Przetargi.pl
Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie dwudaniowych obiadów dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjum oraz osób dorosłych objętych wsparciem Ośrodka Pomocy Społecznej w Lądku-Zdroju

Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 57-540 Lądek-Zdrój, ul. Lipowa 1b
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 0-74 8147105 , fax. 0-74 8147105
  • Data zamieszczenia: 2016-07-27
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Lipowa 1b 1b
    57-540 Lądek-Zdrój, woj. dolnośląskie
    tel. 0-74 8147105, fax. 0-74 8147105
    REGON: 00581093300000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie dwudaniowych obiadów dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjum oraz osób dorosłych objętych wsparciem Ośrodka Pomocy Społecznej w Lądku-Zdroju
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług żywieniowych polegających na przygotowaniu, dostarczeniu i wydawaniu uczniom szkoły podstawowej i gimnazjum oraz osobom dorosłym objętym wsparciem Ośrodka Pomocy Społecznej dwudaniowego obiadu. Wykonanie usługi dotyczy roku szkolnego 2016/2017 oraz 2017/2018 i obejmuje 49 uczniów oraz 43 osoby dorosłe dziennie w trzech szkołach tj. Szkoła Podstawowa im. J. Korczaka w Lądku Zdroju ,Gimnazjum Publiczne im gen. S. Maczka w Lądku Zdroju i Szkoła Podstawowa im W. Witosa w Trzebieszowicach. Usługi świadczone winny być przez 5 dni w tygodniu. Zamawiający zobowiązany jest do dostarczenia do szkół listy osób, którzy będą korzystać z posiłków. Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Posiłki powinny być przygotowywane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia muszą być zróżnicowane, sporządzone z pełnowartościowych produktów. Posiłek jest każdego dnia inny (według zasady zastosowania dekadowego jadłospisu) i składać się winien z zupy i drugiego dania. Gorący posiłek stanowi zupa na wywarze (w ilości min. 400 ml ) plus drugie danie. Minimalna wartość kaloryczna obiadu nie może być niższa 900 kcal. Obiad powinien być urozmaicony i zawierać: mięso, warzywa ,owoce, ryby, ziemniaki lub zamiennik ryż, kaszę, kluski oraz napój (200ml). Zamawiający nie dopuszcza, aby w ciągu jednego tygodnia (5 dni) wystąpiła powtarzalność tego samego rodzaju posiłku.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termin płatności
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.bip.ug-ladekzdroj.dolnyslask.pl/
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach