przerwami przewidzianymi przepisami o organizacji roku szkolnego - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Świadczenie usługi cateringowej w zakresie dożywiania dzieci w szkołach podstawowych i gimnazjum na terenie gminy Oleśnica w roku 2010 z przerwami przewidzianymi przepisami o organizacji roku szkolnego. Wykonanie i dowóz posiłku w ilości do 160 szt. - posiłku- śniadania dziennie w godz. 8.00 - 10.00 do miejscowości: 1)Sz.P. Ligota Mała - 8 szt. 2)Sz.P. Ligota Polska - 34 szt. 3)Sz.P. Sokolowice - 26 szt. 4)Sz.P. Smolna - 18 szt. 5)Sz.P. Wszechświete - 8 szt. 6)Sz. P. Oleśnica ul. Wileńska - 23 szt. 7)Gimnazjum Oleśnica ul. Wileńska - 41 szt. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: nie wymagane
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy (zgodnie z art. 22, ust. 1 pzp), którzy spełniają warunki dot. : 1) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania; 2) posiadanie wiedzy i doświadczenia; 3) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 4) sytuacji ekonomicznej i finansowej. 2. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu będzie dokonywana na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów, na zasadzie: spełnia/nie spełnia.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, 2)wykazu wykonanych usług w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością usługą stanowiącą przedmiot zamówienia, z podaniem ich wartości oraz daty i miejsca wykonania oraz załączeniem dokumentów potwierdzających, że usługi te zostały wykonane należycie - Zamawiający wymaga od Wykonawcy, aby wykazał realizację przynajmniej jednego zadania o podobnym charakterze, przy czym wartość zrealizowanego zamówienia powinna być większa od 70% zaoferowanej ceny ofertowej - Załącznik nr 4 do SIWZ; 4) wykaz sprzętu, który zostanie użyty do wykonania zamówienia - Załącznik nr 5 do SIWZ; wykonawca posiada lub ma zapewniony dostęp ( dzierżawa- użyczenie) do sprawnych jednostek transportowych dostosowanych do przewozu artykułów spożywczych , Zamawiający wymaga min. 1 samochodu dostawczego posiadającego decyzję Inspektora Sanitarnego do działalności w zakresie transportu środków spożywczych w opakowaniach jednostkowych ; 5) polisy, a w przypadku jej braku innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej; 6) aktualnej decyzji inspektora Sanitarnego na prowadzenie działalności w zakresie produkcji kanapek z dodatkiem wędlin, przetworów mleczarskich , przetworów warzywnych pakowanych w opakowania jednostkowe; 7)oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu zgodnego z Załącznikiem nr 3 do SIWZ
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gopsolesnica.bip.net.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie dwudaniowych obiadów dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjum oraz osób dorosłych objętych wsparciem Ośrodka Pomocy Społecznej w Lądku-Zdroju
Dodano: 2016-07-27 - Postępowanie w trybie przetargu nieograniczonego na przygotowanie, dostarczenie i podawanie posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 20 im. Orła Białego w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-07-22 - Dostarczenie, przygotowanie i podawanie posiłków dla dzieci uczęszczających do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego Nr 9 we Wrocławiu.
Dodano: 2016-07-18 - Dożywianie uczniów Zespołu Szkół Licealno-Gimnazjalnych w Mirsku, Szkoły Podstawowej w Giebułtowie, Szkoły Podstawowej w Krobicy, Szkoły Podstawowej w Rębiszowie, uczniów i wychowanków Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Mirsku
Dodano: 2016-07-12 - Prowadzenie stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 1 im. Bolesława Chrobrego w Kamieńcu Ząbkowickim z możliwością świadczenia usług gastronomicznych dla ludności wraz z dzierżawą pomieszczeń i wyposażenia kuchni
Dodano: 2016-07-06 - Przygotowanie, dostarczenie i podawanie posiłków dla dzieci uczęszczających do Szkoły Podstawowej nr 91 we Wrocławiu.
Dodano: 2016-07-05 - PROWADZENIE STOŁÓWKI W PRZEDSZKOLU NR 2 W BYSTRZYCY KŁODZKIEJ W ROKU SZKOLNYM 2016/2017
Dodano: 2016-06-29 - Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie obiadów dwudaniowych dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 83 im. Jana Kasprowicza we Wrocławiu w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-06-27 - WYBÓR WYKONAWCY USŁUG RESTAURACYJNYCH NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 4 WROCŁAWIU
Dodano: 2016-06-20 - WYBÓR WYKONAWCY USŁUG RESTAURACYJNYCH NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 15 WE WROCŁAWIU
Dodano: 2016-06-07